Učenici trećih razreda na terenskoj nastavi u Rijeci

Učenici trećih razreda na terenskoj nastavi u Rijeci

Trećaši na terenskoj nastavi u RijeciUčenici trećih razreda, u pratnji svojih učiteljica Ana Marije, Ivone i Eni, posjetili su Rijeku i istražili brojne zanimljivosti ovog drevnog grada na Rječini.

Što su sve vidjeli i naučili, otkrio nam je naš novinar Dominik Lesica iz 3. b

U srijedu 5. travnja 2017. godine naš je razred, zajedno sa 3. a razredom, bio na terenskoj nastavi u Rijeci.

Trećaši na terenskoj nastavi u RijeciPrvo smo prošli kroz Riječka vrata i vidjeli Trsaticu. Usput smo vidjeli i rodnu kuću Ivana plemenitog Zajca. Zatim smo išli u Stari grad. Vidjeli smo Kosi toranj. To je zapravo zvonik crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije. Tako je popularno nazvan jer je malo nagnut.

Nakon toga smo išli u Prirodoslovni muzej. Tamo smo vidjeli mnoge vrste životinja; kukaca, riba i školjki. Prvo smo išli u prostoriju gdje je bilo puno riba: morski pas, morski pas čekićar, jastozi, škampi i ostale morske životinje. Najviše mi se svidio morski pas čekićar jer ima neobičnu glavu. Zatim smo se popeli uz stepenice i vidjeli brojne vrste kukaca. U drugoj prostoriji su bile jako zanimljive životinje, a to su: medvjed, ris, zmije, patke, ptice, ježevi i jako velike kornjače.

Trećaši na terenskoj nastavi u RijeciNakon Muzeja smo išli u Guvernerovu palaču. Tamo nam je vodičkinja pokazala slike kulturnih ustanova Rijeke, poput Gradske knjižnice, tržnice, slika koje prikazuju kako je nekad izgledala Rijeka, Riječke gradine, … Onda smo malo razgledali.

Zatim smo išli do Gradske ure. Tamo smo vidjeli dva orla koji drže vrč pun vode. Vidjeli smo riječki zatvor i policajce koji su uhvatili kriminalca. Pored zatvora je crkva sv. Vida u kojoj smo se pomolili. Vidjeli smo Mrtvi kanal i Rječinu, kip Janka Polića Kamova. zatim smo se počastili sladoledom i krenuli kući.

Bilo nam je lijepo i puno toga smo naučili.

Dominik Lesica, 3. b


FOTOGALERIJA:


foto: Ana Marija Šviderski – Jurinjak

Izvor: Osnovna škola Malinska – Dubašnica

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA