Zajednički božićni koncert krčkih osnovnoškolaca

Zajednički božićni koncert krčkih osnovnoškolaca

Božićni koncert osnovaca s otoka Krka još jednom odigran pred punim auditorijem srednješkolske dvorane Hrvatski kralj Zvonimir u Krku. U nastavku prenosimo vijest s portala otok-krk.org.


Božićni koncert osnovaca s otoka Krka još jednom odigran pred punim auditorijem

U dvorani krčke srednje škole, 22. prosinca 2016. godine, održan je još jedan Božićno-novogodišnji koncert na poticaj učitelja osnovnih škola Fran Krsto Frankopan, Omišalj i Malinska-Dubašnica te u izvedbi učenika s područja čitavog otoka koji su njegov program uspješno isprepleli sadržajima različitih školskih predmeta.


Ove godine to je bio šesnaesti po redu koncert, inače prigodna blagdanska priredba prepoznatljiva po masovnosti izvođača – ponajviše združenom zboru sastavljenom od više od četiristo raspjevanih osnovaca. Osim po masovnosti izvođača, ovo hvalevrijedno događanje prepoznatljivo je barem po još dvjema značajkama: brojnosti publike koja iz godine u godinu, malo je reći, ispuni dvoranu do posljednjega mjesta, ali i neprekinutom humanitarnom angažmanu kojim se svake godine nastoji doprinijeti rješavanju problema iz naše sredine.


Upravo vezujući se uz potonje, uz prezentaciju glazbenog i scenskog izraza talentiranih školaraca, humanitarni aspekt ovogodišnjeg koncerta, čiju je organizaciju odradila Osnovna škola Fran Krsto Frankopan – Područna škola Vrbnik, bit će namijenjen za potrebe liječenja mališana Roka Vidakovića iz Punta i majke jedne od krčkih školarki Hasibe Majetić iz Krka. Dobrovoljnim prilozima, kojima će se naposljetku podržati obitelji Vidaković i Majetić, još je jednom demonstrirana osjetljivost velikog broja otočana spram u zajednici uvijek prisutnih potreba.


Posljednjih godina, sredstvima prikupljenim tijekom ovog glazbeno-scenskog projekta, koji sigurno mnogima uspijeva uljepšati predblagdansko vrijeme, participiralo se u humanitarnim akcijama Dajmo da čuju, Djeca djeci i Dajmo im svjetlost te zalagalo za što bolju kvalitetu života HIV pozitivnih mališana, ali i darivao lovranski Dom za djecu Ivana Brlić Mažuranić te njivičku Udrugu Moj prijatelj u čijem je fokusu terapijsko, sportsko i rekreativno jahanje osoba s posebnim potrebama. Pored toga, brinulo se o štićenicima novovinodolskog Doma za djecu Braća Mažuranić, pomagalo djevojčici Taši Čiča iz Bakra kojoj su po rođenju dijagnosticirane cerebralna paraliza i epilepsija, kao i blizankama Josipi i Maji Zekić iz Vrha suočenim s dijagnozom izostanka psiho-motoričkog razvoja, dok su se prošle godine sredstva prikupljala za pomoć u liječenju Tea Jelenovića iz Klimna, dječaka oboljelog od artrogripoze.


Zanimljivo je, u nadi da će ova lijepa priča potrajati još dugo, prisjetiti se kako je projekt krenuo na inicijativu Valentine Vizin, Nariman Pavačić, Ane Jagić Aljić i fra Ivana Peranića, koji su ideju o humanitarnom božićnom koncertu, uz podršku ravnatelja, ostalih nastavnika te brojnih sponzora, uspješno preveli u djelo!


Izvor: Tekst: Igor Gržetić, fotografije: MK) , Autor: Milo, http://otok-krk.org/krk/hrvatska/bozicni-koncert-osnovaca-s-otoka-krka-jos-jednom-odigran-pred-punim-auditor


FOTOGALERIJA


Otok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok Krk
Otok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok Krk
Otok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok Krk
Otok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok Krk
Otok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok Krk
Otok KrkOtok KrkOtok KrkOtok Krk
Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA