Proglašeni sportaši 2016. godine otoka Krka

Proglašenje sportaša 2016. godine otoka Krka održano je u četvrtak 30. ožujka 2017. godine u gradu Krku.

Sportašice i sportaši ostvarili su izniman uspjeh, tako je Ana Znaor proglašena najboljom sportašicom-seniorkom otoka Krka za 2016. godinu. a među seniorima tu prestižnu titulu  ponovo je slavio Andrej Krstinić (Športski streljački klub Dub, Malinska), dok je Ela Znaor je dobila priznanje za ostvarene sportske rezultate među juniorkama. U ekipnoj konkurenciji, najuspješniju žensku ekipu čije članice imaju do 18 godina dobio je Športsko streljački klub Dub iz Malinske, dok su u kategoriji najuspješnijih muških ekipa iste dobne skupine, obzirom na jednak broj bodova, slavili Malonogometni klub Malinska-Dubašnica iz Malinske i Športski streljački klub Dub iz Malinske.  Titula najuspješnije muške seniorske ekipe sportašima iz Športsko streljačkog klub Dub iz Malinske.  Plakete su im uručili načelnici općine Punat Marinko Žic i općine Malinska – Dubašnica Robert Anton Kraljić.

ČESTITAMO!

Općina Malinska – Dubašnica


U nastavku prenosimo vijest neovisnog krčkog portala otok-krk.org


U organizaciji Grada Krka, 30. ožujka 2017. godine, u prostoru krčke osnovne škole, održana je svečanost proglašenja najboljih otočnih sportaša, sportašica i sportskih kolektiva za 2016., i to po jubilarni, 20. put, obzirom da je riječ o manifestaciji, koja se svake godine, započevši 1996., odigrava na području druge lokalne samouprave otoka.

U kategoriji do 14 godina titulu najbolje otočne sportašice, pored šest prijavljenih kandidatkinja, ponijela je Lara Nenadić (Veslački klub Glagoljaš, Omišalj), našavši se, obzirom na broj dodijeljenih bodova, ispred drugoplasirane Magdalene Čačić (Judo klub Krk, Krk) i trećeplasirane Laure Radmilo (Judo klub Krk, Krk). Među sportašima istog uzrasta, pored deset kandidata, naslov najboljeg, kao i prošle godine, ponio je Lovro Živković (Karate klub Krk Croatia, Krk), za sobom ostavivši drugoplasiranog Karla Labađuka (Judo klub Krk, Krk) i trećeplasiranog Jurja Dujmovića (Plivački klub Primorje, Rijeka).

U kategoriji sportašica čiji je uzrast između 14 i 18 godina, pored osam kandidatkinja, naslov najbolje otišao je, kao i godinu ranije, u ruke Glorije Orlić (Karate klub Krk Croatia, Krk), nakon koje slijede drugoplasirana Stella Polonijo (Karate klub Krk Croatia, Krk) i trećeplasirana Ela Znaor (Kickboxing klub Malinska, Malinska). U muškoj konkurenciji iste dobne skupine, pored šest kandidata, titulu najboljeg iznova je ponio Fran Bonifačić (Atletski klub Krk, Krk), našavši se ispred drugoplasiranog Mihaela Girotta (Veslački klub Glagoljaš, Omišalj) i trećeplasiranog Lea Herića (Judo klub Krk, Krk).

U kategoriji seniorki, pored četiri prijavljene kandidatkinje, pobjedničku plaketu i ove je godine zaslužila Ana Znaor (Kickboxing klub Sušak, Rijeka), prešavši, obzirom na bodovni prag, drugoplasiranu Paulu Girotto (Veslački klub Glagoljaš, Omišalj) i trećeplasiranu Saru Siddiqui (Karate klub Krk Croatia, Krk). Među seniorima istog uzrasta ponovo je slavio Andrej Krstinić (Športski streljački klub Dub, Malinska), za kojim se našao drugoplasirani Joško Marković (Judo klub Krk, Krk).

U ekipnoj konkurenciji, najuspješniju žensku ekipu čije članice imaju do 18 godina dobio je Športsko streljački klub Dub iz Malinske, dok su u kategoriji najuspješnijih muških ekipa iste dobne skupine, obzirom na jednak broj bodova, slavili Malonogometni klub Malinska-Dubašnica iz Malinske i Športski streljački klub Dub iz Malinske. Titula najuspješnije ženske seniorske ekipe pripala je sportašicama iz Rukometnog kluba Omišalj iz Omišlja, a ona najuspješnije muške seniorske ekipe sportašima iz Športsko streljačkog klub Dub iz Malinske.

Prigodnu plaketu u povodu prošle godine proslavljene 140. obljetnice dobio je Jedriličarski klub Plav iz Krka, kao najstarije jedriličarsko udruženje s obje jadranske strane, čiji se osnutak, 1876., ujedno odnosi i na početak jedriličarskog sporta u Hrvatskoj. Uz jedriličare prošle su godine slavili i sportski ribolovci iz Športsko-ribolovnog društva Lovrata iz Krka, tako da je i njima, u povodu 60. obljetnice, obzirom da djeluju u klubu osnovanom 1956., uručena prigodna plaketa. Zbog zapaženih rezultata ostvarenih tijekom prošle godine priznanje je zaslužio i Mario Jarnečić iz Body building kluba Krk iz Krka, dok je Vladu Kirinčiću kao dugogodišnjem predsjedniku Nogometnog kluba Krk iz Krka ono uručeno radi nedavno zabilježenih povijesnih uspjeha kluba. Mati Filipoviću kao sportskom direktoru Nogometnog kluba Vihor iz Baške priznanje je dodijeljeno radi niza hvalevrijednih akcija koje su pridonijele razvoju kluba, kako u smislu osnaživanja klupske scene, tako i infrastrukture.

Osim plaketa, najboljim otočnim sportašima, sportašicama i sportskim kolektivima, iz fonda kojeg osiguravaju sve otočne lokalne samouprave, dodijeljene su i novčane nagrade u iznosu od 2.000,00 kn za pojedince i 3.000,00 kn za timove. Zanimljivo je spomenuti i kako je upravo tijekom krčke svečanosti predstavljen i novi logotip ove dugovječne manifestacije kojoj je jedna od primarnih zadaća motivirati ponajprije djecu i mlade da se što aktivnije bave sportom, jer u tom slučaju uspjeh ne može izostati, o čemu svjedoče i sve ove godine dodijeljene nagrade.

 

FOTOGALERIJAOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok Krk
Otok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok Krk

(Tekst: Igor Gržetić, foto: MK)


Povezane teme

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA

Obavijest Općine Malinska-Dubašnica o radu sa strankama

 

Zbog pojačanih mjera zaštite uslijed epidemije koronavirusa, ograničava se izravan rad sa strankama u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Malinska-Dubašnica.
Službenici su dostupni na službenim telefonskim brojevima za radnog vremena općinske uprave, dok se komunikacija može ostvariti putem pošte ili e-maila.
Kontakt podaci službenika dostupni su na web stranici Općine Malinska-Dubašnica www.malinska.hr.
Osobni dolazak u prostorije Jedinstvenog upravnog odjela moguć je samo u iznimnim situacijama kada je posao nije moguće obaviti na prethodno navedene načine, isključivo po prethodnoj najavi i dogovorenom terminu, te uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera (osobna distanca, zaštitna maska, dezinficiranje ruku).
Najave dolazaka zaprimaju se putem telefona ili elektroničke pošte.