Maštovite radionice kreativnog recikliranja

Učenici trećih razreda naše škole rado su se odazvali na ovogodišnji Ponikvin eko natječaj. Njihovi maštoviti radovi pravi su dokaz kako se stare stvari u rukama kreativaca mogu čudesno pretvoriti u lijepe dekorativne predmete.

Učenici iz 3.a razreda, zajedno sa svojom učiteljicom Ivonom, izrađivali su ukrasne predmete od starih majica koje su rezali na trakice, ispleli u pletenice i dalje spajali… Osim lijepih broševa kojima će iznenaditi svoje mame za Majčin dan, u ovoj su radionici izradili i stolnjak za eko natječaj. Kada je stolnjak bio gotov, veseli kreativci otkrili su da ovaj lijepi dekorativni predmet zapravo može biti puno toga! Neki su u njemu prepoznali podmetač za padelu, jastučić za sjedenje, šešir za glavu, pikado metu, pregaču za kuhanje, ukras za kaput, krevetić za macu, … ovaj predmet sigurno će naći puno primjena jer je izrađen s puno mašte, truda  i jako puno ljubavi.

I učenici 3. b razreda, sa učiteljicom Ana Marijom, isto su bili jako kreativni. Za eko natječaj izradili su vrlo interesantan ukrasni jastuk od recikliranih materijala, sa puno lijepih i maštovitih detalja koji su izrađeni s puno truda i mašte. Osim jastuka, u radionici su nastali i pokloni za Majčin dan; broševi, prsteni i narukvice.

Naši mali kreativci pokazali su nam kako se u mnogim stvarima koje svakodevno bacamo u smeće krije pravo malo blago koje se može preoblikovati u lijepe dekorativne i uporabne predmete. Na taj način čuvamo svoj okoliš, brinemo se za prirodu, a trenuci ispunjeni veseljem i radošću zajedničkog stvaranja neprocjenjivi su.

Našim trećašima želimo puno sreće na Ponikvinom eko natječaju!!


FOTOGALERIJA:

Povezane teme

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA
Veličina slova