Boćari Svetog Vida Miholjica osvojili 12. međunarodni kup u slobodnom boćanju

U subotu, 10. rujna 2016. u Čižićima se okupila balačka elita (tri najbolje ekipe s netom završenog 21. Kupa Dobrinjštine: Kumpanija Gabonjin, Sv. Vid Miholjice i Kras II), te uz domaćine iz Čižića još balači iz Rasopasna i tradicionalni gosti međunarodnog čižićarskog turnira već dvanaest godina, boćari iz Balinarskog kluba Celeia iz Celja, Slovenija.

Turnir na kojem je sudjelovalo šest ekipa odigran je u dvije skupine po tri ekipe, zatim polufinale i na koncu utakmice za treće, odnosno prvo mjesto. Debitanti na čižićarskom turniru, ekipa Sv. Vida Miholjice u sastavu Nevio, Željko, Ivan, Miko i Đani postali su pobjednici turnira nakon što su u finalu nadigrali perspektivnu ekipu iz Rasopasna. Treće mjesto pripalo je ekipi Kumpanije iz Gabonjina, a četvrto ekipi Kras II.


Prema glasovima kapetana svih ekipa sudionica proglašena je najbolja četvorka turnira, i to: Nevio Malatestinić – najbolji igrač turnira (Sv.Vid), Nikola Grdinić (Kumpanija), Josip Maršić (Rasopasno) i Željko Maršić (Sv.Vid).


Cjelodnevni turnir na jogu u Čižićima protekao je u ugodnom sportskom druženju, a domaćini iz Društva za športsku rekreaciju Čižići su se pobrinuli da balačima ničega ne nedostaje (maneštra i piće na jogu, završni ručak – šurlice u konobi “Mala sten”).


Turnir je imao ove godine i jednu dodatnu zanimljivost, naime g. Livio Smilović, inače član neprofitne udruge, a u slobodno vrijeme pasionirani hobi-fotograf, upriličio je malu izložbu svojih fotografija s finala pojedinačnog otvorenog klupskog prvenstva u balanju slobodnim stilom koje je održano 14.08.2016. u Čižićima. Sudionici turnira sa zanimanjem su razgledali atraktivne snimke izbijanja balina i ostalih snimljenih sportskih motiva.


Tekst: Marino Turčić, predsjednik Društva

Izvor: otok-krk.org.

Povezane teme