Maštovite radionice kreativnog recikliranja

Maštovite radionice kreativnog recikliranja

Učenici trećih razreda naše škole rado su se odazvali na ovogodišnji Ponikvin eko natječaj. Njihovi maštoviti radovi pravi su dokaz kako se stare stvari u rukama kreativaca mogu čudesno pretvoriti u lijepe dekorativne predmete.

Učenici iz 3.a razreda, zajedno sa svojom učiteljicom Ivonom, izrađivali su ukrasne predmete od starih majica koje su rezali na trakice, ispleli u pletenice i dalje spajali… Osim lijepih broševa kojima će iznenaditi svoje mame za Majčin dan, u ovoj su radionici izradili i stolnjak za eko natječaj. Kada je stolnjak bio gotov, veseli kreativci otkrili su da ovaj lijepi dekorativni predmet zapravo može biti puno toga! Neki su u njemu prepoznali podmetač za padelu, jastučić za sjedenje, šešir za glavu, pikado metu, pregaču za kuhanje, ukras za kaput, krevetić za macu, … ovaj predmet sigurno će naći puno primjena jer je izrađen s puno mašte, truda  i jako puno ljubavi.

I učenici 3. b razreda, sa učiteljicom Ana Marijom, isto su bili jako kreativni. Za eko natječaj izradili su vrlo interesantan ukrasni jastuk od recikliranih materijala, sa puno lijepih i maštovitih detalja koji su izrađeni s puno truda i mašte. Osim jastuka, u radionici su nastali i pokloni za Majčin dan; broševi, prsteni i narukvice.

Naši mali kreativci pokazali su nam kako se u mnogim stvarima koje svakodevno bacamo u smeće krije pravo malo blago koje se može preoblikovati u lijepe dekorativne i uporabne predmete. Na taj način čuvamo svoj okoliš, brinemo se za prirodu, a trenuci ispunjeni veseljem i radošću zajedničkog stvaranja neprocjenjivi su.

Našim trećašima želimo puno sreće na Ponikvinom eko natječaju!!


FOTOGALERIJA:

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA
Homo na Jidra – memorijal Nikola Jurić