Mind the Mind – borba protiv stigme mentalnih poremećaja

Mind the Mind – borba protiv stigme mentalnih poremećaja

U Osnovnoj školi  Malinska – Dubašnica održana je  radionica u sklopu projekta „Mind the Mind – borba protiv stigme mentalnih poremećaja“ za učenike sedmih i osmih razreda, u trajanju od dva školska sata. Projekt je organiziran od strane Europske federacije organizacija studenata psihologije.

Udruga EFPSA (European Federation of Psychology Students‘ Associations) je udruga koja teži unaprjeđenju aktivnosti studenata psihologije Europe te doprinošenju društvu u kojem živimo i razvoju psihologije kao znanosti. Radionicu su provele Iva Žužić i Martina Lukačić, studentice 3. godine Odsjeka za psihologiju, Filozofskog fakulteta u Rijeci i članice EFPSA-e.
“Mind the Mind – borba protiv stigme mentalnih poremećaja”
je projekt koji ima za cilj smanjenje stigme ljudi s mentalnim poremećajima te se na edukativno-iskustven način primjenjuju psihološka znanja o ovoj temi. Obuhvaća edukativni sadržaj o mentalnim poremećajima, igre uživljavanja u kontekst i igranja uloga te interaktivne diskusije. Svrha je povećati svjesnost o problemima mentalnog zdravlja te potaknuti raspravu kako bi se prevladala stigma i razvila empatija te potaknula tolerancija prema osobama s mentalnim poremećajima. Sadržaj je temeljen na znanstvenim istraživanjima te je odobren od europskih stručnjaka u području.

https://www.facebook.com/efpsamindthemind/

Matea Mrakovčić Kosić


 


Izvor: Osnovna škola Malinska – Dubašnica

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA