Prijave za upis u prvi razred Osnovne škole

Prijave za upis u prvi razred Osnovne škole

upis u prvi razredPoštovani roditelji budućih prvašića,

donosimo vam sve informacije o prijavama za upis u prvi razred u školskoj godini 2017./2018. koje će se u našoj školi održati od 23. do 27. siječnja 2017. godine.

U prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2017./2018. upisuju se djeca koja do 1. travnja 2017. godine imaju navršenih šest godina života, i to djeca rođena od 1. travnja 2010. godine do 31. ožujka 2011. godine, kao i djeca kojoj je u prethodnoj školskoj godini odgođen upis ili su privremeno oslobođena od školovanja ili iz drugih razloga nisu upisana u osnovnu školu, a školski su obveznici.

RASPORED PRIJAVA  za upisno područje OŠ Malinska – Dubašnica:

PONEDJELJAK 23. siječnja 2017. od 8:00 do 12:00 sati
UTORAK 24. siječnja 2017. od 14:00 do 18:00 sati
SRIJEDA 25. siječnja 2017. od 8:00 do 12:00 sati
ČETVRTAK 26. siječnja 2017. od 8:00 do 12:00 sati
PETAK 27. siječnja 2017. od 8:00 do 12:00 sati

Molimo roditelje da sa sobom donesu:

  • presliku rodnog lista ili izvoda iz matice rođenih (sa OIB – om)
  • presliku osobne iskaznice jednog roditelja ili uvjerenje o mjestu prebivališta/boravišta djeteta, školskog obveznika

UTVRĐIVANJE PSIHOFIZIČKOG STANJA DJECE I LIJEČNIČKI PREGLED

Prije redovitog upisa u osnovnu školu Stručno povjerenstvo škole provesti će utvrđivanje psihofizičkog stanja djece koje će se održati u prostorijama OŠ Malinska Dubašnica. Liječnički pregled djece obavlja dr. Vanja Tomac u zdravstvenoj ustanovi, u Domu zdravlja Krk. (tel. 222 – 927)

Roditelji/staratelji će o terminima pregleda biti obaviješteni prilikom dolaska s djetetom u školu.

PRIJEVREMENI UPIS

Iznimno, za dijete koje će do kraja tekuće godine navršiti šest godina, a nije školski obveznik, roditelj/skrbnik može najkasnije do 31. ožujka 2017. godine podnijeti zahtjev za uvrštavanje djeteta u popis školskih obveznika pismenim putem ili osobno u Ispostavi Krk Ureda državne uprave u Primorsko-goranskoj županiji, Trg bana Josipa Jelačića 3. Zahtjev možete zatražiti u školskoj ustanovi ili ga možete preuzeti ovdje:

preuzmite: Zahtjev za prijevremeni upis u 1. razred osnovne škole

Uz obrazloženi zahtjev roditelj dostavlja: presliku rodnog lista djeteta, presliku osobne iskaznice roditelja i mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta ako je dijete bilo uključeno u predškolski program. Ured državne uprave donosi rješenje o prijevremenom upisu za pojedino dijete na temelju mišljenja stručnog povjerenstva za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta Ureda.

ODGODA UPISA

Stručno povjerenstvo škole može predložiti službi Ureda državne uprave odgodu upisa u prvi razred osnovne škole, osobito ako:

  • procijeni na temelju neposrednoga pregleda i dostavljene dokumentacije o psihofizičkom stanju djeteta da bi odgoda upisa pozitivno utjecala na djetetov psihofizički razvoj,
  • se dijete nalazi ili će se početkom nastavne godine nalaziti na liječenju ili rehabilitaciji u zdravstvenoj ustanovi u trajanju duljem od mjesec dana, ali samo u slučaju da u zdravstvenoj ustanovi u kojoj će se dijete liječiti/rehabilitirati nije organizirana nastava ili ako je dijete uključeno u rehabilitacijske postupke koji će prema procjeni stručnjaka značajno utjecati na njegov psihofizički razvoj.

Privremeno oslobađanje djeteta od upisa

Privremeno oslobađanje djeteta od upisa u prvi razred osnovne škole ostvaruje dijete kojemu je zdravlje teško oštećeno ili ima višestruke teškoće. Zahtjev za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole Uredu podnosi roditelj/staratelj djeteta. Zahtjev možete zatražiti u školskoj ustanovi ili ga možete preuzeti ovdje:

preuzmite: Zahtjev za privremeno oslobađanje od upisa u 1. razred

Osim zahtjeva roditelj obvezno dostavlja medicinsku dokumentaciju o zdravstvenom i razvojnom stanju djeteta te nalaz, odnosno mišljenje jedinstvenog tijela vještačenja.

Ostali dokumenti:

Vidimo se u školi! ?


Izvor: Osnovna škola Malinska – Dubašnica

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA