Proglašeni najbolji sportaši otoka Krka 2015. godine

Proglašeni najbolji sportaši otoka Krka 2015. godine

Ustaljena je praksa da se u izboru sportaša i sportskih kolektiva otoka Krka svake godine izmjenjuju jedinice lokalne samouprave s našega otoka, tako da je ove godine na red došla Općina Omišalj. Iako je natječaj objavljen u ožujku 2016. tko su bili najsportaši i sportski kolektivi u 2015. godini doznali smo tek 12. prosinca 2016. kada je u restoranu Trep’s u Omišlju upriličena svečana dodjela priznanja i nagrade najuspješnijima. Doznali smo da je razlog tome što su u međuvremenu u Pravilniku izmijenjene neke odredbe o bodovanju sportaša.

Nagrade su uručili pročelnik Odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije Valerij Jurešić, zamjenik načelnice Općine Omišalj Ranko Špigl i predsjednik Odbora za proglašenje sportaša otoka Krka Josip Đurđević, a kroz program vodila je Ema Jedrlinić.

U kategoriji najuspješnije sportašice-kadetkinje do 14 godina, prema broju sakupljenih bodova proglašena je Ela Znaor iz Tekwondo kluba Karlovac. U obrazloženju stoji da je u 2015. godini sudjelovala je na međunarodnim turnirima u Zagrebu, Karlovcu, Senju i Dugoj Resi, na kojima je u kategoriji do 51 kg osvojila prva mjesta, na međunarodnom turniru u Zagrebu osvojila je 2. mjesto, a na turnirima u Sarajevu, Splitu i Innsbrucku te na Prvenstvu Hrvatske osvojila je 3. mjesto u svojoj kategoriji. Drugo je mjesto među sportašicama do 14 godina zauzela Nicol Čačić iz Judo kluba „Krk”, treće Katarina Bogdanić iz Šahovskog kluba Krk, četvrto Hela Jakominić Štambuk iz Gimnastičarskog kluba Rijeka a peto Illa Rodman iz krčkog Jedriličarskog kluba „Plav”.

U kategoriji najuspješnijeg sportaša do 14 godina sportašem godine otoka Krka proglašen je Lovro Živković iz Karate klub „Krk” koji je u 2015. godini sudjelovao na brojnim kupovima, prvenstvu regije i županijskoj ligi gdje je osvojio 1. mjesto. Prema broju osvojih bodova, iza njega su se plasirali redom: Juraj Dujmović iz riječkog Plivačkog klubu „Primorje Croatia osiguranje”, Karlo Labađuk, član Judo kluba „Krk”, Leo Herić također iz Judo kluba „Krk”, Leonardo Šplehar iz Stolnoteniskog kluba „Malinska-Dubašnica“, Ivan Radić iz Judo kluba „Krk”, Niko Jurešić iz krčkog Jedriličarskog kluba „Plav, Lukas Morožin, također iz JK „Plav” te Leon Bajčić iz Jedriličarskog kluba „Plav”

U kategoriji najuspješnije sportašice od 14 do 18 godina nagradu je dobila Gloria Olić članica Karate kluba Krk koja je, kako stoji u obrazloženju na Prvenstvu regije osvojila je 3. kadetsko i 1. juniorsko mjesto, na Cro Cupu osvojila je 1. kadetsko mjesto, a to je samo dio natjecanja i kupova na kojima je ostvarila uspješne rezultate.

U kategoriji najuspješnijeg sportaša od 14 do 18 godina nagradu je dobio Fran Bonifačić iz Atletskog kluba „Krk” koji je u 2015. godini ostvario značajne rezultate, među kojima su 1. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u višebojima i Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske, 2. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u dvorani te 3. mjesto na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske.

Za najuspješniju sportašicu seniorku očekivano je proglašena Ana Znaor, članica Tekwondo kluba Karlovac. Ana je, između ostaloga, osvojila 1. mjesto na Međunarodnom turniru „Plemeniti tekwondo turnir Zaprešić” te „Croatia Karlovac Openu” te 3. mjesto na Međunarodnom turniru u Sarajevu. Piscu ovih redaka, a i njenom ocu i dugogodišnjem treneru Predragu Znaoru s kojim sam kasnije razgovarao, je malo čudno ovo obrazloženje, jer je kudikamo veće uspjehe imala u kickboxingu u kojem je osvojila brojne nagrade i prva mjesta ne samo na nacionalnim već i europskim i svjetskim natjecanjima, kao i za Aninu sestru Elu.

Titulu najuspješnijeg sportaša seniora 2015. godine zaslužio je Andrej Krstinić iz Športsko-streljačkog kluba „Dub” Malinska. Andrej je, prema kriterijima Olimpijskog odbora proglašen vrhunskim sportašem 1. kategorije, u 2015. proglašen je najboljim strijelcem Hrvatske u kategoriji samostrela, te najboljim sportašem PGŽ u seniorskoj kategoriji. Drugo je mjesto osvojio Denis Županec iz Športsko-ribolovnog društva „Arbun” Punat.

Najuspješnijom muškom seniorskom ekipom proglašena je ekipa Boćarskog kluba „Trstena” iz Njivica, čiji se članovi već godinama natječu u 3. hrvatskoj boćarskoj ligi, a u posljednjih nekoliko godina stalno su među četiri najbolje plasirane momčadi lige. Svojim kontinuiranim 2. mjestom u 3.hrvatskoj ligi zaslužili su titulu najuspješnije muške seniorske ekipe.

Odbor je odlučio dodijeliti nagrade i za sportske zasluge i jubileje. Za sportska ostvarenja tijekom 40 godina bavljenja sportom i 30 godina djelovanja u BK „Trstena” nagradu je dobio Željko Barešić. Za sportska ostvarenja tijekom 40 godina bavljenja kickboxingom, nagradu je zaslužio Predrag Znaor dok je za ostvarene izvrsne sportske rezultate u vaterpolu nagradu je dobio Iv Marić vaterpolist njivičke „Palade”

Za sportska ostvarenja tijekom 75 godina postojanja Kluba nagradu je dobio NK „Krk”.

Uslijedilo je druženje uz okrjepu i prekrasne melodije u izvođenju Andrine Frleta, članice dua Vintage Factory.

tekst: MK. otok-krk.org

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA