KRK FOOD FEST – dani šurlica i šparoga 07. – 30. travnja 2017. godine

KRK FOOD FEST – dani šurlica i šparoga 07. – 30. travnja 2017. godine

Od 7. pa sve do 30. travnja 2017. duž otoka Krka, koji se obzirom na obilje domaćih namirnica smatra oazom autohtone gastronomije, možete krenuti na pravu gastro-turneju koja je dijelom prve proljetne etape Krk Food Festa, manifestacije namijenjene ljubiteljima kvalitetne hrane i jedinstvenih iskustava!

Krk Food Fest: Dani šurlica i šparoga


Tradicionalna jela našeg podneblja nisu samo odličan mamac za isprobavanje novih okusa već predstavljaju i svojevrsnu poveznicu s poviješću i otočnim načinom života, naravno kroz bogatu kulturu stola. Prema tome, otok Krk može i jelovnikom ispričati svoju povijest, a idealno mjesto za početak tog kazivanja sigurno su šurlice, domaća tjestenina kao omiljeno jelo ne samo mnogih otočana, već i  gostiju. Čak trideset restorana (u Krku, Vrhu, Korniću, Glavotoku, Omišlju, Malinskoj, Puntu, Klimnu, Vrbniku i Baški), tijekom trajanja Krk Food Festa, kako bi zadovoljili baš svačiji ukus, nudit će ovu deliciju u najrazličitijim kombinacijama, s morskim plodovima, gulašom ili pak divljim šparogama, koje će uz prepoznatljivu tjesteninu, u travnju, sigurno vladati krčkim stolovima.


U Malinskoj – Dubašnici u šurlicama i šparogama možete uživati na sljedećim lokacijama:
Konobe: Nino, Bracera i  Ive,
Restorani: Mulino i Noštromo,
te u Spaghetteriji Pergul.


Ovdje je popis svih restorana na našem otoku koji su se uključili u ovu akciju koju je pokrenula Turistička zajednica otoka Krka:


Izvor: otok-krk.org i malinska.hr

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA