U Malinskoj održano snimanje zabavne emisije Lijepom našom

U Malinskoj održano snimanje zabavne emisije Lijepom našom

Fotoreportaža sa snimanja emisije „Lijepom našom“

Nakon pet godina, ekipa HRT-a na čelu s legendarnim Brankom Uvodićem vratila se u Malinsku. Pred prepunim gledalištem, u školskoj sportskoj dvorani u Bogovićima u srijedu, 25. siječnja 2017. održano je javno snimanje emisije iz vrlo gledanog glazbenog serijala „Lijepom našom“. Značajno je naglasiti da su ovaj program zajedno pripremili svih šest otočnih općina zajedno s Gradom Krkom, što je bilo vidljivo tijekom gotovo 3 i pol sati programa.


Vrijedi istaknuti da je snimanje bilo na blagdan Obraćenja svetoga Pavla, domaćim nazivom Pavlova, kada tradicionalno započinju maškare na području općine Malinska-Dubašnica, što su potvrdili maškarane skupine Babani iz Omišlja i Kataroška z Dobrinja koji su dali živu vizualnu i plesnu „kulisu“ cijelom događanju.

Prisutne gledatelje u dvorani, ali i one koji će ovo gledati na svojim televizorima pozdravili su načelnik Općine Malinska-Dubašnica Robert Anton Kraljić i krčki gradonačelnik Darijo Vasilić. U programu su svu ljepotu nošnji, sopnje (svirke) na sopelama i tanca (plesa) otoka Krka pokazale folklorna društva iz Dobrinja, Omišlja, Poljica, Punta, Vrbnika i naravno domaćina iz Malinske koji su u prigodno napravljenoj „kućici“ prikazali tradicijska jela ovoga kraja, a kako se nekada kantalo (pjevalo) pokazali su braća Branko i Željko Brnić iz Gabonjina, Đani Barbiš i Anton Gržetić iz Malinske, trio Marija Cerović, Ivan Šabalja i Vera Butković te Vrbenske kanturice.

Najveći dio programa bio je glazbeni. a ispunili su ga glazbene grupe, dueti i solisti. Na bini su se izmjenjivali vokalne skupine Lira iz Rijeke i Bona forma iz Krka, klapa Kaštadi, grupe Nas četiri, Insula, Koktelsi i Jozefina i Trio Rio s kojim je nastupila Eni Jurišić. Svi su oni ispraćani velikim aplauzima, kao i solisti i dueti Željko Tabako, Melanija Purić, Tamara Brusić, Stefany Žužić, Antonela Malis, Antonio Krištofić, Ivan Zak, Vivien Galetta, Voljen Grbac, Joso Butorac i svojevrsna zvijezda večeri Damir Kedžo. Svi izvođače pratio je tamburaški sastav Fijaker iz Osijeka.

Na hrvatskoj će dalekovidnici ova emisija biti prikazana u dva dijela – prvi će biti 4. a drugi 11. veljače ove godine. 


FOTOGALERIJA:


Otok Krk Otok Krk Otok Krk Otok Krk Otok Krk Otok Krk Otok Krk Otok Krk Otok Krk Otok Krk
Otok Krk Otok Krk Otok Krk Otok Krk Otok Krk Otok Krk Otok Krk Otok Krk Otok Krk Otok Krk
Otok Krk Otok Krk Otok Krk Otok Krk Otok Krk Otok Krk Otok Krk Otok Krk Otok Krk Otok Krk

 Izvor: otok-krk.org, RAK, Brujo
Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA