NASLOVNICA VIJESTI Arhiva - Preglednik vijesti 2013.

Najbolji sportaši otoka Krka za 2012. godinu

Utorak, 24 Prosinac 2013 09:15 / administrator

U ponedjeljak 23. prosinca 2013. godine u Čižićima je održana svečanost proglašenja najboljih sportašica, sportaša i sportskih klubova otoka Krka za 2012. godinu.
Svečanost proglašenja je održana u restoranu „Mala sten“ a ovogodišnji domaćin je bio načelnik općine Dobrinj Neven Komadina koji je sportašima uručio plakete. Proglašenju su prisustvovali i načelnica općine Omišalj Mirela Ahmetović, načelnik općine Malinska - Dubašnica Robert Anton Kraljić, te gradonačelnik Krka Darijo Vasilić.
Članovi izbornog odbora u sastavu Marinka Margan, Neven Dorčić, Miroslav Topić, Dragan Zahija, Damir Jakovčić i Luka Tabako ove su godine razmatrali 25 kandidatura u ukupno sedam kategorija: seniorski klubovi, sportski klubovi do 18 godina, seniori, sportaši do 18 godina starosti, sportašice do 18 godina, sportaši do 14 godina te sportašice do 14 godina.
Najbolji pojedinci dobili su novčane nagrade od 2 tisuće kuna, a prvoplasirane ekipe 5 tisuća kuna. Načelnik općine Dobrinj Neven Komadina uručio je i posebna priznanja klubovima slavljenicima. Za 90 godina rada priznanje je dobio NK Vihor iz Baške, za dvadesetu godišnjicu djelovanja KBŠU Malinska i KBŠU Omišalj te za deset godina rada VK Glagoljaš iz Omišlja a za dugogodišnji predani rad u Odboru za sportaša godine uručeno je i priznanje Elfridi Mahulja-Matuč.
Odlučeno je da su najbolji po kategorijama -
Seniorski klubovi: Športski streljački klub Dub iz Malinske, Nogometni klub Krk iz Krka i Veslački klub Glagoljaš iz Omišlja.
Sportski klubovi do 18 godina: Veslački klub Glagoljaš iz Omišlja, Rukometni klub Omišalj iz Omišlja i Športski streljački klub Dub iz Malinske.
Seniori: streličar Andrej Krstinić (ŠSK Dub) i kickboksač Elvis Japić (KBŠU Malinska).
Sportaši do 18 godina starosti: jedriličar Marko Žužić (JK Horizont iz Poreča), streličar Donik Begaj (ŠSK Dub) i streličar Antonijo Cvrtila (ŠSK Dub).
Sportašice do 18 godina: veslačica Paola Girotto (VK Glagoljaš) i veslačica Tia Kraljić (VK Glagoljaš).
Sportaši do 14 godina: Mihael Girotto (VK Glagoljaš), kickboksač Gabrijel Burazer (KBŠU Malinska) i jedriličar Ivan Vlahinić (SD Vihor, Baška).
Sportašice do 14 godina: kickboksačica Ela Znaor (KBŠU Malinska), veslačica Iva Domišljanović (VK Glagoljaš) i jedriličarka Iva Vlahinić (SD Vihor, Baška).
(fotografija (KBŠU Malinska) se nalazi u privitku)

natrag na ostale vijesti

Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrada Primorsko-goranske županije

Srijeda, 18 Prosinac 2013 09:12 / administrator

Na temelju članka 14. Odluke o javnim priznanjima («Službene novine» broj 30/03, 10/06, 27/08 i 48/09), Odbor za izbor, imenovanja i dodjelu povelja i priznanja objavljuje
J A V N I P O Z I V
ZA PODNOŠENJE PRIJEDLOGA
ZA DODJELU NAGRADA PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE
Objavljuju se uvjeti i rok za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrada Primorsko-goranske županije u 2013. godini.
Nagrade se dodjeljuju građanima i pravnim osobama s područja Primorsko-goranske županije za naročita dostignuća u području znanosti, gospodarstva, kulture, odgoja i obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi, umjetnosti, sporta i drugih oblasti društvenog života.
Nagrade su: nagrada za životno djelo i godišnja nagrada.
Cjelokupan tekst poziva nalazi se u privitku.

natrag na ostale vijesti

Najava VII. sjednice Općinskog vijeća

Petak, 13 Prosinac 2013 11:43 / administrator

Malinska, petak, 13. prosinca 2013. godine
U četvrtak 19. prosinca 2013. godine s početkom u 17:00 sati u vijećnici Općine Malinska - Dubašnica održat će se 7. sjednica Općinskog vijeća Općine Malinska - Dubašnica.
Predložen je dnevni red:
1) Usvajanje zapisnika sa 6. sjednice Općinskog vijeća
2) Informacija načelnika o aktivnostima u proteklom razdoblju
3) PRORAČUN ZA 2014. GODINU
1. Proračun Općine Malinska–Dubašnica za 2014. i projekcija proračuna za 2015. i 2016. godinu
2. Odluka o izvršavanju Proračuna Općine Malinska – Dubašnica za 2014. godinu
3. Plan razvojnih programa Općine Malinska – Dubašnica za razdoblje 2014. – 2015. godine
4. Plan izgradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2014. godinu
5. Plan održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2014. godinu
6. Program javnih potreba u kulturi Općine Malinska – Dubašnica za 2014. godinu
7. Program javnih potreba u sportu Općine Malinska – Dubašnica za 2014. godinu
8. Odluka o rasporedu sredstava za rad političkih stranaka zastupljenih u Općinskom vijeću Općine Malinska – Dubašnica za 2014. godinu
9. Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika
4) Analiza stanja sustava zaštite i spašavanja Općine Malinska - Dubašnica i Plan razvoja sustava zaštite i spašavanja Općine Malinska - Dubašnica za razdoblje 2014. do 2017. godine
5) Odluka o prijenosu poslovnih udjela Općine Malinska – Dubašnica koje drži u Ponikve usluga d.o.o. na nove članove
6) Izmjena i dopuna Odluke o uređenju prometa u Općini Malinska – Dubašnica
7) Plan gospodarenja otpadom Općine Malinska – Dubašnica
8) Odluka o usvajanju Interdisciplinarne strategije nulte emisije stakleničkih plinova za integralni održivi razvoj otoka Krka
9) Odluka o članstvu Općine Malinska – Dubašnica u Energetskoj zadruzi otok Krk
10) Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o komunalnim djelatnostima
11) KONCESIJE
A/ Plan davanja koncesija za 2014. godinu
B/ Trogodišnji Plan davanja koncesija od 2014. do 2016. godine
12) Vijećnička pitanja

natrag na ostale vijesti

Humanitarni Božićno-novogodišnji koncert

Četvrtak, 12 Prosinac 2013 13:35 / administrator

Poštovani roditelji,
Slobodni smo obratiti Vam se ponovno s informacijom o tome da po 13. put naša škola organizira Božićno-novogodišnji koncert kojim najavljujemo blagdanski ugođaj na kraju prvog obrazovnog razdoblja.
Kao što to već dobro znate, naš koncert ima status školskog projekta, okuplja naše osmoškolce sa cijelog otoka te prepliće sadržaje iz različitih predmeta: glazbene kulture, likovne kulture, hrvatskog jezika, stranih jezika, informatike. Naši učitelji program pripremaju s radošću i poletom, a uspješnost rada ostavljamo Vama kao publici na prosudbu, nadajući se da uspijevamo doprijeti do Vas i da ćete aktivno živjeti poruke odaslane tijekom koncerta.
Također znate da je naš Božićno-novogodišnji koncert humanitaran i da smo već trinaest puta, udruženi u želji da pomognemo, mnogim ljudima učinili ljepšima i blagdane i život.
Ove godine humanitarni smo aspekt koncerta odlučili namijeniti štićenicima Doma za djecu ,,Braća Mažuranić" iz Novog Vinodolskog te devetogodišnjoj djevojčici Taši Čiča iz Bakra, kojoj su odmah po rođenju dijagnosticirane cerebralna paraliza i teška epilepsija. Kvaliteta njenog života ovisi o rehabilitaciji po Domanovoj metodi na koju jednom godišnje odlazi u Philadelphiju (SAD). Svaki odlazak u Philadelphiju stoji 10.000 dolara što je za Tašinu majku kao samohranog roditelja ogroman novac.
Vjerujemo da možete zamisliti kako izgleda život djece bez obitelji, koliko su težak teret osjećaji osamljenosti, napuštenosti i kolika treba biti snaga majke koja se nosi s teškim oboljenjem svoje kćeri. Zato Vas pozivamo da za ove dvije namjene donirate koliko možete te da informaciju o našem koncertu i o njegovoj nakani proširite dalje svojim članovima obitelji, svojim susjedima, prijateljima... Svoj prilog možete poslati po djetetu u školu ili ga donijeti na sam koncert u četvrtak, 19. prosinca u sportskoj dvorani srednje škole ,,Hrvatski kralj Zvonimir" u Krku s početkom u 17,00 sati.
Dođite na koncert, veliki zbor od četiri stotine malih pjevača na najljepši će Vas način uvesti u ozračje blagdana!
S poštovanjem,

Ravnatelj škole:
Serđo Samblić, dipl. učitelj(originalni dopis je u privitku)

natrag na ostale vijesti

Posjet općini Großhabersdorf – međunarodna suradnja

Srijeda, 11 Prosinac 2013 12:14 / administrator

Rano ujutro na dan Sv. Nikole krenuli smo posjetiti našu partnertsku općinu Großhabersdorf u Njemačkoj s kojom smo 2010 potpisali sporazum o međunarodnoj suradnji. Općina Grosshabersdorf smještena je na sjeveru Bavarske u predjelu srednje Franačke blizu grada Nurnberga, ima oko 4200 stanovnika ,a prema vjeroispovjesti su većinom protestanti – evangelici dok su katolici manjina . Partnerstvo ima svoje korijene u turizmu ,a osoba koja je najviše zaslužna za naše prijateljstvo je Leonard Kuhlmann koji je bio dugogodišnji gost i zaljubljenik u Malinsku i Hrvatsku kojoj je mnogo humanitarne pomoći dao za vrijeme domovinskog rata ,a zvono koje nam svaki dan zvoni na crkvi Sv.Nikole u Malinskoj također je njegova donacija. Naša raznolika delegacija sastavljena od mladih, pa sve do umirovljenika na odredište je stigla s autobusom u petak navečer i iako smo iz Općine koja se bavi turizmom, moramo priznati da smo bili jako ugodno iznenađeni gostoprimstvom domaćina. Svi smo bili smješteni kod udomiteljskih obitelji u Großhabersdorfu i osjećali smo se ugodno iako smo se tek u petak navečer upoznali. Naime, općina Großhabersdorf je osim s nama u partnerskom odnosu već više od 30 godina s općinom Aixe sur Vienne iz Francuske , te općinom Swieciechowa iz Poljske i imaju bogato iskustvo u organizaciji prijema delegacija i tradiciju ugošćavanja članova delegacija.
Cilj našeg dugog putovanja nije bio samo druženje već smo pozvani na Božićni sajam koji se svake godine održava u Großhabersdorfu. Na ovogodišnjem sajmu po prvi smo put predstavili našu Općinu i omogućili našim dragim domaćinima i drugim posjetiteljima da degustiraju i kupe proizvode iz naše Općine. Naš štand obilovao je otočkim proizvodima, i svi su imali priliku kušati naš pršut, sir, slane ribe, masline i maslinovo ulje, smokve, presnac, vina i likere poput orahovca, rakije i sl. Da put do srca ide kroz želudac govore već dugo, ali mi smo ugodu oko srca pokušali stimulirati i razgovorom sa posjetiteljima te turističkim brošurama o Malinskoj. Slika govori više od tisuću riječi, ali gledanjem fotografija Malinske gosti će se prisjetiti i proizvoda koje su degustirali ili kupili na našem štandu.
Svi prihodi ostvareni na sajmu su namjenjeni u humanitarne svrhe, što je još jedna od vrlina naših domaćina i poticaj za nas da budemo bolji jedni prema drugima, pogotovo u ova blagdanska vremena. To je bila odlika i gospodina Lea Kuhlmanna, velikog dobročinitelja i zaljubljenika u Malinsku koji je "glavni krivac" našeg bratimljenja s općinom Großhabersdorf. Nažalost, kako više nije među nama ovom prilikom zapalili smo svijeću na njegovom grobu.
Naši domaćini pobrinuli su se da čim bolje upoznamo njihovu Općinu, ali i okrug pa smo posjetili i 2 prekrasna gradića, Dinkelsbühl i Bamberg te mjesto Biberbach.
Dünkelsbuhl je piktoreskan srednjovjekovni gradić pod zaštitom Eu-a kao zaštićeni grad –spomenik, koji njeguje tradiciju, pa smo nakon ugodne šetnje posjetili i njihov adventski sajam,ali i nekad katoličku crkvu Sv. Bartolomeja koja se sada zove Sv.Georg sa zadivljujućim jaslicama. U nedjelju smo posjetili Bamberg u gornjoj Franačkoj koji se nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine i prava je šteta da nismo imali više vremena duže se zadržati u gradu prekrasne katedrale sa 4 zvonika , prastarih pivnica i univerziteta na ušću rijeke Regnitz u Mainu ,a kojeg još zovu i njemačkom Venecijom .
Tijekom našeg posjeta iza svakodnevnih izleta, uživali smo u zajedničkom druženju i upoznavanju njihove Općine. Iako mala Općina trude se biti čim više neovisni i opskrbljivati se iz obnovljivih izvora energije putem fotonaponskih postrojenja , jedne vjetroelektrane i čak 4 male bio energane od koje koriste i toplinsku energiju za grijanje . Veoma su energetsko osvješteni pa puno pažnje posvećuju energetskoj učinkovitost i uštedi energije tako da primjerice gase čak i svoju mjesnu javnu rasvjetu u ponoć. Uspjeli su kao Općina na taj način proizvesti više električne energije nego što im ukupno treba na godišnjoj razini , iako je njemački prosjek dobivanja el.energije iz obnovljivih izvora energije na nekih 20% od ukupne proizvodnje električne energije.
Brojni stanovnici Großhabersdorfa već su ljetovali u Malinskoj, a veselimo se vidjeti ih ponovno u Malinskoj. Nadamo se da je naša prezentacija bila uspješna i da ćemo ih ugostiti u još većem broju.
Na kraju možemo još reći jedno veliko hvala našim domaćinima i pozvati ih da na isti način dožive našu Općinu tijekom slijedećih godina našeg partnerstva i prijateljstva.

Iva Prendivoj Jud i Robert Anton Kraljić


(fotografija se nalazi u privitku)

natrag na ostale vijesti

SP Kickboxing - Ana Znaor - Svjetska prvakinja 2013. - Ana Znaor osvojila zlato

Subota, 07 Prosinac 2013 08:57 / administrator

Ana Znaor, članica kickboxing kluba „Sušak“ iz Rijeke osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom kickboxing prvenstvu za seniorke koji se održava u turskom gradu Antalyi. Ana je bila najbolja u disciplini light contact i u kategoriji do 70 kg te je po peti put u svojoj karijeri osvojila naslov svjetske prvakinje. Nakon što je u četvrtfinalu pobijedila Nijemicu Stefanie Kemper, a u polufinalu Ruskinju Mariye Deloglan, jučer je u jednom dinamičnom i teškom meču pobijedila do tad aktualnu svjetsku prvakinju Karin Edenius iz Švedske. Borba je bila vrlo napeta. Šveđanka je odmah bodovno povela. Iako je Ana imala inicijativu suci su više vrednovali protunapade njezine suparnice. Dojam je bio da je Edenius čvršća i bolja u ručnim tehnikama. Ipak, zbog prejakih udaraca i nedozvoljenih hrvačkih zahvata kojima je nekoliko puta rušila našu predstavnicu Šveđanka je već u prvoj rundi zaradila opomene. U nastavku je Ana dobila dodatne savjete u svom kutu te je tijekom druge runde počela pomalo izjednačavati bodovne nedostatke. Treća runda je donijela preokret na semaforu. Ana je smireno, bočnim udarcima nogom u tijelo, presretala svoju protivnicu, a brzim eskivažama je izbjegavala njezine napade ručnim tehnikama. Napokon je pred kraj meča kod sva tri suca i povela. Ipak, u zadnjim sekundama je borba bila izjednačena. Kad je gong odzvonio semafor se na kratko zagasio, a onda se upalila crvena boja. Nakon nekoliko trenutaka neizvjesnosti ukazao se rezultat 2:1 za Anu Znaor što je značilo da je ona bila bolja u trećoj rundi i da joj je zato pripala pobjeda nakon izjednačenog rezultata. Slavlje u našem kutu je moglo započeti. Vrlo brzo nakon borbe je uslijedilo svečano proglašenje i dodjela medalja. Ani je pored zlatne medalje pripao i pobjednički prehar, a dvoranom su se prolomili zvuci Lijepe naše.
To je bio treći susret Edenius i Znaor na svjetskim prvenstvima. 2009. je u Austriji slavila naša prvakinja, a 2011. je u Makedoniji pobijedila Šveđanka. Ovaj put svjetsko zlato ponovno odlazi u Hrvatsku.
Nakon Ane Znaor, finalne borbe su imali i Andreja Ivas iz Splita u light contactu preko 70 kg te Bojan Mišković iz Rovinja u full contactu do 86 kg. Na žalost, oboje su poraženi. Andreja od Talijanke Dilette Faiole, a Bojan od Gruzijca Khvicha Ququashvilija.
Danas se održavaju posljednje borbe na SP-u. Još troje Hrvata ima šansu osvojiti zlato. To su u light contactu do 94 kg Boris Mišković iz Rovinja i preko 94 kg Zvonimir Čikotić iz Splita te u full contactu preko 91 kg njegov brat Tomislav Čikotić.
Ovo Svjetsko prvenstvo se održava u disciplinama: point fighting, light i full contact, kick light i glazbene forme. Sudjeluje 1.011 natjecatelja iz 60 država. Hrvatsku reprezentaciju čine 15 natjecatelja i 5 trenera. Ana je u Hrvatskoj reprezentaciji jedina sportašica iz Primorsko-goranske županije, a s njom je njezin otac Predrag koji je trener u kickboxing klubu u Malinskoj. Zanimljivost je da pored njih iz PGŽ sudjeluju i međunarodna sudkinja Kristina Pilko iz Rijeke te Romeo Deša iz Omišlja koji vodi sva natjecanja na 6 tatamija.
(fotografija se nalazi u privitku)
ČESTITAMO !!!

natrag na ostale vijesti

SP Kickboxing - Srebrna Ana Znaor - Ana Znaor osigurala srebrnu medalju na Svjetskom kickboxing prvenstvu u Turskoj

Petak, 06 Prosinac 2013 08:05 / administrator

Ana Znaor, članica kickboxing kluba „Sušak“ iz Rijeke osigurala je srebrnu medalju na Svjetskom kickboxing prvenstvu za seniorke koji se održava u turskom gradu Antalyi. Ana nastupa u disciplini light contact i u kategoriji do 70 kg. Nakon što je u četvrtfinalu pobijedila Nijemicu Stefanie Kemper, u polufinalu je bila bolja od Ruskinje Mariye Deloglan. I ovaj put je naša reprezentativka od početka bodovno vodila te je nakon isteka treće runde slavila pobjedu jednoglasnom odlukom bodovnih sudaca 3:0. Tako se Ana Znaor plasirala u finale Svjetskog prvenstva i osigurala si je najmanje srebrnu medalju.
U finalu se Ana sutra sastaje sa aktualnom svjetskom prvakinjom Karin Edenius iz Švedske koja je prethodno pobijedila predstavnice Slovačke i Italije. Znaor i Edenius su se već borile dva puta na dva prošla svjetska prvenstva. 2009. je u Austriji slavila naša prvakinja, a 2011. je u Makedoniji pobijedila Šveđanka. Ovogodišnji ishod je nemoguće predvidjeti, ali je svakako izvjesno da će borba biti iznimno napeta i teška za obje sportašice.
Pored Ane Znaor, sutra će finalne borbe imati i Andreja Ivas iz Splita u light contactu preko 70 kg te Bojan Mišković iz Rovinja u full contactu do 86 kg.
Ovo Svjetsko prvenstvo se održava u disciplinama: point fighting, light i full contact, kick light i glazbene forme. Sudjeluje 1.011 natjecatelja iz 60 država. Hrvatsku reprezentaciju čine 15 natjecatelja i 5 trenera. Ana je u Hrvatskoj reprezentaciji jedina sportašica iz Primorsko-goranske županije, a s njom je njezin otac Predrag koji je trener u kickboxing klubu u Malinskoj. Zanimljivost je da pored njih iz PGŽ sudjeluju i međunarodna sudkinja Kristina Pilko iz Rijeke te Romeo Deša iz Omišlja koji vodi sva natjecanja na 6 tatamija.
(fotografija se nalazi u privitku)

natrag na ostale vijesti

Natječaj za prodaju dijela z.č. 1245/3 k.o.Sv. Anton

Četvrtak, 05 Prosinac 2013 20:52 / administrator

Na temelju članka 391. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima («Narodne novine», broj 91/96, 68/98, 137/99, 73/00, 129/00, 114/01, 79/06, 141/06, 146/08, 38/09, 153/09 i 143/12), članka 7. Odluke o gospodarenju nekretnina Općine Malinska - Dubašnica ('Službene Novine' broj 48/12) i Odluke Općinskog Vijeća Općine Malinska - Dubašnica Klasa: 944-01/13-03/5, Urbroj: 2142/05-03/1-13-5 od 02. prosinca 2013. godine, Jedinstveni upravni odjel Općine Malinska – Dubašnica objavljuje
NATJEČAJ
za prodaju dijela z.č. 1245/3 k.o.Sv. Anton
u svrhu formiranja građevinske parcele
I.PREDMET PRODAJE
U svrhu formiranja građevinske parcele u skladu s UPU 4 – Rova (GP -3) (SN PGŽ 12/2012), na prodaju se nudi 495/2645 dijela z.č. 1245/3 k.o. Sv. Anton, upisane u z.k.ul. 4468 kod Općinskog suda u Krku, odnosno dio parcele u površini od 495 m2, označen crvenom bojom (dio PE), na Situaciji stvarnog stanja izrađenoj od tvrtke GEO-LINE d.o.o. iz Krka, od 01. listopada 2013. godine, koja je sastavni dio ovog Natječaja. Ponuđena nekretnina se nalazi unutar obuhvata UPU 4 – Rova (GP -3) (SN PGŽ 12/2012), u zoni mješovite namjene M2, te predstavlja neizgrađeno građevinsko zemljište. Početna cijena zemljišta utvrđuje se prema Elaboratu procjene vrijednosti građevinskog zemljišta izrađenom od Sudskog vještaka građevinske struke dipl.ing.arh. Zlatka Pavić iz NJivica, br. elaborata 70/2013 od 14. studenog 2013. godine, u visini od 784.139,40 kn (sedamstoosamdesetčetiritisućestotridesetdevetkuna i četrdesetlipa).
Cjelokupan tekst Natječaja nalazi se u privitku.

natrag na ostale vijesti

SP Kickboxing - Brončana Ana Znaor - Ana Znaor osigurala brončanu medalju na Svjetskom kickboxing prvenstvu u Turskoj

Četvrtak, 05 Prosinac 2013 10:11 / administrator

Ana Znaor, članica kickboxing kluba „Sušak“ iz Rijeke osigurala je brončanu medalju na Svjetskom kickboxing prvenstvu za seniorke koji se održava u turskom gradu Antalyi. Ana nastupa u disciplini light contact i u kategoriji do 70 kg. Ona je u prvom kolu bila slobodna jer je jedna od nositeljica skupine budući da je aktualna svjetska viceprvakinja i europska prvakinja. U srijedu popodne se u četvrtfinalu sastala s predstavnicom Njemačke Stefanie Kemper. Naša reprezentativka je od početka nametnula svoj stil borbe i ostvarila prednost koju je do kraja borbe povećavala. Smireno je presijecala sve napade svoje protivnice bočnim udarcem nogom u tijelo i završavala protunapad serijom udaraca rukom u glavu. Nakon isteka treće runde slavila je pobjedu jednoglasnom odlukom bodovnih sudaca 3:0. Tako se Ana Znaor plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva i osigurala si je najmanje brončanu medalju.
U polufinalu se Ana sutra sastaje s Ruskinjom Mariyom Deloglan koja je prethodno pobijedila predstavnicu Turske. Znaor i Deloglan su se već borile dva puta na prošlom SP u Skoplju 2011. i na EP u Ankari 2012. Oba je puta slavila naša prvakinja pa se i ovaj put nadamo sličnom ishodu.
Ovo Svjetsko prvenstvo se održava u disciplinama: point fighting, light i full contact, kick light i glazbene forme. Sudjeluje 1.011 natjecatelja iz 60 država. Hrvatsku reprezentaciju čine 15 natjecatelja i 5 trenera. Ana je u Hrvatskoj reprezentaciji jedina sportašica iz Primorsko-goranske županije, a s njom je njezin otac Predrag koji je trener u kickboxing klubu u Malinskoj. Zanimljivost je da pored njih iz PGŽ sudjeluju i međunarodna sudkinja Kristina Pilko iz Rijeke te Romeo Deša iz Omišlja koji vodi sva natjecanja na 6 tatamija.
Svjetsko prvenstvo je započelo u ponedjaljak navečer svečanim otvaranjem i prvim borbama. U svečanom mimohodu su hrvatsku zastavu nosili Ana Znaor i Boris Mišković iz Rovinja.
(fotografija se nalazi u privitku)

natrag na ostale vijesti

Tri zlata na „Kickboxing Prvenstvu PGŽ za kadete“ - Julija Jurić, Ela Znaor i Gabrijel Burazer prvaci županije

Subota, 30 Studeni 2013 14:32 / administrator

Članovi kickboxing kluba iz Malinske osvojili su 5 medalja na Prvenstvu Primorsko-goranske županije u point fightingu i light contactu za kadete koje je u subotu 23. studenoga održano u Kostreni. Prva mjesta i titule ovogodišnjih prvaka u point fightingu su osvojili Julija Jurić, Ela Znaor i Gabrijel Burazer. Gabrijel je uz to osvojio i drugo mjesto u light contactu. Srebrni je također Luka Bajčić u point fightingu.
Odlična Julija Jurić je osvojila zlato u skupini do 28 kg. U polufinalu je pobijedila Niku Brnelić iz riječkog kluba „Sušak“ rezultatom 6:0, a u finalu je slavila sa 16:6 protiv Morene Štajdohar iz riječkog kluba „Draga“. Zbog svoje uvjerljive izvedbe i ostvarene velike bodovne prednosti suci su je na kraju natjecanja proglasili najboljom natjecateljicom prvenstva u point fightingu za što je pored medalje dobila i veliki pehar.
Ela Znaor je bila najbolja do 42 kg. Ona je u finalnoj borbi svladala Brigitu Bedi iz KBK „Draga“ rezultatom 9:8.
Treće zlato za Malinsku je osvojio Gabrijel Burazer u kategoriji kadeta do 57 kg. Njegovi protivnici su bili iz KBK „Draga“. U polufinalu je pobijedio Tina Paravića 7:0, a u finalu s 2:1 Roku Vuletu. Nakon osvajanja prvog mjesta u point fightingu Gabrijel je nastupio u light contactu. Najprije je pobijedio Matea Linića iz riječkog kluba „Kvarner“ 3:0, ali je u toj porbi ozlijedio stopalo pa se nije mogao do kraja iskazati u finalnoj borbi. Tu se sastao ponovno Rokom Vuletom. Ovaj put je njegov protivnik slavio jednoglasnom odlukom sudaca 3:0, a Gabrijel je zaslužio srebrno odličje.
Drugi dječak koji je predstavljao Malinsku je bio ujedno i jedan od najmlađih sudionika županijskog prvenstva. Luka Bajčić ima 8 godina i borio se u skupini do 28 kg. U polufinalu je uvjerljivo pobijedio Massima Ivančića iz „Sušaka“ rezultatom 6:0, a u finalu je sa 7:9 izgubio od Diega Aldina iz kostrenskog kluba „Bura“. Tako se Luka morao zadovoljiti odličnim drugim mjestom.
Na prvenstvu je nastupilo 105 natjecatelja iz 7 klubova. Malinskare je vodio njihov trener Predrag Znaor.
(fotografija se nalazi u privitku)

natrag na ostale vijesti

Rezultati natječaja za stipendiranje učenika i studenata 2013/2014

Petak, 29 Studeni 2013 08:19 / administrator

Temeljem stavka 4. članka 3. Odluke o stipendiranju učenika i studenata ("Službene novine" PGŽ 43/09) Općinski načelnik Općine Malinska - Dubašnica dana 27. studenog 2013. godine, donosi
O D L U K U
o odabiru korisnika stipendija Općine Malinska - Dubašnica u školskoj / akademskoj godini 2013/2014.
Stipendija se dodjeljuje temeljem rang liste kandidata za dodjelu stipendija u školskoj / akademskoj godini 2013/2014.
Cjelokupan tekst Odluke se nalazi u privitku.

natrag na ostale vijesti

Natječaj za dodjelu "Nagrade za životno djelo" u oblasti sporta za 2013. godinu

Srijeda, 27 Studeni 2013 10:41 / administrator

Obavještavamo Vas da je Zajednica sportova PGŽ-e raspisala Natječaj za dodjelu "Nagrade za životno djelo" u oblasti sporta za 2013. godinu.
Odlukom Izvršnog odbora Zajednice sportova PGŽ od 21.11.2013. dobitnici Nagrade ostvaruju pravo na novčanu nagradu u iznosu od 5.000,00 kn.
Molimo vas da o raspisanom Natječaju obavijestite svoje sportske udruge i saveze.
Natječaj je otvoren do 21. prosinca 2013. godine.
Tekst natječaja i obrazac za podnošenje prijedloga za Nagradu se nalaze u privicima.

natrag na ostale vijesti

Izbor osobe godine otoka Krka za 2013. godinu

Srijeda, 27 Studeni 2013 10:33 / administrator

I ove godine već tradicionalno, po treći put, Nezavisni portal otoka Krka (otok-krk.org) organizira izbor osobe godine otoka Krka za 2013. godinu. Da podsjetimo, Nezavisni portal otoka Krka prije dvije godine prvi put u povijesti otoka Krka je pokrenuo izbor osobe našega Zlatnog otoka. Prva osoba godine bila je Miranda Šebelja iz Krka, a slijedeće 2012. godine zasluženo je ta titula pripala Petru Bajčiću iz Brusića (poznatijem kao Pere-ki-načinja-kosti).
Pravila izbora:
1. Osoba koja zaslužuje da bude proglašena osobom godine otoka Krka za 2013. mora biti u svakom pogledu uzorna, a najbitnije je, što je i temelj ovoga izbora, da je u ovoj 2013. godini imao ili imala neko posebno i hvalevrijedno djelo, postignuće, rezultat, zaslugu… u bilo kojem segmentu života: humanitarnom, znanstvenom, umjetničkom, gospodarskom i sl., dakle u svemu osim u politici. To ne znači da i političar ne može postati osoba godine, ali samo za zasluge koje nemaju veze s politikom. Sportaše i sportske djelatnike nismo ovdje spomenuli, ne zato što ne zaslužuju, nego zato što se svake godine bira naj-sportaš godine otoka Krka gdje će oni imati prigodu biti izabrani. Osim toga, neće se prihvatiti prijedlozi za one osobe koje budu predložene za postignuće u poslu koje profesionalno obavljaju.
2. Ista osoba ne može biti izabrana za osobu godine dvije godine zaredom.
3. Kandidate za osobu godine otoka Krka mogu predlagati svi čitatelji i suradnici Nezavisnog portala otoka Krka. Prijedlozi s imenom, prezimenom, godinom rođenja i adresom, zatim detaljnijim obrazloženjem što je taj kandidat ili kandidatkinja napravio značajno u ovoj godini te imenom, prezimenom i adresom predlagatelja slati na e-mail otokkrk.org@gmail.com. Anonimni prijedlozi neće se prihvatiti.
4. Članovi uredništva Nezavisnog portala otoka Krka, kao i članovi njihovih užih obitelji, ne mogu biti predloženi za osobu godine, ali to ne znači da ne mogu predlagati.
5. Prijedlozi se primaju do zaključno 8. prosinca ove godine, najkasnije do ponoći.
6. Uredništvo Nezavisnog portala otoka Krka će potom provjeriti sve prijedloge ako su istiniti i potom objaviti kompletnu listu, ali bez podataka o predlagateljima. Zatim će također svi čitaoci Nezavisnog portal otoka Krka moći davati primjedbe o predloženim kandidatima na isti e-mail otokkrk.org@gmail.com. Primjedbe moraju također biti potpisane jer se anonimne primjedbe neće prihvaćati. Sve će biti dovršeno do 15. prosinca.
7. Potom će na početnoj stranici Nezavisnog portala otoka Krka biti objavljena kompletna lista kandidata u vidu ankete i čitatelji će moći glasovati samo za jednog kandidata. Glasovanje će trajati do 24. prosinca do ponoći, tako da ćemo za Božić imati osobu godine otoka Krka za 2013. godinu.
Uredništvo Nezavisnog portala otoka Krka će naknadno objaviti kada će i gdje biti svečana dodjela priznanja.
Budući da je Nezavisni portal otoka Krka, nezavisan i neprofitan, to znači bez novaca, traže se sponzori i donatori koji će pomoći da se ovaj izbor što kvalitetnije provede, prikladno nagradi izabrana osoba godine i organizira svečana dodjela priznanja kao i proteklih godina.
Uredništvo Nezavisnog portala otoka Krka Vam se unaprijed zahvaljuje.

natrag na ostale vijesti

Kickboxing - Tri zlata na „Slovenia open“ - Julija Jurić, Ela i Ana Znaor prve u Sloveniji, Luka Bajčić peti

Ponedjeljak, 25 Studeni 2013 09:31 / administrator

Članice kickboxing kluba iz Malinske Julija Jurić i Ela Znaor osvojile su prva mjesta na tradicionalnom „30. Slovenia open“ međunarodnom turniru u point fightingu i light contactu koji je održan u Zagorju ob Savi. One su nastupile u point fightingu među kadetkinjama do 16 godina starosti. Julija je bila najbolja u kategoriji do 28 kg, a Ela do 42 kg. Julija je zabilježila dvije pobjede i to protiv hrvatskih predstavnica. Najprije je rezultatom 12:2 pobijedila Lanu Grbavac iz Makarske, a nakon toga njezinu klupsku kolegicu Antoniju Lončarić 5:4. Zanimljivo je da je Lončarić aktualna državna prvakinja u toj težinskoj skupini što Julijinu zlatnu medalju čini još sjajnijom.
U kategoriji do 42 kg je bilo 11 natjecateljica. Ela Znaor je imala tri pobjede. Najprije je slavila protiv četiri godine starije Indire Fazlić iz Bosne i Hercegovine. Ela je pobijedila rezultatom 9:6. U polufinalu je bila bolja od Slovenke Lare Vajda Vuzem. Ta borba je završila 7:4. A onda je u finalu bilo pravo nadmetanje jer joj je protivnica bila aktualna europska prvakinja Petra Gregorič iz Slovenije. Ela je bila posebno nadahnuta jer je upravo od Petre izgubila finale na nedavnom Europskom prvenstvu u Poljskoj. Ta se borba tada nakon izjednačenog ishoda odvukla u produžetke, a ovaj put je naša predstavnica izborila pobjedu u posljednjim sekundama. Presudio je jedan precizan udarac rukom u glavu i meč je završen rezultatom 10:9 za Elu Znaor.
Treći predstavnik iz Malinske je bio Luka Bajčić koji je zauzeo peto mjesto u skupini dječaka do 135 cm visine. Luka je prvo pobijedio Tomija Sešlara iz Slovenije 11:1, a zatim s bodom razlike izgubio u borbi za medalju protiv Slovenca Aneja Prveca. Ta borba je završila rezultatom 5:6.
Uz Malinskare je na ovom turniru nastupila i Ana Znaor, članica KBK „Sušak“ iz Rijeke. Ana je osvojila prvo mjesto u light contactu među seniorkama preko 65 kg i peto mjestu u point fightingu. Ana je prije 6 mjeseci imala ozljedu i operaciju koljena pa je ovo natjecanje bio test njezinih sposobnosti prije odlaska na skorašnje Svjetsko prvenstvo u Tursku. Tamo će nastupiti u light contactu pa joj je ta kickboxing disciplina na ovom turniru bila u prvom planu. Tu je zabilježila tri pobjede. Protiv svih protivnica je slavila jednoglasnom sudačkom odlukom 3:0. Najprije je pobijedila Austrijanku Magdalenu Holzinger pa Nedinu Torič i Uršu Terdin iz Slovenije. Nakon svega je Ana nastupila i u point fightingu, ali je od nje bila bolja Čehinja Katerina Gallusova koja je pobijedila 11:6.
U pratnji naših natjecatelja je bio trener Predrag Znaor iz Malinske koji izražava zadovoljstvo postignutim. Posebno ističe vrlo jaku konkurenciju jer je na turniru nastupilo 583 natjecatelja iz 63 kluba iz 11 država.
(fotografija se nalazi u privitku)

natrag na ostale vijesti

Rješenje o određivanju glasačkih mjesta

Petak, 22 Studeni 2013 09:23 / administrator

Na temelju članka 17a i 18. Zakona o referendumu i drugim oblicima osobnog sudjelovanja u obavljanju državne vlasti i lokalne i područne (regionalne) samouprave ("Narodne novine", broj 33/96., 92/01., 44/06. - Zakon o Državnom izbornom povjerenstvu Republike Hrvatske, 58/06. - Odluka Ustavnog suda broj U-I-177/2002., 69/07. - Odluka Ustavnog suda broj U-I-2051-2007., 38/09., 85/10. - Ustav Republike Hrvatske - pročišćeni tekst), Povjerenstvo za provedbu državnog referenduma OPĆINE MALINSKA - DUBAŠNICA donosi
RJEŠENJE
o određivanju glasačkih mjesta, za provedbu državnog referenduma koji će se održati u nedjelju, 1. prosinca 2013. godine.
Cjelokupan tekst Rješenja nalazi se u privitku.

natrag na ostale vijesti

Prijedlog Proračuna Općine Malinska - Dubašnica za 2014.godinu

Petak, 15 Studeni 2013 17:00 / administrator

Malinska, petak, 15. studeni 2013. godine
Izrađen je Prijedlog Proračuna Općine Malinska - Dubašnica za 2014. godinu i projekcije za 2015. i 2016. godinu, te su u zakonskom roku upućeni predsjedniku Općinskog vijeća i Općinskim vijećnicima Općine Malinska - Dubašnica.
Uvid u Prijedlog Proračuna Općine Malinska - Dubašnica za 2014. godinu, po prvi puta je omogućen svim građanima Općine Malinska - Dubašnica.
Ukupan iznos Prijedloga Proračuna za 2014. godinu iznosi 27.950.000,00 kn što je za 4.517.000,00 kn ili 13,91 % manje u odnosu na planirano Proračunom za 2013. godinu.
Ukupan iznos samog Proračuna za 2014. godinu biti će u konačnici upotpunjen sukladno podnesenim amandmanima.
Plan Proračuna Općine Malinska - Dubašnica za 2014.godinu i Obrazloženje prijedloga Proračuna za 2014.godinu biti će naknadno doneseni.
Dokument za pregled - Prijedlog Proračuna za 2014.godinu, nalazi se u privitku.

natrag na ostale vijesti

Najava V. sjednice Općinskog vijeća

Petak, 25 Listopad 2013 11:43 / administrator

Malinska, petak, 25. listopada 2013. godine
U utorak 29. listopada 2013. godine s početkom u 20:00 sati u vijećnici Općine Malinska - Dubašnica održat će se 5. sjednica Općinskog vijeća Općine Malinska - Dubašnica.
Predložen je dnevni red:
1) Usvajanje zapisnika sa 4. sjednice Općinskog vijeća
2) Prezentacija programa „Pomoći starijim osobama“ - Gradsko društvo Crvenog križa Krk
3) IZMJENA I DOPUNA PRORAČUNA ZA 2013. GODINU
1. II. izmjena i dopuna Proračuna OMD za 2013. godinu
2. I. izmjena i dopuna Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2013. godinu
3. I. izmjena i dopuna Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2013. godinu
4. I. izmjena i dopuna Programa javnih potreba u sportu Općine Malinska - Dubašnica za 2013. godinu
5. I. izmjena i dopuna Programa javnih potreba u kulturi Općine Malinska - Dubašnica za 2013. godinu
4) Informacija načelnika o aktivnostima u proteklom razdoblju
5) Odluka o usvajanju protokola Općine Malinska – Dubašnica
6) Odluka izmjeni i dopuni Odluke o priključenju građevina i drugih nekretnina na komunalne vodne građevine Općine Malinska - Dubašnica
7) Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o komunalnom doprinosu
8) Odluka o području mjesnih odbora na području Općine Malinska - Dubašnica
9) IMOVINSKI PREDMETI
1. Odluka o raspisivanju natječaja za zamjenu zemljišta u svrhu izgradnje Novog groblja i formiranja okućnice
2. Zaključak o ponudi za zamjenu zemljišta u ulici Stipkino
10) TRGOVAČKA DRUŠTVA (Ponikve d.o.o.)
A / Odluka o osnivanju trgovačkog društva PONIKVE EKO OTOK KRK d.o.o.
B / Odluka o osnivanju trgovačkog društva PONIKVE USLUGA d.o.o.
11) Vijećnička pitanja

natrag na ostale vijesti

Osnovana maškarana udruga 'Dubašnica'

Četvrtak, 24 Listopad 2013 12:15 / administrator

Nakon višegodišnje aktivnosti grupe ljudi i sudjelovanja u raznim manifestacijama osnovana je udruga pod nazivom MAŠKARANA UDRUGA 'DUBAŠNICA' (skraćeni naziv: MUD), koja je 16. listopada 2013. godine upisana u Registar udruga Republike Hrvatske te je stekla svojstvo pravne osobe.
Osnovni sadržaj djelatnosti udruge je: organiziranje i učestvovanje u karnevalskim manifestacijama, okupljanje članova radi poticanja i razvijanja ljubavi za istraživanje i očuvanje tradicije i običaja, zalaganje za očuvanje čakavskog govora, poticanje, zalaganje i sudjelovanje u aktivnostima usmjerenima na promidžbu i razvoj turizma, obavljanje gospodarskih djelatnosti sukladno zakonu, te obavljanje izdavačke djelatnosti sukladno posebnim propisima.
Statut udruge usvojen je na sjednici Osnivačke skupštine održane 08. listopada 2013. godine u prostorijama vijećnice Općine Malinska - Dubašnica. Ovlaštene osobe za zastupanje udruge su: Neven Kraljić - predsjednik, Petar Turčić - dopredsjednik i Domagoj Buban – tajnik udruge.
Maškarana udruga 'Dubašnica' osnovana je s ciljem promicanja običaja i tradicije, te zalaganja za unapređenje i obogaćivanje kulturnih događanja i manifestacija.

natrag na ostale vijesti

Natječaj za stipendiranje učenika i studenata 2013/2014

Ponedjeljak, 21 Listopad 2013 14:30 / administrator

Temeljem članka 3. Odluke o stipendiranju učenika i studenata („Službene novine“ broj 43/09) i članka 31. Statuta Općine Malinska - Dubašnica („Službene novine“ broj 26/09 , 43/09 i 14/13) raspisuje se
N A T J E Č A J
za dodjelu stipendija učenicima i studentima
u školskoj/akademskoj 2013./2014. godini
1. Predmet ovoga natječaja je dodjela stipendija učenicima srednjih škola, studentima, učenicima koji se školuju za deficitarna zanimanja i uspješnim sportašima. Stipendija se odnosi na školsku tj. akademsku godinu 2013./2014. te se isplaćuje mjesečno od 1. rujna 2013. do 30. lipnja 2014. godine (10 mjeseci) u iznosu od 600,00 kn.
2. Pravo na podnošenje prijave za stipendiju imaju učenici i studenti koji ispunjavaju slijedeće uvjete:
a) da su državljani Republike Hrvatske,
b) da oni i njihova obitelj imaju prebivalište na području Općine Malinska - Dubašnica
c) da već nisu stipendirani iz nekih drugih izvora i
d) da zadovoljavaju uvjet prosjeka ocjena kako slijedi:
- najmanje prosjek ocjena 4,50 u svim razredima osnovne škole za učenike koji po prvi put upisuju prvi razred srednje škole,
- najmanje prosjek ocjena 4,00 iz prethodne godine za učenike koji po prvi puta upisuju drugi ili viši razred srednje škole,
- najmanje prosjek ocjena 4,50 u svim razredima srednje škole za studente koji po prvi puta upisuju prvu godinu studija i
- najmanje prosjek ocjena 3,50 iz prethodne godine studija za studente na višim godinama studija uz uvjet neponavljanja godine.
3. Za učenike i studente koji se natječu za dodjelu stipendija za deficitarna zanimanja ne primjenjuju se prosjeci ocjena iz točke 2. d) te imaju pravo na dodjelu izravne stipendije. Deficitarna zanimanja iz prethodnog stavka jesu: kuhari, konobari i slastičari.
4. Učenici koji prvi put upisuju prvi razred srednje škole, a koji su u svim razredima osnovne škole ostvarili odličan uspjeh, studenti koji prvi put upisuju prvu godinu fakulteta, a koji su u svim razredima srednje škole ostvarili odličan uspjeh te učenici i studenti koji su ujedno vrhunski sportaši kategorizirani prema rang listi Hrvatskog olimpijskog odbora, imaju pravo na dodjelu izravne stipendije.
5. Pristupnik natječaju podnosi prijavu za dodjelu stipendije na ispunjenom obrascu - MOLBI (obrazac_OMD-16) uz koji je dužan priložiti slijedeće:
- životopis
- presliku domovnice ili osobne iskaznice (pristupnika i roditelja)
- uvjerenje o prebivalištu u Općini Malinska - Dubašnica (ne starije od mjesec dana)
- uvjerenje o upisu u tekuću školsku/akademsku 2013./2014. godinu i
- dokaz o prosjeku ocjena (preslika svjedodžbe ili prijepis ocjena)
6. Obrazac - MOLBA koji se nalazi u privitku ovog Natječaja te na stranici Općinskog Portala - Preuzimanje (Molba za stipendiju - obrazac_OMD-16) ,može se preuzeti i osobno u Općini.
Rok za podnošenje prijave je 5. studeni 2013. godine (utorak).
Nepotpune i nepravovremene prijave neće se razmatrati.
Zahtjevi s dokumentacijom predaju se u pisarnicu Općine ili se dostavljaju putem pošte, na adresu: Općina Malinska - Dubašnica, Lina Bolmarčića 22, 51511 Malinska. O rezultatima natječaja svi će pristupnici biti obaviješteni pismenim putem u roku 30 dana od zaključenja natječaja.
KLASA: 604-01/13 -0 1/1
URBROJ: 2142/05-04-01/1-13- 1
Malinska, 21. listopad 2013.
Općina Malinska - Dubašnica
OPĆINSKI NAČELNIK
Robert Anton KRALJIĆ

natrag na ostale vijesti

Natječaj za zamjenu i/ili kupoprodaju zemljišta

Četvrtak, 17 Listopad 2013 14:21 / administrator

Na temelju članka 391. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima («Narodne novine», broj 91/96, 68/98, 137/99, 73/00, 129/00, 114/01, 79/06, 141/06, 146/08, 38/09, 153/09 i 143/12), članka 48. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine”, broj 33/01, 60/01,129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 150/11 i 144/12), članka 31. i 56. Statuta Općine Malinska - Dubašnica ('Službene Novine' broj 26/09), članaka 3-5 Odluke o gospodarenju nekretnina Općine Malinska - Dubašnica ('Službene Novine' broj 48/12) i Odluke Načelnika Klasa: 944-01/13-03/3, Urbroj: 2142/05-04-03/2-13-2 od 16. listopada 2013. godine, Jedinstveni upravni odjel Općine Malinska - Dubašnica objavljuje
NATJEČAJ
za zamjenu i/ili kupoprodaju z.č. 1245/18, z.č.1245/19 i z.č. 1244/1 sve u k.o. Sv. Anton u svrhu formiranja građevinske parcele i prometnice
I.PREDMET ZAMJENE/PRODAJE
U svrhu formiranja građevinske parcele i prometnica u skladu s UPU 4 – Rova (GP -3) (SN PGŽ 12/2012), u zamjenu i/ili kupoprodaju se nude slijedeće nekretnine u vlasništvu Općine Malinska - Dubašnica:
- z.č. 1245/18 k.o. Sv. Anton, upisana u z.k.ul. 382 kod Općinskog suda u Krku, ukupne površine 29 m2,
- z.č. 1245/19 k.o. Sv. Anton, upisana u z.k.ul. 382 kod Općinskog suda u Krku, ukupne površine 104 m2 i
- z.č. 1244/1 k.o. Sv. Anton, upisana u z.k.ul. 633 kod Općinskog suda u Krku, ukupne površine 164 m2
Sve ponuđene nekretnine nalaze se unutar obuhvata UPU 4 – Rova (GP -3) (SN PGŽ 12/2012), u zoni mješovite namjene M4.
Početna cijena zemljišta iz točke 1. ove Odluke utvrđuje se prema Elaboratu procjene vrijednosti građevinskog zemljišta izrađenom od Sudskog vještaka građevinske struke dipl.ing.arh. Zlatka Pavić iz NJivica, br. elaborata 55/2013, u visini od 777,10 kn/m².
Cjelokupan tekst Natječaja nalazi se u privitku.

natrag na ostale vijesti

Natječaj za zamjenu nekretnina

Četvrtak, 17 Listopad 2013 14:10 / administrator

Na temelju članka 391. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima («Narodne novine», broj 91/96, 68/98, 137/99, 73/00, 129/00, 114/01, 79/06, 141/06, 146/08, 38/09, 153/09 i 143/12), članka 48. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine”, broj 33/01, 60/01,129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 150/11 i 144/12), članka 31. i 56. Statuta Općine Malinska - Dubašnica ('Službene Novine' broj 26/09), članaka 3-5 Odluke o gospodarenju nekretnina Općine Malinska - Dubašnica ('Službene Novine' broj 48/12) i Odluke Općinskog Vijeća Općine Malinska - Dubašnica Klasa: 944-01/11-03/2, Urbroj: 2142/05-01-11-2 od 13. svibnja 2013. godine i Odluke Načelnika Klasa: 944-01/11-03/2 Urbroj: 2142/05-04-03/2-13-10 od 16. listopada 2013, Jedinstveni upravni odjel Općine Malinska - Dubašnica objavljuje
NATJEČAJ
za zamjenu nekretnina svrhu formiranja građevinskih parcela i prometnica
I.PREDMET ZAMJENE
U svrhu formiranja građevinskih parcela i prometnica u skladu s UPU 4 – Rova (GP -3) (SN PGŽ 12/2012), u zamjenu se nude slijedeće nekretnine u vlasništvu Općine Malinska - Dubašnica:
- 98/2645 dijela z.č. 1245/3 k.o. Sv. Anton, upisane u z.k.ul. 382 kod Općinskog suda u Krku, odnosno dijela parcele u površini od 98 m2, označenog roza bojom (dio PA), na Situaciji stvarnog stanja izrađenoj od tvrtke GEO-LINE d.o.o. iz Krka, od 01. listopada 2013. godine, koja je sastavni dio Natječaja
- 315/2645 dijela z.č. 1245/3 k.o. Sv. Anton, upisane u z.k.ul. 382 kod Općinskog suda u Krku, odnosno dijela parcele u površini od 315 m2, označenog plavom bojom (dio PB), na Situaciji stvarnog stanja izrađenoj od tvrtke GEO-LINE d.o.o. iz Krka, od 01. listopada 2013. godine, koja je sastavni dio Natječaja
- 839/2645 dijela z.č. 1245/3 k.o. Sv. Anton, upisane u z.k.ul. 382 kod Općinskog suda u Krku, odnosno dijela parcele u površini od 839 m2, označenog crnom bojom (dio PC), na Situaciji stvarnog stanja izrađenoj od tvrtke GEO-LINE d.o.o. iz Krka, od 01. listopada 2013. godine, koja je sastavni dio Natječaja
- 898/2645 dijela z.č. 1245/3 k.o. Sv. Anton, upisane u z.k.ul. 382 kod Općinskog suda u Krku, odnosno dijela parcele u površini od 898 m2, označenog zelenom bojom (dio PD), na Situaciji stvarnog stanja izrađenoj od tvrtke GEO-LINE d.o.o. iz Krka, od 01. listopada 2013. godine, koja je sastavni dio Natječaja
- cijela z.č. 2582/20 k.o. Sv. Anton, upisana u z.k.ul. 3265 kod Općinskog suda u Krku, ukupne površine 28 m2
Sve ponuđene nekretnine nalaze se unutar obuhvata UPU 4 – Rova (GP -3) (SN PGŽ 12/2012), u zoni mješovite namjene M2.
Početna cijena zemljišta iz točke 1. ove Odluke utvrđuje se prema Elaboratu procjene vrijednosti građevinskog zemljišta izrađenom od Sudskog vještaka građevinske struke dipl.ing.arh. Zlatka Pavić iz NJivica, br. elaborata 55/2013, u visini od 777,10 kn/m².
Cjelokupan tekst Natječaja nalazi se u privitku.

natrag na ostale vijesti

Natječaj za prodaju zemljišta

Četvrtak, 17 Listopad 2013 14:01 / administrator

Na temelju članka 391. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima («Narodne novine», broj 91/96, 68/98, 137/99, 73/00, 129/00, 114/01, 79/06, 141/06, 146/08, 38/09, 153/09 i 143/12), članka 7. Odluke o gospodarenju nekretnina Općine Malinska - Dubašnica ('Službene Novine' broj 48/12) i Odluke Načelnika Klasa: 944-01/13-02/2, Urbroj: 2142/05-04-03/2-13-4 od 15. listopada 2013. godine, Jedinstveni upravni odjel Općine Malinska - Dubašnica objavljuje
NATJEČAJ
za prodaju z.č. 2582/21 k.o.Sv. Anton u svrhu formiranja građevinske parcele
I.PREDMET PRODAJE
U svrhu formiranja građevinske parcele u skladu s UPU 4 – Rova (GP -3) (SN PGŽ 12/2012), na prodaju se nudi cijela z.č. 2582/21 k.o. Sv. Anton, u vlasništvu Općine Malinska - Dubašnica, upisana u z.k.ul. 3265 kod Općinskog suda u Krku, ukupne površine 80 m2. Ponuđena nekretnina se nalazi unutar obuhvata UPU 4 – Rova (GP -3) (SN PGŽ 12/2012), u zoni mješovite namjene M1, te predstavlja neizgrađeno građevinsko zemljište.
Početna cijena zemljišta utvrđuje se prema Elaboratu procjene vrijednosti građevinskog zemljišta izrađenom od Sudskog vještaka građevinske struke dipl.ing.arh. Zlatka Pavić iz NJivica, br. elaborata 56/2013, u visini od 1.243,35 kn/m², odnosno ukupno 99.468,00 kn (devedesetdevettisućačetiristošezdesetosamkuna).
Cjelokupan tekst Natječaja nalazi se u privitku.

natrag na ostale vijesti

Obavijest

Utorak, 15 Listopad 2013 10:49 / administrator

Obavještavamo stanovnike dijela Općine Malinska – Dubašnica, naselja Barušići i dijela naselja Milčetići (ulice Riječka, Karinovo i Zvezdan) da će stručnjaci tvrtke Geodetski zavod Rijeka d.o.o. započeti terensku izmjeru tijekom koje će prikupljati podatke o građevinskim objektima u sklopu projekta izrade prostornih i neprostornih baza podataka Općine Malinska – Dubašnica.
Izmjera kuća će se koristiti za usporedbu s postojećim evidencijama o prostoru.
Područje izmjere označeno je crvenom bojom na priloženom grafičkom dijelu.
Izmjera obuhvaća vanjski pregled i izmjeru objekata, prikupljanje podataka o površini, katnosti, namjeni prostora i dijelova prostora (stambeni dio, garaža, konoba, poslovni prostor i sl.) te fotografiranje objekta.
Također, radi preciznije usporedbe sa postojećim evidencijama u prostoru, prikupljat će se i podaci o vlasnicima, odnosno korisnicima objekata.
Terenska izmjera izvršavati će se u listopadu 2013. godine.
Za sve potrebne informacije slobodno se obratite u Općinu Malinska – Dubašnica na tel.: 051/750-500 u uredovnom vremenu Jedinstvenog upravnog odjela ili na e-mail adresu info@malinska.hr.
OPĆINSKI NAČELNIK
Robert Anton KRALJIĆ

natrag na ostale vijesti

Poziv sumještanima

Ponedjeljak, 14 Listopad 2013 11:32 / administrator

Poštovani sumještani,
Pozivamo Vas da svojim prijedlozima doprinesete podizanju općeg komunalnog standarda u našoj općini. Javite nam se s Vašim projektima, prijedlozima ili primjedbama radi uvrštenja u program zadovoljavanja javnih potreba koji će biti financirani iz Proračuna Općine Malinska - Dubašnica u 2014. godini!
Svoje Prijedloge možete dostaviti na adresu:
Općina Malinska Dubašnica
51511 Malinska, Lina Bolmarčića 22
ili putem elektroničke pošte na adresu info@malinska.hr .

Napomena:
Udruge i druge institucije svoje prijave javnih potreba obvezno podnose po proceduri i na obrascima propisanim Javnim pozivom za predlaganje javnih potreba u 2014. godini do zaključenja roka za predaju (25. listopada 2013).
OPĆINA MALINSKA – DUBAŠNICA

natrag na ostale vijesti

Javni poziv za predlaganje javnih potreba u 2014. godini

Četvrtak, 10 Listopad 2013 14:22 / administrator

Na temelju članka 31. Statuta Općine Malinska – Dubašnica („Službene novine Primorsko–goranske županije“ broj 26/09, 43/09 i 14/13) Općinski načelnik Općine Malinska – Dubašnica, objavljuje
JAVNI POZIV
za predlaganje javnih potreba u 2014. godini
I.
Predmet ovog javnog poziva je prikupljanje pisanih prijedloga za provedbu programa javnih potreba u kulturi, obrazovanju i sportu te ostalih javnih potreba koji će se financirati iz Proračuna Općine Malinska – Dubašnica za 2014. godinu.
II.
Odabir programa za zadovoljenje javnih potreba i visinu sredstava kojima će se financirati predloženi programi i projekti utvrđuje Općinsko vijeće na prijedlog Općinskog načelnika Proračunom Općine za 2014. godinu i programima javnih potreba u obrazovanju, kulturi i sportu u 2014. godini.
III.
Pravo na sufinanciranje iz Proračuna Općine Malinska – Dubašnica mogu ostvariti sve pravne osobe koje su registrirane za djelatnosti sadržane u programima koje predlažu na području Općine Malinska – Dubašnica ili uključuju stanovnike s područja Općine Malinska – Dubašnica u svoje programe i aktivnosti. Prednost će imati programi i projekti koji će poticati:
- odgoj, obrazovanje i edukaciju,
- kreativnost i stvaralaštvo,
- afirmaciju i promociju identiteta Općine Malinska – Dubašnica i otoka Krka u Hrvatskoj i inozemstvu,
- smanjenje socijalne isključenosti,
- aktivnosti mladih,
- aktivnosti osoba treće dobi,
- brigu o starijima i nemoćnima.
IV.
Prijedlozi programa moraju biti dostavljeni u pisanom obliku i sadržavati slijedeće:
- ispunjeni Obrazac prijave koji se nalazi u privitku ovog Poziva, na stranici Općinskog Portala - Preuzimanje (Prijava programa javnih potreba Općine Malinska – Dubašnica - obrazac_OMD-14) ili se može preuzeti u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Malinska – Dubašnica u radnom vremenu Odjela,
. u sklopu Obrasca prijave - obrazac_OMD-14 - napisati - opis programa ili projekta sa jasno naznačenim ciljevima dinamikom realizacije, te opisom ciljane skupine i broja korisnika,
. u sklopu Obrasca prijave - obrazac_OMD-14 - napisati - financijski plan programa ili projekta s planiranim rashodima i izvorima prihoda,
- presliku važećeg rješenja o upisu u odgovarajući registar.
Za svaki program treba dostaviti zasebni obrazac prijave.
V.
Prijedlozi programa, pripremljeni sukladno ovom javnom pozivu, dostavljaju se zaključno do 25. listopada 2013. godine na adresu Općina Malinska – Dubašnica, Lina Bolmarčića 22, Malinska, ili na e-mail: info@malinska.hr s naznakom: Prijedlog programa javnih potreba za 2014. godinu.
Prijedlozi koji se ne dostave u natječajnom roku te uz koje nije dostavljena tražena dokumentacija, odnosno koji ne budu pripremljeni s potpunim podacima neće se razmatrati.
Dodatne informacije mogu se dobiti na broju : 051/750-513.
OPĆINA MALINSKA – DUBAŠNICA

natrag na ostale vijesti

Drugo prvenstvo Jadranskih otoka u stolnom tenisu

Utorak, 01 Listopad 2013 15:30 / administrator

Proteklog vikenda u Malinskoj održano je II. prvenstvo Jadranskih otoka Hrvatske u stolnom tenisu, u odličnoj organizaciji kluba domaćina STK Malinska-Dubašnica. Da se podsjetimo organizaciju ovog prvenstva potaknuo je predsjednik Stručne komisije HSTS-a Renato Čengić uz podršku Hrvatske olimpijske akademije i njezinog predsjednika Milana Kolmana. Prvi turnir održan je prošle godine u Vela Luci, na otoku Korčula. Na ovogodišnjem turniru nastupilo je ukupno 68 igrača i igračica sa otoka Krka, Korčule, Lošinja i Raba, u svim konkurencijama od najmlađih kadeta i kadetkinja do seniora, seniorki i veterana u kategorijama 40+ i 50+. Najviše uspjeha i ove godine imali su članovi STK Lučica iz Vela Luke, zatim domaćini STK Malinska-Dubašnica, STK Lošinj i grad Rab. Turnir je održan u prekrasnom ambijentu školsko-sportske dvorane u Malinskoj, a igralo se je na deset stolova. Stolnoteniski klub Malinska-Dubašnica uz veliku pomoć Općine Malinska - Dubašnica, Zajednice sportova Primorsko-goranske županije te drugih brojnih sponzora bio je dobar domaćin, koji je počastio sudionike turnira, od besplatnog noćenja do ručka i osvježavajućih pića u samoj dvorani, za vrijeme trajanja samog turnira. Turnir je otvorio i pozdravio sve sudionike Robert Anton Kraljić - načelnik Općine Malinska - Dubašnica, zatim Slobodan Gračaković - predsjednik Zajednice sportova PGŽ, Renato Čengić iz Hrvatskog stolnoteniskog saveza i Ivica Bogović predsjednik STK Malinska-Dubašnica. Nakon završetka prvenstva i podjela pehara, medalja i priznanja za sve sudionike turnira, dogovoreno je da će naredni domaćin ovog takmičenja u 2014. biti STK Lošinj.
U nedjelju je uz prisustvo prof. Milana Kolmana održan sastanak, gdje se je pokušalo iznaći rješenja za što kvalitetniju organizaciju i financiranje ovog takmičenja u narednim godinama. Zajednički zaključak je da prvenstvo Jadranskih otoka Hrvatske ima perspektivu, te da zajedničkim radom otočnih klubova uz pomoć HSTS-a i drugih državnih institucija može se ovo natjecanje organizirati na još bolji i kvalitetniji način u budućnosti.
(fotografija i rezultati se nalaze u privitcima)

natrag na ostale vijesti

Ela Znaor europska kadetska doprvakinja

Ponedjeljak, 23 Rujan 2013 10:34 / administrator

Ela Znaor, članica KBŠU Malinska, osvojila je srebrnu medalju i naslov europske kadetske doprvakinje u point fightingu do 37 kg među mlađim kadetkinjama na Europskom kickboxing prvenstvu koje se održava u Poljskoj (Krynica Zdroj, pored Krakowa). Ela na žalost nije uspjela ostvariti posljednju pobjedu u finalnoj borbi protiv slovenske reprezentativke Petre Gregorič. Tijek borbe je bio vrlo raznolik i promjenjiv. Najprije je povela naša predstavnica, a onda je Slovenka bodovno izjednačila na 4:4. To je Elu iznenadilo i potpuno obeshrabrilo jer je očekivala glatku i brzu pobjedu kao u prethodnim mečevima. Rezultat se mijenjao čas na jednu, čas na drugu stranu. U regularnom vremenu, nakon dvije runde, borba je završila neodlučeno 9:9. Uslijedila je minuta produžetka. Tu je Ela napravila taktičku pogrešku jer nije poslušala savjet iz svog kuta da ne forsira napad nego da defanzivno čeka protivnicu. Petra je iskoristila Elinu tjelesnu iscrpljenost i uspješno poentirala. Borba je završila rezultatom 13:10 za Slovenku. Tako je Ela Znaor ostala drugoplasirana. Svejedno, u vrlo kvalitetnoj konkurenciji, nakon četiri meča, srebrna europska medalja je veliki uspjeh naše mlade sportašice (fotografije se nalaze u privitku).

natrag na ostale vijesti

Natječaj za prijam u službu na određeno vrijeme

Srijeda, 18 Rujan 2013 10:28 / administrator

Na temelju članka 29. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine, broj 86/08 i 61/11), objavljen je oglas za prijam u službu referenta za komunalne poslove – 2 izvršitelj/ica, na određeno vrijeme, uz probni rad od 2 mjeseca. Oglas je objavljen putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje dana 18. rujna 2013. Posljednji dan za podnošenje prijava na oglas, predajom pošti ili neposredno u pisarnicu Općine je 26. rujna 2013. godine. Sukladno odredbama natječaja i Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, u nastavku se daju UPUTE I OBAVIJESTI KANDIDATIMA - (tekst Uputa nalazi se u privitku).

natrag na ostale vijesti

Najava IV. sjednice Općinskog vijeća

Ponedjeljak, 09 Rujan 2013 15:28 / administrator

Malinska, ponedjeljak, 09. rujna 2013. godine
U petak, 13. rujna 2013. godine, s početkom u 14,00 sati u prostorijama Općine Malinska – Dubašnica održat će se 4. sjednica Općinskog vijeća Općine Malinska – Dubašnica.
Predložen je dnevni red:
1) Usvajanje zapisnika sa 2. i 3. sjednice Općinskog vijeća
2) Informacija načelnika o aktivnostima u proteklom razdoblju
3) Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Općine Malinska – Dubašnica za 2013. godinu
4) Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o raspoređivanju sredstava za rad političkih stranaka zastupljenih u Općinskom vijeću Općine Malinska – Dubašnica za 2013. godinu
5) Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o udruživanju i prihvaćanju Sporazuma o osnivanju Udruge - Lokalna akcijska grupa »Bjeloglavi sup«
6) Odluka o financiranju projekta izgradnje javne rasvjete na području Općine Malinska – Dubašnica
7) Imovinski predmeti:
7.1 Odluka otkupu zemljišta u svrhu izgradnje dječjeg vrtića i jaslica
7.2 Odluka o prihvaćanju ponude za zamjenu zemljišta u svrhu formiranja građevinske parcele, prometnice i javnih površina
8) Obavijest o imenovanju članova Skupštine KD Dubašnica d.o.o.
9) Vijećnička pitanja

natrag na ostale vijesti

Javna rasprava

Četvrtak, 05 Rujan 2013 13:35 / administrator

Na temelju članka 86. Zakona o prostorom uređenju i gradnji („Narodne novine“ broj 76/07, 38/09, 55/11, 90/11, 50/12 i 80/13), Jedinstveni upravni odjel Općine Malinska-Dubašnica objavljuje
JAVNU RASPRAVU
o prijedlogu ciljanih izmjena i dopuna urbanističkog plana uređenja UPU-1 Malinska, Radići (GP-1)
Javna rasprava će se održati od 23. do 30. rujna 2013. godine.
Za vrijeme trajanja javne rasprave svi zainteresirani mogu izvršiti javni uvid u izloženi prijedlog plana u zgradi Općine Malinska - Dubašnica u Malinskoj, Lina Bolmarčića 22, sala u prizemlju zgrade radnim danom od 8:00 do 12:00 sati.
Javno izlaganje će se održati na mjestu izlaganja plana dana 26. ruina 2013. godine s početkom u 15:00 sati.
Primjedbe i prijedloge na prijedlog plana mogu se podnositi u razdoblju od 23. do 30. rujna 2013. godine.
JEDINSTVENI UPRAVNI ODJEL

natrag na ostale vijesti

Obavijest

Ponedjeljak, 02 Rujan 2013 17:12 / administrator

Na temelju članka 82. stavak 1. Zakona o prostornom uređenju i gradnji (»Narodne novine RH broj 76/07, 38/09, 55/11 i 90/11) i Odluke o izradi Ciljanih izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja UPU-1 Malinska-Radići (GP-1) (»Službene novine Primorsko-goranske županije« broj 25. od 12. srpnja 2013. godine), Jedinstveni upravni odjel Općine Malinska - Dubašnica daje
OBAVIJEST
o izradi Ciljanih izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja UPU 1 Malinska, Radići (GP-1)
Obavještava se javnost da se temeljem Odluke o izradi Ciljanih Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja UPU 1 Malinska, Radići (GP-1) pristupilo izradi Ciljanih Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja UPU 1 Malinska, Radići (GP-1).
Dodatne informacije o izradi mogu se dobiti radnim danom u uredovno vrijeme ili na broj telefona 750-503.

natrag na ostale vijesti

Javno izlaganje

Ponedjeljak, 02 Rujan 2013 10:49 / administrator

Idejno rješenje - arhitektonska koncepcija uređenja centra Malinske
U nastavku (privitku) se objavljuje Idejno rješenje - arhitektonske koncepcije uređenja centra Malinske – grafički dio u sklopu javnog izlaganja prijedloga Idejnog rješenja - arhitektonske koncepcije uređenja centra Malinske.
Uvid u detaljne grafičke prikaze može se izvršiti od 19. kolovoza do 20. rujna 2013. godine u prostorijama Jedinstvenog upravnog odjela u uredovnom vremenu općinske uprave.
Prijedlozi, primjedbe i sugestije se mogu za vrijeme trajanja Javne rasprave upisivati u knjigu primjedbi koja se nalazi na mjestu izlaganja Idejnog rješenja.
Dodatna pojašnjenja mogu se u uredovno vrijeme dobiti kod stručnih službi Općine ili na brojevima telefona 750-504 i 750-503.
OPĆINSKI NAČELNIK

natrag na ostale vijesti

Poziv na javno izlaganje

Srijeda, 14 Kolovoz 2013 13:51 / administrator

Poštovani sumještani !
Već duže vrijeme u javnosti se postavlja pitanje uređenja "CENTRA" naselja Malinska.
Kako bi se stvorila polazna osnova i kako bi svoje aktivnosti oko kompletnog uređenja mogli usmjeriti u pravom smjeru Općina je početkom 2013. godine od tvrtke "Plan-Consulting" d.o.o. naručila izradu Idejnog arhitektonskog rješenja – arhitektonske koncepcije uređenja centra Malinske za područje od ureda Turističke zajednice do kupališta Draga.
Tvrtka Plan - Consulting d.o.o. je izradila koncepciju kako obalnog tako i morskog dijela od kupališta Draga do iza hotela Maestral koja je samo vizija uređenja prostora i podložna je promjenama.
U cilju iznalaženja najkvalitetnijih prostornih rješenja odlučilo se, iako to nije zakonska obveza, maksimalno uključiti javnost kroz JAVNO IZLAGANJE koje će se održati od 19. kolovoza do 20. rujna 2013. godine.
U sklopu javnog izlaganja održat će se dva stručna izlaganja u velikoj vijećnici dana 29. kolovoza 2013. godine i 12. rujna 2013. godine s početkom u 17 sati.
Sve želje, prijedloge, primjedbe i sugestije molimo da se čitko upišu u knjigu primjedbi koja se nalazi na mjestu izlaganja koncepcije.
Za sva dodatna pojašnjenja molimo da se u uredovno vrijeme obratite stručnim službama Općine Malinska - Dubašnica.
OPĆINSKI NAČELNIK

natrag na ostale vijesti

Poziv na testiranje - komunalni redar

Srijeda, 07 Kolovoz 2013 14:31 / administrator

Na temelju članka 19. do 22. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN 86/08 i 61/11), Povjerenstvo za provedbu natječaja za prijam u službu, komunalnog redara – 1 izvršitelj/ica, na neodređeno vrijeme, uz probni rad od 3 mjeseca, objavljuje


Poziv
Na prethodnu provjeru znanja i sposobnosti
1. Povjerenstvo je utvrdilo da pisanom testiranju mogu pristupiti slijedeći kandidati:

1. Mira GRUBINA, Malinska, Milovčići 1a
2. Igor HRŽIĆ, Malinska, Barušići 3
3. Igor JUROŠ, Malinska, Sveti Vid – Miholjice 79
4. Tonček LESICA, Malinska, Sveti Vid – Miholjice 96
5. Zoran LJUTIĆ, Malinska, Milovčići 2
6. Mario MIHALJEVIĆ, Grižane, Kamenjak 52
7. Sandro STANIČIĆ, Malinska, Odvojak ulice Grdine 4

2. Kandidati pozvani na pisano testiranje (navedeni pod točkom 1.) trebaju pristupiti pisanom testiranju u zgradi općinske uprave u Malinskoj, na adresi Lina Bolmarčića 22, u utorak 13. kolovoza 2013. godine u 10:00 sati.
Na testiranje je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu ili putovnicu. Ne postoji mogućnost naknadnoga pisanog testiranja, bez obzira na razloge koje pojedinog kandidata eventualno priječe da testiranju pristupi u naznačeno vrijeme. Smatra se da je kandidat koji se navedenog dana ne odazove do 10,00 sati, bez obzira na razloge, povukao prijavu na natječaj. Smatrat će se da je prijavu povukao i kandidat koji na pisanom testiranju remeti mir i/ili pravila ponašanja na testiranju s kojima će biti upoznat, kao i kandidat koji ne predoči osobnu iskaznicu ili putovnicu. Pisano testiranje traje 60 minuta.
Ostale informacije vezane uz pisano testiranje navedene su u obavijestima koje su prethodno objavljene na web portalu Općine Malinska - Dubašnica www.malinska.hr
3. Rezultati pisanog testiranja će biti objavljeni na oglasnoj ploči istog dana do 11,45 sati. S kandidatima koji ostvare najmanje 50% bodova na pisanom testiranju, po abecednom redu, provesti će se intervju 13. kolovoza 2013. godine početkom u 12,00 sati.
4. Ovaj poziv objavljuje se na web portalu www.malinska.hr i na oglasnoj ploči.
Povjerenstvo za provedbu natječaja

natrag na ostale vijesti

Natječaj za zamjenu i/ili kupoprodaju

Četvrtak, 25 Srpanj 2013 18:34 / administrator

Na temelju članka 391. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima («Narodne novine», broj 91/96, 68/98, 137/99, 73/00, 129/00, 114/01, 79/06, 141/06, 146/08, 38/09, 153/09 i 143/12), članka 7. Odluke o gospodarenju nekretnina Općine Malinska - Dubašnica ('Službene Novine' broj 48/12) i Odluke Općinskog Vijeća Općine Malinska - Dubašnica Klasa: 944- 01/13-03/1, Urbroj: 2142/05-03/1-13-5 od 05. srpnja 2013. godine, Jedinstveni upravni odjel Općine Malinska - Dubašnica objavljuje
NATJEČAJ
za zamjenu i/ili kupoprodaju z.č. 1159/11 k.o. Sv. Anton
I.PREDMET ZAMJENE
U svrhu formiranja građevinske parcele, prometnice i javnih površina, u zamjenu i/ili na kupoprodaju se nudi cijela z.č. 1159/11 k.o. Sv. Anton, upisana u z.k.ul. 3087 kod Općinskog suda u Krku, ukupne površine 599 m2, koja se nalazi unutar obuhvata UPU 4 - Rova (GP -3) (SN PGŽ 12/2012). Početna cijena zemljišta utvrđuje se prema Elaboratu procjene vrijednosti nekretnine izrađenom od Sudskog vještaka građevinske struke dipl.ing.arh. Zlataka Pavić iz Njivica, Japlenički put 37, u iznosu od 102,09 Eur/m2 odnosno ukupno 61.152,10 Eur-a (plativo u kunskoj protuvrijednosti prema srednjem tečaju HNB-a na dan isplate).
Cjelokupan tekst Natječaja nalazi se u privitku.

natrag na ostale vijesti

Čestitamo Vam Dan Općine Malinska – Dubašnica - Polinarovu !!!

Subota, 20 Srpanj 2013 00:01 / administrator

ČESTITAMO VAM DAN OPĆINE - POLINAROVU !!!
Danas 20. srpnja, u Općini Malinska – Dubašnica svečano se obilježava Blagdan Sv. Apolinara, zaštitnika župe Dubašnica, nebeskog zaštitnika Općine Malinska – Dubašnica i Dan Općine Malinska – Dubašnica te 20.-a obljetnica utemeljenja Općine.
Svi djelatnici Općine Malinska - Dubašnica na čelu s načelnikom Robertom Antonom Kraljićem, svi vijećnici Općinskog vijeća, Uredništvo Naših zvoni, Administracija Općinskog Facebooka, Twittera, Youtuba te Uredništvo Općinskog Portala Vam čestita Dan Općine - Polinarovu!
Neka nas i našu Općinu čuva i brani Sv. Apolinar!
Živjela nam Općina Malinska – Dubašnica!

natrag na ostale vijesti

Natječaj za prijam u službu na neodređeno vrijeme

Petak, 19 Srpanj 2013 12:57 / administrator

Na temelju članka 19. stavaka 1. i 6. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine, broj 86/08 i 61/11), pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Malinska - Dubašnica je raspisao natječaj za prijam u službu stručnog referenta / komunalnog redara – 1 izvršitelj/ica, na neodređeno vrijeme. Natječaj je objavljen u Narodnim novinama broj 91/13 od 17. srpnja 2013. Od dana objave u narodnim novinama počinje teći petnaestodnevni rok za podnošenje prijava na natječaj. Posljednji dan za podnošenje prijava na natječaj, predajom pošti ili neposredno u pisarnicu Općine je 1. kolovoza 2013.
Sukladno odredbama natječaja i Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, u nastavku se daju
UPUTE I OBAVIJESTI KANDIDATIMA - (tekst Uputa nalazi se u privitku).

natrag na ostale vijesti

Najava III. sjednice Općinskog vijeća

Utorak, 15 Srpanj 2013 11:00 / administrator

Malinska, ponedjeljak, 15. srpnja 2013. godine
U petak, 19. srpnja 2013. godine, s početkom u 19,00 sati u prostorijama Općine Malinska – Dubašnica održat će se 3. sjednica Općinskog vijeća Općine Malinska – Dubašnica.
Predložen je dnevni red:
1) Usvajanje zapisnika sa 2. sjednice Općinskog vijeća
2) IZBORI I IMENOVANJA:
2.1 Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju i imenovanju Socijalnog vijeća Općine Malinska - Dubašnica
2.2 Odluka o osnivanju i imenovanju Stožera zaštite i spašavanja Općine Malinska - Dubašnica
2.3 Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o imenovanju Vijeća za dodjelu koncesijskih odobrenja
2.4 Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju i izboru članova Odbora za statutarno - pravna pitanja
3) RAZNO.
Po završetku radnog dijela sjednice, s početkom u 20,00 sati u Galeriji Sv. Nikole u Malinskoj, održat će se svečani dio sjednice sa prigodnim programom povodom obilježavanja Dana Općine Malinska - Dubašnica (Sv. Apolinar).

natrag na ostale vijesti

Najava Dana Općine Malinska – Dubašnica - Polinarove !!!

Petak, 12 Srpanj 2013 14:00 / administrator

Dana 20. srpnja 2013. godine, u subotu, u Općini Malinska - Dubašnica svečano će se obilježiti Blagdan Sv. Apolinara, zaštitnika župe Dubašnica i Dan Općine Malinska - Dubašnica.
Povodom obilježavanja dana Općine, 19. srpnja 2013. godine, s početkom u 19:00 sati u prostorijama Općine Malinska – Dubašnica održati će se Sjednica Općinskog vijeća Općine Malinska – Dubašnica.
Po završetku radnog dijela sjednice, s početkom u 20:00 sati u Galeriji Sv. Nikole u Malinskoj, održat će se svečani dio sjednice sa prigodnim programom povodom obilježavanja Dana Općine Malinska - Dubašnica (Sv. Apolinar).
Dana 20. srpnja 2013. godine, na Dan Općine Malinska - Dubašnica - Polinarovu, obilježavamo 20. obljetnicu utemeljenja Općine Malinska - Dubašnica, te će taj dan proteći u svečarskom i slavljeničkom ozračju, čemu će pridonijeti brojna kulturno - zabavna događanja:
- 07:00 sati - KUP Sv. Apolinara u udičarenju – juniorsko natjecanje u organizaciji ŠRD-a Lastavica. Mjesto održavanja - Luka Malinska.
- 10:00 sati - Svečana Sveta misa u čast Sv.Apolinara i Dana Općine. Mjesto održavanja - Župna crkva sv. Apolinara - Bogovići.
- 17:00 sati - Koncert povodom dana Općine. Mjesto održavanja - Plaža hotela Malin (Beach bar Mul).Nastupa grupa Yamas.
- 21:00 sati - Polinarova - fešta na sportskom igralištu. Mjesto održavanja - Bogovići.Nastupaju Alen Nižetić&band i grupa Trend.
- 21:00 sati - Koncert povodom dana Općine. Mjesto održavanja - Jaz Malinska. Nastupaju Putokazi.
- 22:30 sati - Spektakularni vatromet. Mjesto održavanja - Luka Malinska.

natrag na ostale vijesti

Naši zvoni 62. broj

Petak, 12 Srpanj 2013 10:07 / administrator

Novi broj tiskanog izdanja službenog glasila Općine Malinska - Dubašnica izlazi u ponedjeljak 15. srpnja 2013. godine, u tjednu uoči Dana Općine Malinska - Dubašnica - 20. srpnja. Dan je to našega stoljećima nebeskog zaštitnika sv. Apolinara, koji će naši mještani, ali i brojni prijatelji Dubašnice kao i turisti, dostojno proslaviti u župnoj crkvi sv. Apolinara, u krugu obitelji, ili na prigodnoj fešti. Uredništvo Naših zvoni želi čestitati svim mještanima, Dubašljanima i štovateljima sv. Apolinara Polinarovu i Dan Općine Malinska - Dubašnica. Provedite Polinarovu u društvu svojih najmilijih.
Iz novog broja -
Svaki je početak težak
Poštovani stanovnici Općine Malinska - Dubašnica, dopustite da Vam se nakon održanih neposrednih izbora za općinskog načelnika još jednom zahvalim na ukazanom povjerenju koje ću nastojati opravdati u narednom mandatnom razdoblju. Kao nestranačkom kandidatu koalicije HNS-a, SDP-a i HSU-a ističem svoju želju biti načelnikom svih stanovnika Općine, bez obzira na stranačku ili neku drugu pripadnost. Nakon 20 godina prevladala je svijest da je svaka vlast zamjenjiva te da su promjene nužne u smislu dosadašnjeg načina rada i odlučivanja, što i jest osnova demokracije. Stoga sam svjestan preuzete odgovornosti za sve što sam osobno i zajedno s mojim suradnicima spreman pokušati promijeniti u raznovrsnom opsegu poslova lokalne samouprave...
Svaki je početak težak, pogotovu u uvjetima kada su godinama određene stvari i područja zanemarivani i stavljani u drugi plan, ali spreman sam sa svojim suradnicima uhvatiti se u koštac s otvorenim pitanjima i izboriti za red i uređenost naše Općine u godinama koje slijede.
Entuzijazam, pravičnost, energičnost, maštovitost svih sudionika upravljanja Općinom bit će itekako potrebita u teškim vremenima globalne recesije, te naravno ljubav prema kraju u kojem živimo, jer jedino na taj način možemo očekivati pozitivna kretanja u budućnosti.
Čestitam svim stanovnicima Općine i njezinim gosti ma putem veoma čitanoga općinskog glasila Naši zvoni predstojeći Dan Općine Malinska - Dubašnica koji obilježavamo 20. srpnja. Također, i vjernicima župe Dubašnica čestitam Dan sv. Apolinara koji će uz svetu misu u župnoj crkvi u Bogovićima tradicionalno biti proslavljen programom naše Turističke zajednice, te pokojom sportskom manifestacijom i završnom pučkom feštom.
Vaš načelnik i Glavni urednik
Robert Anton KRALJIĆ
Novi broj Službenog glasila Općine Malinska - Dubašnica možete pregledati u našem Pregledniku a preuzeti već danas uz upis Vaše email adrese na stranici Preuzimanje!

natrag na ostale vijesti

Održana II. sjednica Općinskog vijeća

Petak, 05 Srpanj 2013 21:15 / administrator

Malinska, petak 05. srpnja 2013. godine
2. sjednica Općinskog vijeća Općine Malinska – Dubašnica održana je danas u petak, 05. srpnja 2013. godine, s početkom u 18,00 sati u prostorijama Općine Malinska – Dubašnica.
Nakon izmjena i dopuna usvojen je dnevni red:
1) Usvajanje zapisnika sa 1. Konstituirajuće sjednice sjednice Općinskog vijeća
2) Odluka o izradi ciljanih izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja UPU 1 Malinska, Radići (GP-1)
3) Odluka o namjeni i visini zakupnine poslovnih prostora u trgovačkom centru Markat u Malinskoj
4) ZAHTJEVI
4.1 Prijedlog Zaključka o oslobođenju K.D. DUBAŠNICA d.o.o. od obveze plaćanja naknade za priključenje
4.2 Prijedlog odluke o raspisivanju natječaja za zamjenu i/ili kupoprodaju zemljišta u svrhu formiranja građevinske parcele, prometnice i javnih površina
4.3 Zahtjev za priznavanjem prava na popust za plaćanje naknade za legalizaciju nezakonito izgrađenog objekta
4.4 Zahtjevi za izdavanjem suglasnosti za obavljanjem djelatnosti (trgovine) na privatnim površinama
5) Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika
6) Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju „Komunalnog društva Dubašnica“ d.o.o.
7) Izmjena i dopuna Odluke o razdoblju i vremenu u kojem se ne mogu graditi građevine i izvoditi građevinski radovi
8) Prijedlog za uvođenje nagrade Općine Malinska – Dubašnica za zaslužne građane
9) Odluka o naknadi za rad dužnosnika Općine Malinska – Dubašnica koji dužnost obavljaju bez zasnivanja radnog odnosa
10) Informacije Općinskog načelnika o stanju u Općini
11) RAZNO
Ad.1 – Zapisnik sa 1. konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća usvojen je jednoglasno.
Ad.2 – Bez rasprave jednoglasno je usvojena Odluka o izradi ciljanih izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja UPU 1 Malinska, Radići (GP-1), kojom se pokreće postupak ciljane izmjene i dopune UPU-a 1 u svrhu izmjena određenih odredbi plana.
Ad.3 – Odlukom o namjeni i visini zakupnine poslovnih prostora u trgovačkom centru Markat u Malinskoj utvrđena je namjena i početna cijena zakupa poslovnog prostora Financijske agencije (FINA) ugovor o zakupu koje ističe u 2013. godini. Postojećem zakupniku ponudit će se obnova ugovora o zakupu po dosadašnjim uvjetima. Odluka je usvojena jednoglasno.
Ad.4.1 – Općinsko vijeće jednoglasno je usvojilo Odluku o oslobađanju od plaćanja komunalnog doprinosa Komunalno društvo Dubašnica d.o.o. za izgradnju komunalnog gospodarskog centra u Bogovićima, a u skladu s Odlukom o komunalnom doprinosu.
Ad.4.2 – Općinsko vijeće jednoglasno je donijelo Odluku o raspisivanju javnog natječaja za prodaju ili zamjenu z.č. 1159/11 k.o. Sv. Anton, ukupne površine 599 m2, u svrhu formiranja građevinske parcele, prometnice i javnih površina.
Ad.4.3 – Po točki utvrđivanja prava na ostvarenje popusta na plaćanje komunalnog doprinosa, Općinsko vijeće jednoglasno je donijelo zaključak kojim se nalaže upravnom odjelu da se kod odobrenja popusta izravno primjenjuje odredbe Odluke o komunalnom doprinosu prema čemu pravo na popust na plaćanje komunalnog doprinosa ostvaruju obveznici koji imaju neprekidno prebivalište na otoku Krku najmanje 10 godina ili 20 godina tijekom života.
Ad.4.4 – Vezano za zahtjeve fizičkih i pravnih osoba za izdavanjem odobrenja za obavljanje djelatnosti na privatnim površinama u privremenim montažnim objektima, pokretnim napravama i sl. Vijeće je jednoglasno donijelo zaključak kojim se nalaže primjena odredbi Prostornog plana kojim je obavljanje navedenih djelatnosti omogućena samo na javnim površinama u skladu sa Planom lokacija za postavu privremenih objekata.
Ad.5 – Odlukom o izmjeni i dopuni Odluke o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika izmijenjen je i usklađen je koeficijent za obračun plaće za radno mjesto komunalnog redara čiji je prijem u službu planiran tijekom ove godine. Odluka je usvojena jednoglasno.
Ad.6 – Odlukom o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju „Komunalnog društva Dubašnica“ d.o.o. izmijenjene su odredbe navedene odluke kojim su utvrđena tijela KD Dubašnica d.o.o. i način njihovog imenovanja, zbog usklađenja sa odredbama novog Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi. Odluka je usvojena jednoglasno.
Ad.7 – Zbog nedefiniranih kaznenih odredbi u sadašnjoj Odluci o razdoblju i vremenu u kojem se ne mogu graditi građevine i izvoditi građevinski radovi i nemogućnosti primjene iste, predložena je dopuna navedene odluke sa kaznama za prekršaje. Odluka je usvojena jednoglasno nakon kraće rasprave.
Ad.8 – Predsjednik Općinskog vijeća predložio je da se pokrene izrada akta o nagrađivanju zaslužnih građana po uzoru na ostale jedinice lokalne samouprave. Navedenim nagradama odavalo bi se priznanje i zahvala građanima koji doprinose razvoju općine. Općinsko vijeće jednoglasno je usvojilo prijedlog te je naloženo općinskim službama da za jednu od slijedećih sjednica izradi prijedlog navedenog akta.
Ad.9 – Na prijedlog Općinskog načelnika jednoglasno je usvojena Odluka o naknadi za rad dužnosnika Općine Malinska – Dubašnica koji dužnost obavljaju bez zasnivanja radnog odnosa, budući da općina do danas nije imala propisano isto.
Ad.10 – Općinski načelnik podnesao je Vijeću kraće izviješće o zatečenom stanju u Općini Malinska – Dubašnica nakon preuzimanja izvršne vlasti. Osvrnuo se je na slijedeće teme: primopredaju vlasti, međunarodnu suradnju, preuzimanje predsjedanja skupštinom KD Ponikve d.o.o., komunalni radovi, zabrana građevinskih radova, hoteli Haludovo, terasa hotela Adria, izrada web portala, žalba na natječaj za dodjelu koncesije za naplatu parkiranja, otkup terena za izgradnju dječjeg vrtića. Po obrazloženim temama provedena je rasprava.
Točki dnevnog reda prisustvovao je investitor zainteresiran za izgradnju manjeg autokampa u Portu koji je prezentirao svoje namjere i zatražio od Vijeća usklađenje prostorno-planskih odredbi koje bi mu omogućile realizaciju planiranog projekta. Investitor je upućen u postupak izmjene prostorno-planskih odredbi koje bi omogućile realizaciju projekata i uputilo ga na informiranje u Županijskom zavodu za prostorno uređenje.
Ad.11 – Pod točkom Razno oporbeni vijećnici postavili su više pitanja o tekućim aktivnostima, na što su odgovore dali općinski načelnik i njegov zamjenik i o čemu je uslijedila rasprava. Teme o kojima je raspravljano: zakupi javnih površina, terasa ugostiteljskih objekata, komunalni radovi i uređenje, Moto susret u Malinskoj, izrada web stranica i dr.

natrag na ostale vijesti

Najava II. sjednice Općinskog vijeća

Utorak, 02 Srpanj 2013 11:07 / administrator

Malinska, utorak 2. srpnja 2013. godine
U petak, 5. srpnja 2013. godine, s početkom u 18,00 sati u prostorijama Općine Malinska – Dubašnica održat će se 2. sjednica Općinskog vijeća Općine Malinska – Dubašnica
Predložen je dnevni red:
1) Usvajanje zapisnika sa 1. Konstituirajuće sjednice sjednice Općinskog vijeća
2) Odluka o izradi ciljanih izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja UPU 1 Malinska, Radići (GP-1)
3) Odluka o namjeni i visini zakupnine poslovnih prostora u trgovačkom centru Markat u Malinskoj
4) ZAHTJEVI
4.1 Prijedlog Zaključka o oslobođenju K.D. DUBAŠNICA d.o.o. od obveze plaćanja naknade za priključenje
4.2 Prijedlog odluke o raspisivanju natječaja za zamjenu i/ili kupoprodaju zemljišta u svrhu formiranja građevinske parcele, prometnice i javnih površina
4.3 Ciglar Antun - Zahtjev za priznavanjem prava na popust za plaćanje naknade za legalizaciju nezakonito izgrađenog objekta
4.4 Zahtjevi za izdavanjem suglasnosti za obavljanjem djelatnosti (trgovine) na privatnim površinama
5) Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika
6) IZBORI I IMENOVANJA:
6.1 Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju i imenovanju Socijalnog vijeća Općine Malinska – Dubašnica
6.2 Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju i imenovanju Stožera zaštite i spašavanja Općine Malinska – Dubašnica
6.3 Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o imenovanju Vijeća za dodjelu koncesijskih odobrenja
6.4 Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju i izboru članova Odbora za statutarno – pravna pitanja
7) Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju „Komunalnog društva Dubašnica“ d.o.o.
8) Informacije Općinskog načelnika o stanju u Općini
9) RAZNO

natrag na ostale vijesti

Natječaj za prodaju zemljišta

Petak, 28 Lipanj 2013 13:06 / administrator

Na temelju članka 391. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima («Narodne novine», broj 91/96, 68/98, 137/99, 73/00, 129/00, 114/01, 79/06, 141/06, 146/08, 38/09, 153/09 i 143/12), članka 7. Odluke o gospodarenju nekretnina Općine Malinska - Dubašnica ('Službene Novine' broj 48/12) i Odluke Načelnika Klasa: 944-01/13-02/1, Urbroj: 2142/05-04-03/2-13-1 od 27. lipnja 2013. godine, Jedinstveni upravni odjel Općine Malinska – Dubašnica objavljuje
NATJEČAJ
za prodaju dijela z.č. 799/2 k.o. Bogović
I.PREDMET PRODAJE
U svrhu formiranja okućnice, na prodaju se nudi 109/295 dijela z.č. 799/2 k.o. Bogović, u vlasništvu Općine Malinska – Dubašnica, upisane u z.k.ul. 1751 kod Općinskog suda u Krku, odnosno dio parcele izvan površine prometnice i pločnika, koji se nalazi unutar površine od 256 m2 označene na situaciji izvedenog stanja od 07. lipnja 2013. godine izrađenoj od Ovlaštenog inženjera geodezije Vitomira Kekelj, koja je sastavni dio ovog Natječaja.
Cjelokupan tekst Natječaja nalazi se u privitku.

natrag na ostale vijesti

Poziv na intervju - administrativni referent

Četvrtak, 13 Lipanj 2013 12:06 / administrator

Na temelju stavka 5. članka 22. Zakona o službenicima i namještenicima u loklanoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi („Narodne novine“ broj 86/08 i 61/11), Povjerenstvo za provedbu natječaja za prijam u službu, na određeno vrijeme, na radno mjesto referent za komunalne poslove, nakon provedenog pismenog testiranja objavljuje
POZIV
Temeljem rezultata pisanog testiranja pozivaju se na intervju kandidati koji su zadovoljili na pismenom dijelu testiranja:
1. JOSIPA BLAŽIĆ
2. MARIJA GAUŠ
3. PETRA KRALJIĆ
4. SILVA MATORE KALAUZ
5. KARMELA ŠKVORIĆ
6. DUBRAVKA TURČIĆ
Testiranje će se održati 13. lipnja 2013.s početkom u 16,00 sati u prostorijama Općine Malinska - Dubašnica.

natrag na ostale vijesti

Održana I. Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća

Četvrtak, 12 Lipanj 2013 19:15 / administrator

Malinska, srijeda 12. lipnja 2013. godine
Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Malinska – Dubašnica održana je danas u srijedu, 12. lipnja 2013. godine, s početkom u 16,00 sati u prostorijama Općine Malinska – Dubašnica. Sjednicu je sazvala i vodila Predstojnica Ureda državne uprave u Primorsko-goranskoj županiji po ovlaštenju Ministra uprave.
Dnevni red:
1) Izbor Mandatne komisije
2) Izvješće Mandatne komisije i verifikacija mandata članova Općinskog vijeća
Svečana prisega članova Općinskog vijeća
3) Izbor Odbora za izbor i imenovanja
4) Izbor predsjednika i potpredsjednika Općinskog vijeća Općine Malinska-Dubašnica

1) i 2) - Mandatna komisija u sastavu Kristina Karamarko, Tončić Tehomilić i Pavao Barbiš utvrdila je i verificira mandate članovima Općinskog vijeća Općine Malinska – Dubašnica u mandatu 2013. – 2017. godine. Nakon utvrđivanja zamjena za izabranog Općinskog načelnika i zamjenika čiji mandati člana Vijeća su stavljeni u mirovanje po sili zakona i evidentiranja mandata koji su stavljeni u mirovanje, utvrđen je konačni sastav vijeća kako slijedi:
1. Mirjana Maršić (koalicija HNS, SDP, HSU)
2. Tončić Tehomilić (koalicija HNS, SDP, HSU)
3. Alan Bogović (koalicija HNS, SDP, HSU)
4. Kristina Karamarko (koalicija HNS, SDP, HSU)
5. Franko Kraljić (koalicija HNS, SDP, HSU)
6. Ivan Brozić (koalicija HNS, SDP, HSU)
7. Anton Spicijarić (koalicija HDZ, HDS i HSP)
8. Lidija Kovačić (koalicija HDZ, HDS i HSP)
9. Pavao Barbiš (koalicija HDZ, HDS i HSP)
10. Mirjana Gajzler (koalicija HDZ, HDS i HSP)
11. Marijan Valković (koalicija HDZ, HDS i HSP)
12. Nikola Turčić (koalicija HDZ, HDS i HSP)
13. Zdenko Cerović (HSS)
3) Odbor za izbor i imenovanja imenovan je u sastavu Lidija Kovačić, Franko Kraljić i Alan Bogović
4) Izbor predsjednika i zamjenika općinskog vijeća:
- Od dva predložena kandidata za predsjednika Općinskog vijeća izabran ZDENKO CEROVIĆ je sa 7 glasova za (koalicija HNS, SDP, HSU) i (HSS) i 6 protiv (koalicija HDZ, HDS i HSP) Prijedlog za izbor drugog predloženog kandidata ANTONA SPICIJARIĆA nije usvojen: 6 glasova za (koalicija HDZ, HDS i HSP) i 7 suzdržanih glasova (koalicija HNS, SDP, HSU) i (HSS)
- Zaprimljena su dva prijedloga za imenovanje dva potpredsjednika Općinskog vijeća i to ANTONA SPICIJARIĆA i MIRJANE MARŠIĆ. Prijedlozi za imenovanje potpredsjednika su jednoglasno usvojeni.
Temeljem navedenog za predsjednika Općinskog vijeća imenovan je ZDENKO CEROVIĆ a za potpredsjednike MIRJANA MARŠIĆ i ANTON SPICIJARIĆ.

natrag na ostale vijesti

Najava Konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća

Srijeda, 12 Lipanj 2013 14:06 / administrator

Predstojnica Ureda državne uprave u Primorsko-goranskoj županiji po ovlaštenju Ministra uprave sazvala je 1. Konstituirajuću sjednicu Općinskog vijeća Općine Malinska – Dubašnica za srijedu, 12. lipnja 2013. godine, s početkom u 16,00 sati u prostorijama Općine Malinska – Dubašnica


Dnevni red:
1) Izbor Mandatne komisije
2) Izvješće Mandatne komisije i verifikacija mandata članova Općinskog vijeća
Svečana prisega članova Općinskog vijeća
3) Izbor Odbora za izbor i imenovanja
4) Izbor predsjednika i potpredsjednika Općinskog vijeća Općine Malinska - Dubašnica

natrag na ostale vijesti

Poziv na testiranje - administrativni referent

Petak, 07 Lipanj 2013 13:06 / administrator

Na temelju članka 19. do 22. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN 86/08 i 61/11), Povjerenstvo za provedbu natječaja za prijam u službu, administrativnog referenta – 1 izvršitelj/ica, na određeno vrijeme, uz probni rad od 2 mjeseca objavljuje


Poziv
Na prethodnu provjeru znanja i sposobnosti
1. Povjerenstvo je utvrdilo da pisanom testiranju mogu pristupiti slijedeći kandidati:
- 1. Josipa BLAŽIĆ, Braće dr. Sobol 9, Crikvenica
- 2. Marija GAUŠ, Turčići 9, Malinska
- 3. Irena KLARIĆ, Drivenik 12, Drivenik
- 4. Petra KRALJIĆ, Duhljice 18, Malinska
- 5. Nikolina LASIĆ, Jadranska, 13A, Malinska
- 6. Sandra LATINOVIĆ, Lina Bolmarčića 13, Malinska
- 7. Slavica MAROLD, Vršanska 21/2, Krk
- 8. Silva MATORE KALAUZ, Miroslava Krleže 25, Malinska
- 9. Tamara MRAKOVČIĆ, Mate Balote 40, Krk
- 10. Robert ŠKRGULJA, Konjska 5, Šilo
- 11. Karmela ŠKVORIĆ, Sveti Vid 69, Malinska
- 12. Dubravka TURČIĆ, Braće Turčić 21, Malinska
- 13. Daniela VOLARIĆ, Supec 48, Vrbnik
2. Kandidatima koji ne ispunjavaju formalne uvjete natječaja upućena je pisana obavijest o nemogućnosti pristupanja testiranju.
3. Kandidati pozvani na pisano testiranje (navedeni pod točkom 1.) trebaju pristupiti pisanom testiranju u zgradi općinske uprave u Malinskoj, na adresi Lina Bolmarčića 22, u četvrtak 13. lipnja 2013. godine, kako slijedi:
- kandidati od rednog broja 1. do 7. u 9,00 sati i
- kandidati od rednog broja 8. do 13. u 10,00 sati.
Na testiranje je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu ili putovnicu.
Ne postoji mogućnost naknadnoga pisanog testiranja, bez obzira na razloge koje pojedinog kandidata eventualno priječe da testiranju pristupi u naznačeno vrijeme. Smatra se da je kandidat koji se navedenog dana ne odazove do 9,00 sati, bez obzira na razloge, povukao prijavu na natječaj. Smatrat će se da je prijavu povukao i kandidat koji na pisanom testiranju remeti mir i/ili pravila ponašanja na testiranju s kojima će biti upoznat, kao i kandidat koji ne predoči osobnu iskaznicu ili putovnicu.
Pisano testiranje traje 60 minuta.
Ostale informacije vezane uz pisano testiranje navedene su u obavijestima koje su prethodno objavljene na web stranici Općine Malinska-Dubašnica www.malinska.hr
4. Rezultati pisanog testiranja će biti objavljeni na oglasnoj ploči i na web stranici Općine Malinska - Dubašnica istog dana, 13. lipnja 2013. do 12,00 sati.
S kandidatima koji ostvare najmanje 50% bodova na pisanom testiranju, po abecednom redu, provesti će se intervju 13. lipnja 2013. godine početkom u 16,00 sati.
5. Ovaj poziv objavljuje se na web – stranici www.malinska.hr i na oglasnoj ploči. Kandidati koji ostvare najmanje 50% bodova na pisanom testiranju, bit će pozvani na intervju, po abecednom redu.
Povjerenstvo za provedbu natječaja

natrag na ostale vijesti

Izbor sportaša godine otoka Krka za 2012. godinu

Utorak, 28 Svibanj 2013 15:05 / administrator

Općina Dobrinj domaćin manifestacije "Sportaš otoka Krka za 2012. godinu" objavila je JAVNI POZIV za kandidiranje najboljih sportaša i sportskih kolektiva za 2012. godinu Javni poziv nalazi se u privitku.

natrag na ostale vijesti

Natječaj za prijam u službu na određeno vrijeme

Utorak, 28 Svibanj 2013 14:05 / administrator

Na temelju članka 29. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine, broj 86/08 i 61/11), objavljen je oglas za prijam u službu administrativnog referenta – 1 izvršitelj/ica, na određeno vrijeme, uz probni rad od 2 mjeseca. Oglas je objavljen putem Hrvatskom zavodu za zapošljavanje dana 28. svibnja 2013. Posljednji dan za podnošenje prijava na oglas, predajom pošti ili neposredno u pisarnicu Općine je 4. lipanj 2013. godine.
Sukladno odredbama natječaja i Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, u nastavku se daju
UPUTE I OBAVIJESTI KANDIDATIMA - (tekst Uputa nalazi se u privitku).

natrag na ostale vijesti

Besplatna obuka za neplivače

Utorak, 28 Svibanj 2013 14:00 / administrator

Gradsko društvo Crvenog križa Krk provodi BESPLATNU OBUKU ZA NEPLIVAČE namijenjenu djeci PREDŠKOLSKOG UZRASTA ( 5-7 GOD).
Djeca se tijekom programa, u trajanju od 10 SATI, oslobađaju straha od vode, uče se osnovama tehnike plivanja, vježbama disanja kod plivanja i to sve kroz igru. Djeca su osigurana,a s njima ce u skupinama raditi za to školovani treneri-profesor kineziologije.
Obuka će biti organizirana prema mjestu stanovanja djece i dogovoru s roditeljima, OD PONEDJELJKA DO PETKA u vremenu od 9.00-11.00 sati.
Sve informacije i prijave možete dobiti svakim radnim danom od 8.00-16.00 sati na broj telefona 221-094 (Gradsko društvo Crvenog križa Krk).
Djecu se može prijaviti do 10.06.2013.

natrag na ostale vijesti

Konačni rezultati izbora za članice/članove Općinskog vijeća

Petak, 24 Svibanj 2013 15:05 / administrator

Na temelju članka članka 53., a u vezi članka 8. Zakona o lokalnim izborima ("Narodne Novine", broj 144/12), Općinsko izborno povjerenstvo Općine Malinska-Dubašnica dana 23. svibnja 2013. godine objavljuje
KONAČNOST REZULTATA IZBORA ZA ČLANICE/ČLANOVE OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE MALINSKA-DUBAŠNICA
Utvrđuje se da su s danom 23. svibnja 2013. godine rezultati izbora za članice/članove općinskog vijeća Općine Malinska-Dubašnica održanih dana 19. svibnja 2013. godine u Općini Malinska-Dubašnica i objavljeni dana 21. svibnja 2013. godine u Novom listu i na internetskim stranicama Općine Malinska-Dubašnica postali konačni.
KLASA: 013-03/13-01/1
URBROJ: 2142/05-04-01/1-144
Malinska, 23. svibnja 2013.
PREDSJEDNICA OPĆINSKOG IZBORNOG POVJERENSTVA OPĆINE MALINSKA-DUBAŠNICA
HELENA RANDIĆ

natrag na ostale vijesti

Konačni rezultati izbora za Općinskog načelnika

Petak, 24 Svibanj 2013 15:00 / administrator

Na temelju članka 86. stavak 3. i članka 102. stavak 3. Zakona o lokalnim izborima ("Narodne Novine", broj 144/12), Općinsko izborno povjerenstvo Općine Malinska-Dubašnica dana 23. svibnja 2013. godine objavljuje
KONAČNOST REZULTATA IZBORA ZA OPĆINSKOG NAČELNIKA OPĆINE MALINSKA-DUBAŠNICA
Utvrđuje se da su s danom 23. svibnja 2013. godine rezultati izbora za općinskog načelnika Općine Malinska-Dubašnica održanih dana 19. svibnja 2013. godine u Općini Malinska-Dubašnica i objavljeni dana 21. svibnja 2013. godine u Novom listu i na internetskim stranicama Općine Malinska-Dubašnica postali konačni.
KLASA: 013-03/13-01/1
URBROJ: 2142/05-04-01/1-143
Malinska, 23. svibnja 2013.
PREDSJEDNICA OPĆINSKOG IZBORNOG POVJERENSTVA OPĆINE MALINSKA-DUBAŠNICA
HELENA RANDIĆ

natrag na ostale vijesti

Rezultati izbora za članice/članove Općinskog vijeća

Utorak, 21 Svibanj 2013 09:05 / administrator

Na temelju članka 86. Zakona o lokalnim izborima ("Narodne novine", broj 144/12, u daljnjem tekstu: Zakon), nakon provedenih lokalnih izbora 19. svibnja 2013., Općinsko izborno povjerenstvo Općine Malinska - Dubašnica utvrdilo je i objavljuje
REZULTATE IZBORA ZA ČLANICE/ČLANOVE OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE MALINSKA-DUBAŠNICA

natrag na ostale vijesti

Rezultati izbora za Općinskog načelnika

Utorak, 21 Svibanj 2013 09:00 / administrator

Na temelju članaka 101. i 102. st. 1. Zakona o lokalnim izborima ("Narodne novine", broj 144/12, u daljnjem tekstu: Zakon) nakon provedenih lokalnih izbora 19. svibnja 2013., Općinsko izborno povjerenstvo Općine Malinska - Dubašnica utvrdilo je i objavljuje
REZULTATE IZBORA ZA OPĆINSKOG NAČELNIKA OPĆINE MALINSKA-DUBAŠNICA

natrag na ostale vijesti

Tečaj pripreme trudnica

Subota, 11 Svibanj 2013 07:05 / administrator

U organizaciji Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, Ispostava Krk dana 03.06.2013 s početkom u 17.30 sati počinje drugi od četiri tečaja pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju na lokalitetu Vinogradska bb, Krk (Biblioteka Doma zdravlja Krk). Tečaj se provodi pod pokroviteljstvom Grada Krka i svih općina otoka Krka (Punat, Baška, Vrbnik, Dobrinj, Omišalj i Malinska) i besplatan je.
Sve informacije vezane za tečaj možete dobiti na telefon 221-155 ili mobitel 0992518262 (sestra Vanda), 0992518290 (sestra Ružica).

natrag na ostale vijesti

Odluka o izboru ponuđača za zakup javnih površina

Subota, 11 Svibanj 2013 07:00 / administrator

Temeljem članka 10. Odluke o davanju u zakup javnih površina ('Službene novine' Primorsko-goranske županije, broj 8/05 i 6/11) i članaka 39. Statuta Općine Malinska-Dubašnica ('Službene novine' broj 26/09, 43/09 i 14/13) Općinski načelnik Općine Malinska-Dubašnica, donosi
ODLUKU
o izboru ponuđača za zakup javnih površina
I.
Na prijedlog komisije za provedbu javnog natječaja, Općinski načelnik ocjenjuje sljedeće ponuđače kao najpovoljnije, te istima dodjeljuje javnu površinu na korištenje: (TABELA U PRIVITKU)
II.
Ugovor o zakupu javne površine zakupnik je dužan zaključiti prije početka korištenja javne površine a najkasnije do 24. svibnja 2013. godine.
III.
Licitirana naknada obvezno se uplaćuje prije zaključenja Ugovora o zakupu javne površine – u suprotonom se smatra da je ponuđač odustao od zakupa javne površine u kojem slučaju gubi pravo na povrat uplaćenog iznosa jamčevine.
IV.
Protiv rezultata natječaja ponuditelj ima pravo prigovora u roku od osam dana od dana primitka obavijesti o odabiru.

natrag na ostale vijesti

Rješenje o određivanju biračkih mjesta

Petak, 03 Svibanj 2013 15:05 / administrator

U privitku se nalazi Rješenje o određivanju biračkih mjesta.

natrag na ostale vijesti

Pravovaljene kandidature za izbor općinskog načelnika

Petak, 03 Svibanj 2013 14:05 / administrator

Na temelju članka 26. Zakona o lokalnim izborima ("Narodne Novine", broj 144/12), Općinsko izborno povjerenstvo Općine MALINSKA-DUBAŠNICA
O B J A V L J U J E
- zbirnu listu pravovaljanih kandidatura za izbor općinskog načelnika Općine Malinska-Dubašnica.

natrag na ostale vijesti

Pravovaljene kandidacijske liste za izbor članova Općinskog vijeća

Petak, 03 Svibanj 2013 14:00 / administrator

Na temelju članka 26. Zakona o lokalnim izborima ("Narodne Novine", broj 144/12), Općinsko izborno povjerenstvo Općine MALINSKA-DUBAŠNICA
O B J A V L J U J E
- pravovaljane kandidacijske liste za izbor članica/članova Općinskog vijeća Općine Malinska-Dubašnica,
- zbirnu listu pravovaljanih kandidacijskih lista za izbor članica/članova Općinskog vijeća Općine Malinska-Dubašnica.

natrag na ostale vijesti

Posebno sabirno mjesto (POSAM)

Četvrtak, 02 Svibanj 2013 12:05 / administrator

Obavještavamo cjenjene korisnike da će, nakon što su dovršeni građevinski radovi, od petka 03. svibnja ponovno biti u funkciji Posebno sabirno mjesto (POSAM) Malinska. POSAM se i dalje nalazi na staroj lokaciji pored vodospreme u Bogovićima, ali sada djeluje u sklopu Zone komunalnih službi. Za sada je dovršena samo lokacija koju koristi Ponikve d.o.o. za prihvat komunalnog otpada i otkup ambalaže, dok će se u narednom periodu dovršiti radovi za službe komunalnog poduzeća Dubašnica te pauk službe.
Radno vrijeme POSAM-a je svakodnevno osim nedjeljom i državnim praznikom od 8-16 sati.
Na Posebnom sabirnom mjestu besplatno se od građana prima glomazni otpad, opasni otpad i veće količine zelenila. Također se na POSAM-u preuzima ambalaža za koju se daje povratna naknada od 0,50 kn
Komunalno poduzeće Ponikve d.o.o. daje veliki značaj Posebnim sabirnim mjestima jer su oni neophodni za pravilno funkcioniranje odvojenog prikupljanja otpada. Posebna sabirna mjesta rade tijekom čitave godine pa samim time građani nisu primorani čekati sezonske akcije skupljanja glomaznog otpad kao u nekim drugim sredinama već mogu u svakom trenutku besplatno odložiti sav otpad koji ne pripada u ulične kontejnere na svoj najbliži POSAM. Na Krku je organizirano 7 POSAM-a (u svakoj općini po jedan).

natrag na ostale vijesti

Predstavljanje knjige Inventar samostana sv. Marije Magdalene u Portu na otoku Krku (1734. – 1878.)

Četvrtak, 02 Svibanj 2013 10:05 / administrator

Pozivamo Vas na predstavljanje knjige
Inventar samostana sv. Marije Magdalene u Portu na otoku Krku (1734. – 1878.)
koje će se održati u subotu, 4. svibnja 2013. godine u 20:30 sati u atriju franjevačkog samostana sv. Marije Magdalene u Portu.

natrag na ostale vijesti

Raspisani lokalni izbori

Subota, 20 Travanj 2013 08:04 / administrator

Odlukama Vlade Republike Hrvatske od 11 . travnja 2013. koje će stupiti na snagu 18. travnja 2013., raspisani su izbori za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, izbori za općinske načelnike , gradonačelnike i župane te njihove zamjenike i za zamjenike općinskih načelnika, gradonačelnika i župana iz reda pripadnika nacionalnih manjina, odnosno iz reda pripadnika hrvatskog naroda.
Izbori će se održati u nedjelju 19. svibnja 2013.
Izborno povjerenstvo Općine Malinska - Dubašnica ima sjedište u prostorijama Općine Malinska - Dubašnica, Malinska, Lina Bolmarčića 22.
Izborno povjerenstvo vrši ovjeru potpisa na obrascima o prihvaćanju kandidature:
- za općinskog načelnika Općine Malinska – Dubašnica (obrazac OLN-4);
- za člana predstavničkog tijela Općine Malinska – Dubašnica (obrazac OLS-4)
radnim danom u radnom vremenu općinske uprave i vikendom u vremenu određenom od Županijskog izbornog povjerenstva.
U privitku je priopćenje Državnog izbornog povjerenstva a više informacija dostupno je na stranicama Državnog izbornog povjerenstva: www.izbori.hr.

natrag na ostale vijesti

Obavijest o upisu predškolske djece

Petak, 19 Travanj 2013 12:04 / administrator

Prijave za upis djece u Dječji vrtić «Katarina Frankopan» za pedagošku godinu 2013./2014. koja počinje 02.09.2013. primaju se u
DJEČJEM VRTIĆU „KATARINA FRANKOPAN“ KRK, SMOKVIK 7
od 02.05. - 12. 05. 2013.( radnim danima) prema rasporedu: Za vrtiće u Krku, Omišlju, Njivicama, Malinskoj, Vrhu, Baški, Vrbniku i Polju
02.05.2013. (četvrtak) 9:00 – 13:00
03.05.2013. (petak) 9:00 – 13:00
06.05.2013. (ponedjeljak) 9:00 – 13:00
07.05.2013. (utorak) 15:00 –19:00
08.05.2013. (srijeda) 9:00 – 13:00
09.05.2013. (četvrtak) 15:00 –19:00
10.05.2013. (petak) 9:00 – 13:00
Prijave za upis u vrtić/jaslice podnose se za djecu koja će početkom pedagoške godine imati navršene tri godine života odnosno jednu godinu života ( jaslice u Krku,Njivicama i Baški).
Prilikom podnošenja prijave u upisnom roku roditelj prilaže:
1. Potvrdu o obavljenom sistematskom pregledu predškolskog djeteta prije upisa u vrtić
2. Rodni list djeteta (koje se upisuje)ili izvadak iz matice rođenih ili potvrda s podacima o rođenju djeteta
(bez obzira na datum izdavanja isprave)
3. Za dijete iz obitelji sa troje ili više djece- rodne listove ostale malodobne djece
4. Potvrdu o prebivalištu djeteta (ne stariju od 6 mjeseci)i preslike osobnih iskaznica oba roditelja
5. Potvrdu o zaposlenju roditelja i preslike radnih knjižica ili obrtnica
6. Za dijete samohranog roditelja (rodni list roditelja ne stariji od 6 mjeseci ili smrtni list za preminulog roditelja ili potvrda o nestanku drugog roditelja ili potvrda Centra za socijalnu skrb o privremenom uzdržavanja djeteta).
7. Ostale potvrde kojima dokazuje činjenice date u prijavi
Rezultati upisa bit će objavljeni 27.05.2013. na oglasnoj ploči vrtića za koji se podnosi prijava.
MJERILA ZA OSTVARIVANJE PREDNOSTI PRI UPISU U VRTIĆ SU :
- DJECA S MJESTOM PREBIVALIŠTA U GRADU / OPĆINI NA ČIJEM SE PODRUČJU NALAZI VRTIĆ U KOJI SE DJECA UPISUJU (potvrda o prebivalištu djeteta i preslike osobnih iskaznica oba roditelja)
- DJECA RODITELJA INVALIDA DOMOVINSKOG RATA ( potvrda ) - DJECA IZ OBITELJI S TROJE I VIŠE DJECE (rodne listove ostale malodobne djece)
- DJECA OBA ZAPOSLENA RODITELJA ( potvrde o zaposlenju i preslike radnih knjižica ili obrtnica)
- DJECA S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU ( kategorizirane teškoće )
- DJECA SAMOHRANIH RODITELJA I DJECA U UDOMITELJSKOJ OBITELJI (potvrda)
- DJECA U GODINI PRIJE POLASKA U ŠKOLU
- DJECA KOJA ŽIVE U TEŠKIM SOCIJALNIM ILI ZDRAVSTVENIM UVJETIMA (roditelji korisnici socijalne pomoći,doplatka za djecu,djeca teško oboljelog roditelja – potvrda)
- DJECA KOJA SU U PRETHODNOM ROKU OSTALA NEUPISANA
Prijavnica za upis nalazi se u privitku.

natrag na ostale vijesti

Plan prijma na stručno usavršavanje

Petak, 19 Travanj 2013 7:04 / administrator

Na temelju članka 93. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("NN" br. 86/08 i 61/11) objavljuje se "Plan prijma na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u Jedinstveni upravni odjel Općine Malinska - Dubašnica za 2013. godinu".

natrag na ostale vijesti

Natječaj za davanje u zakup javnih površina

Ponedjeljak, 15 Travanj 2013 9:04 / administrator

Natječaj objavljen u "Novom listu" 14.4.2013.:
Temeljem zaključka Načelnika Općine Malinska – Dubašnica od 31. siječnja 2013. godine, a na temelju članka 7. i 8. Odluke o davanju u zakup javnih površina („Službene novine Primorsko-goranske županije“, broj 8/05 i 6/11), Općina Malinska-Dubašnica objavljuje
JAVNI NATJEČAJ
za prikupljanje ponuda za davanje u zakup javnih površina
I. PREDMET NATJEČAJA
Predmet natječaja je davanje u zakup javnih površina za postavljanje privremenih naprava radi obavljanja djelatnosti u sezoni 2013. godine.
II. NAČIN, MJESTO I ROK ZA DOSTAVU PONUDE
Prijave se podnose u zatvorenoj koverti, sa naznakom: "NE OTVARAJ - PONUDA ZA JAVNU POVRŠINU", pismenim putem na adresu: Općina Malinska-Dubašnica, Lina Bolmarčića 22, 51511 Malinska ili osobno u Pisarnicu Općine Malinska-Dubašnica, najkasnije do 03. svibnja 2013. godine.
III. UVJETI NATJAČAJA
Cjeloviti tekst natječaja, u kojem su definirani uvjeti provedbe natječaja, dostupan je na Internet stranicama Općine Malinska – Dubašnica www.malinska.hr (u privitku), a može se preuzeti i u pisarnici Općine Malinska-Dubašnica u uredovnom vremenu općinske uprave.

natrag na ostale vijesti

Odluka o izboru ponuđača za zakup javnih površina

Ponedjeljak, 15 Travanj 2013 9:00 / administrator

Temeljem članka 10. Odluke o davanju u zakup javnih površina ('Službene novine' Primorsko-goranske županije, broj 8/05 i 6/11) i članaka 39. Statuta Općine Malinska-Dubašnica ('Službene novine' broj 26/09, 43/09 i 14/13) Općinski načelnik Općine Malinska-Dubašnica, donosi
ODLUKU
o izboru ponuđača za zakup javnih površina
I.
Na prijedlog komisije za provedbu javnog natječaja, Općinski načelnik ocjenjuje sljedeće ponuđače kao najpovoljnije, te istima dodjeljuje javnu površinu na korištenje: (tabela u privitku)
II.
Ugovor o zakupu javne površine zakupnik je dužan zaključiti prije početka korištenja javne površine a najkasnije do 3. svibnja 2013. godine.
III.
Licitirana naknada obvezno se uplaćuje prije zaključenja Ugovora o zakupu javne površine – u suprotonom se smatra da je ponuđač odustao od zakupa javne površine u kojem slučaju gubi pravo na povrat uplaćenog iznosa jamčevine.
IV.
Protiv rezultata natječaja ponuditelj ima pravo prigovora u roku od osam dana od dana primitka obavijesti o odabiru.

natrag na ostale vijesti

Spasilac na plaži "Rupa"

Petak, 05 Travanj 2013 08:04 / administrator

„Postani spasilac“
Dana 16. travnja 2013. godine na bazenu „Kantrida“ u Rijeci održati će se testiranje kondicijske spremnosti kandidata za tečaj osposobljavanja spasilaca.
TZO Malinska - Dubašnica poziva sve zainteresirane za rad na radnom mjestu SPASILAC na plaži „Rupa” u Malinskoj, da se što prije, a najkasnije do 15. travnja 2013. godine, jave u ured TZO Malinska - Dubašnica radi dogovora o testiranju kondicijske spremnosti.
Kandidat mora zadovoljiti slijedeće kriterije:
• Minimalno 18 godina starosti
• Zdravstvena sposobnost (potrebna liječnička potvrda)
• Kondicijska spremnost (testiranje)
. - plivanje 400 m za 8 min
. - daljinsko ronjenje na dah 20 m
• poznavanje stranog jezika
Kontakt telefon ureda: 858-254
Turistička zajednica Općine Malinska - Dubašnica

natrag na ostale vijesti

Najava XXX. sjednice Općinskog vijeća

Petak, 29 Ožujak 2013 12:04 / administrator

MALINSKA, SRIJEDA 4. travnja 2013. godine
U srijedu, 4. travnja 2013. godine, s početkom u 13,00 sati u prostorijama Općine Malinska – Dubašnica održat će se 30. sjednica Općinskog vijeća Općine Malinska – Dubašnica
Predložen je dnevni red:
1) Usvajanje zapisnika sa 29. sjednice Općinskog vijeća
2) I. izmjena i dopuna rebalans Proračuna za 2013. godinu
3) Programa izgradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2013. godinu
4) Programa održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2013. godinu
5) Molbe, zahtjevi i sl.
6) RAZNO

natrag na ostale vijesti

Najava - Uskrsni koncert

Srijeda, 27 Ožujak 2013 08:03 / administrator

Uskrsni koncert 01/04/2013
Uskrsni koncert u župnoj crkvi sv. Apolinara u Bogovićima
Nastupaju:
- Mayumi Kamei, sopran
- Matea Roknić, harfa
- Ljubov Judčenko Košmerl, sopran
- Dražen Košmerl, harmonika
- Pjevački zbor Dubašnica - voditelj Ivan Šabalja
- Natalija Maričeva, klavir
Program:
- Božo Adamić: Zemlja uzdrhta
- George Fridrich Händel: „Znam da moj Izbavitelj živi“ iz oratorija Mesija
- Wolfgang Amadeus Mozart: Laudate Dominum
- Giuseppe Nicolao: Ave Maria
- Ivan Kokot: Zdravo carice nebeska
- Alphonse Hasselmans: Chanson de Mai
- Georg Friedrich Händel: Koncert za harfu B dur - I stavak
- J. L. Dussek: Sonata u c-molu – Allegro-Andantino-Rondo
- Bartolucci: Klanjam ti se smjerno
- A.Piazzola: Ave Maria
- W.A.Mozart: Aleluja iz moteta Exultate, iubilate
- Fra. I. Peran: In cruce salus
- C. Frank: Panis Angelicus

natrag na ostale vijesti

Najava XIX. sjednice Općinskog vijeća

Utorak, 26 Ožujak 2013 14:03 / administrator

MALINSKA, UTORAK 2. travnja 2013. godine
U utorak, 2. travnja 2013. godine, s početkom u 14,00 sati u prostorijama Općine Malinska – Dubašnica održat će se 29. sjednica Općinskog vijeća Općine Malinska – Dubašnica
Predložen je dnevni red:
1) Usvajanje zapisnika sa 28. sjednice Općinskog vijeća
2) Izmjena i dopuna Statuta Općine Malinska - Dubašnica
3) Izmjena i dopuna Poslovnika Općinskog vijeća Općine Malinska-Dubašnica
4) Godišnji obračun Proračuna Općine Malinska – Dubašnica za 2012. godinu
5) Odluka o raspodjeli rezultata poslovanja za 2012. godinu
6) Izviješće o izvršenju Programa izgradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2012. godinu
7) Izviješće o izvršenju Programa održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2012. godinu
8) Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o komunalnom doprinosu
9) Zahtjevi, molbe i dr.
10) Odluka o donošenju UPU 1 Malinska, Radići (GP-1)
11) RAZNO

natrag na ostale vijesti

Obavijest

Utorak, 26 Ožujak 2013 13:03 / administrator

Cesta L-58089 na dionici od Milčetića do Šepića biti će zatvorena za sav promet od 27.3.2013. (srijeda) do 28.3.2013. (četvrtak) zbog dovršetka rekonstrukcije kolnika. Molimo da se u navedenom periodu koriste obilazni pravci u smjeru Krka i Šoto Venta. Obavještavaju se stanovnici okolnih naselja da u navedenom vremenu koriste autobusne stanice „Bogovići“ i „Šepić“.

natrag na ostale vijesti

Natječaj za zamjenu i/ili kupoprodaju z.č. 4/4 k.o. Sv. Anton

Petak, 22 Ožujak 2013 13:03 / administrator

Na temelju članka 391. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima («Narodne novine», broj 91/96, 68/98, 137/99, 73/00, 129/00, 114/01, 79/06, 141/06, 146/08, 38/09, 153/09 i 143/12), članka 7. Odluke o gospodarenju nekretninama Općine Malinska - Dubašnica ('Službene Novine' broj 48/12) i Odluke Načelnika Klasa: 944-01/09-01/4, Urbroj: 2142/05-04-03/2-13-8 od 19. ožujka 2013. godine, Jedinstveni upravni odjel Općine Malinska – Dubašnica objavljuje
NATJEČAJ
za zamjenu i/ili kupoprodaju nekretnine u vlasništvu
Općine Malinska – Dubašnica
I.
U svrhu formiranja građevinske parcele i prometnice, u zamjenu i/ili na kupoprodaju se nudi z.č. 4/4 k.o. Sv. Anton, upisana u z.k.ul. 3156 kod Općinskog suda u Krku, ukupne površine 169 m2, koja se nalazi u naselju Sv. Anton. Početna cijena zemljišta utvrđuje se prema Elaboratu procjene vrijednosti nekretnine izrađenom od tvrtke Veja d.o.o. iz Krka, br. elaborata 3/13-PN, u visini od 56,00 Eur/m², plativo u kunskoj protuvrijednosti prema srednjem tečaju HNB-a na dan isplate.
II.
Cjelokupan tekst natječaja sa svim uvjetima nalazi se u privitku.

natrag na ostale vijesti

Naši zvoni - 61. broj

Ponedjeljak, 21 Ožujak 2013 08:03 / administrator

UVODNIK
Već tradicionalno, i ovaj prvi ovogodišnji broj našega općinskog glasila Naši zvoni izlazi uoči Uskrsa. U povodu toga najvećega kršćanskog blagdana, vlč. Ivan Turčić, župnik u Sv. Vidu, napisao je aktualan komentar na našu današnjicu pod naslovom Uskrs moje Domovine, u kojem, među ostalim, kaže: …Crkva u mojoj Domovini slavi Uskrs. Slavi pobjedu istine nad lažima ovoga svijeta. Slavi pobjedu svjetlosti nad tamom… Kao što je i uobičajeno, u prvome broju svake godine objavljujemo i Općinski proračun, u ovome slučaju za 2013. godinu. Njime je predviđeno za ovu godinu 32,467 milijuna kuna. Međutim, valja očekivati da će se Proračun za 2013. godinu povećati prigodom rebalansa tako da će u konačnici visina Proračuna biti na razini 2012. godine ili viša od toga. Od aktualnih događaja valja osobito upozoriti na tekst Započinje uređenje središta Malinske. Idejno će se rješenje uskoro predstaviti javnosti i nema dvojbe da će to predočenje budućeg središta Malinske izazvati veliki interes stanovnika, ali i naših stalnih posjetitelja i turista koji nas iz godine u godinu sve više posjećuju. Jer, idejnim se rješenjem predviđa oplemenjivanje prostora i izgradnja novih sadržaja: ljetne pozornice, javnih sanitarija uz plažu Rupa, sunčališta, rekonstrukcija zgrade Turističke zajednice… Najkraće rečeno, središte Malinske doživjet će potpunu promjenu; bit će to ugodno mjesto za boravak i druženje. Oni naši čitatelji koje zanima povijest, osobito dubašljanska, sa zanimanjem će pročitati članak dr. sc. Tomislava Galovića o povijesti i nastanku duašljanskog grba. Tema je to zanimljiva znanstvenicima, ali svim našim stanovnicima. U ovome broju započinjemo i s objavljivanjem serije napisa Ivone Dundović-Ljutić pod zajedničkim naslovom Dubašljanski težak, što će se zasigurno rado čitati u ovome, ali i idućim brojevima. Ništa novo neću napisati, ako i ovom prigodom utvrdim da su učenici naše Osnovne škole Dubašnica ostvarili izvrsne rezultate na natjecanjima koja su započela odmah poslije zimskih praznika. Tako su i na nedavno održanim natjecanjima na razini jedinstvene Osnovne škole Fran Krsto Frankopan i na županijskim natjecanjima osvojili čak devet prvih mjesta. Zaista više no pohvalno za našu sredinu, naše učenike, osobito njihove mentore i učitelje, ali i roditelje. Isto tako, i malinskarski sportaši osvojili su više prvih mjesta na sportskim natjecanjima u Županiji, Hrvatskoj, ali i na pojedinim svjetskim turnirima. Sa svima njima možemo se ponositi. Svim našim čitateljima, stanovnicima Općine Malinska-Dubašnica, te brojnim gostima koji će nas posjetiti ovih dana i time najaviti, nadamo se, bogatu turističku sezonu, želim sretan Uskrs.
Glavni urednik

natrag na ostale vijesti

Prvenstvo Hrvatske u gađanju zračnim oružjem

Ponedjeljak, 11 Ožujak 2013 07:03 / administrator

POZIV NA PRVENSTVO HRVATSKE U GAĐANJU ZRAČNIM ORUŽJEM ISSF PROGRAMA
10m Pu/Pi Juniori/ke, pojedinačno i ekipno Malinska, 16. i 17. ožujka 2013. godine
u subotu i nedjelju, 16. i 17. ožujka 2013. godine u školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Fran Krsto Frankopan Krk - Područna škola Dubašnica, Bogović održat će se Prvenstvo Hrvatske u gadanju standardnim zracnim oružjem za juniore i juniorke.
Satnica Prvenstva:
Petak, 15. ožujka 2013. godine
Dolazak natjecatelja u Malinsku
20:00 - Tehnički sastanak vođa streljačkih društava/klubova u sportskoj dvorani
Subota, 16. ožujka 2013. godine
08:00 - Tehnička kontrola
09:30 - Svečano otvaranje Prvenstva
10:15 - I. grupa - puška juniori
12:15 - II. grupa - puška juniori
14:15 - III. grupa - puška juniorke
15:45 - IV. grupa - puška juniorke
17:15 - Puška juniori - Finalno gađanje
18:15 - Puška juniorke - Finalno gađanje
19:00 - Proglašenje rezultata u disciplini zračna puška juniori/juniorke
Nedjelja, 17. ožujka 2013. godine
08:00 - Tehnička kontrola
10:15 - I. grupa - pištolj juniori
12:15 - II. grupa - pištolj juniorke
14:00 - Pištolj juniori - Finalno gađanje
15:00 - Pištolj juniorke - Finalno gađanje
16:00 - Proglašenje rezultata u disciplini zračni pištolj juniori/juniorke

natrag na ostale vijesti

Natječaj za davanje u zakup javnih površina

Utorak, 05 Ožujak 2013 12:03 / administrator

Natječaj objavljen u "Novom listu" 5.3.2013.:
Temeljem zaključka Načelnika Općine Malinska – Dubašnica od 31. siječnja 2013. godine, a na temelju članka 7. i 8. Odluke o davanju u zakup javnih površina („Službene novine Primorsko-goranske županije“, broj 8/05 i 6/11), Općina Malinska-Dubašnica objavljuje
JAVNI NATJEČAJ
za prikupljanje ponuda za davanje u zakup javnih površina
I. PREDMET NATJEČAJA
Predmet natječaja je davanje u zakup javnih površina za postavljanje privremenih naprava radi obavljanja djelatnosti u sezoni 2013. godine.
II. NAČIN, MJESTO I ROK ZA DOSTAVU PONUDE
Prijave se podnose u zatvorenoj koverti, sa naznakom: "NE OTVARAJ - PONUDA ZA JAVNU POVRŠINU", pismenim putem na adresu: Općina Malinska-Dubašnica, Lina Bolmarčića 22, 51511 Malinska ili osobno u Pisarnicu Općine Malinska-Dubašnica, najkasnije do 29. ožujka 2013. godine.
III. UVJETI NATJAČAJA
Cjeloviti tekst natječaja, u kojem su definirani uvjeti provedbe natječaja, dostupan je na Internet stranicama Općine Malinska – Dubašnica www.malinska.hr, a može se preuzeti i u pisarnici Općine Malinska-Dubašnica u uredovnom vremenu općinske uprave.

natrag na ostale vijesti

Predstavljanje 69. sveska Krčkog zbornika

Subota, 27 Veljača 2013 07:02 / administrator

Povijesno društvo otoka Krka i Općina Malinska - Dubašnica
imaju čast pozvati Vas na predstavljanje
69. sveska Krčkog zbornika
u petak, 1. ožujka 2013. godine, u 18 sati
u dvorani Općine Malinska - Dubašnica
Lina Bolmarčića 22, Malinska
Povijesno društvo otoka Krka
Trg sv. Kvirina 1, HR – 51 500 Krk
e-mail: povijesno.drustvo.otoka.krka@gmail.com
krcki.zbornik@gmail.com
Katalog izdanja Povijesnog društva otoka Krka dostupan je na: sites.google.com/site/povijesnodrustvokrk/

natrag na ostale vijesti

Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu

Petak, 26 Veljača 2013 07:02 / administrator

Poštovani,
Pozivamo vas da nan se dana 2. i 3. ožujka 2013. godine (subota i nedjelja) pridružite u praćenju
PRVENSTVA HRVATSKE U STOLNOM TENISU, SENIORKE I SENIORI - pojedinačno.
Turnir će se održati u sportskoj dvorani u Malinskoj, u organizaciji stolnoteniskog kluba Malinska-Dubašnica, nakon što je naš klub odlično odradio organizaciju međunarodnog susreta Hrvatske i Mađarske krajem prošle godine.
Natjecanja počinju u subotu u 12:00 sati.
Na ovom turniru nastupiti će naši najbolji stolnotenisači i stolnotenisačice pa je uživanje u kvalitetnom stolnom tenisu zagarantirano.
Očekujemo vaš dolazak!

natrag na ostale vijesti

Poziv na testiranje - referent za komunalne poslove

Subota, 23 Veljača 2013 09:02 / administrator

Na temelju čl. 19. – 22. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN 86/08 i 61/11), Povjerenstvo za provedbu natječaja za prijam u službu, na određeno vrijeme, na radno mjesto referent za komunalne poslove objavljuje se
POZIV
NA PRETHODNU PROVJERU ZNANJA I SPOSOBNOSTI
1. Povjerenstvo je utvrdilo da pisanom testiranju mogu pristupiti slijedeći kandidati:
- Natalija Dašek, Kralja Zvonimira 26, Njivice
- Slavica Marold, Vršanska 21/2, Krk
- Ksenija Šamanić, Lina Bolmarčića 15, Malinska
- Robert Škrgulja, Konjska 5, Šilo
- Karmela Škvorić, Sv.Vid 69, Malinska
- Dubravka Turčić, Braće Turčić 21, Malinska

2. Kandidatima koji ne ispunjavaju formalne uvjete natječaja upućena je pisana obavijest o nemogućnosti pristupanja testiranju.
3. Kandidati pozvani na pisano testiranje (navedeni pod točkom 1.) trebaju se okupiti u zgradi općinske uprave u Malinskoj, na adresi Lina Bolmarčića 22, dana 28. veljače 2013. godine u 11,30 sati. Na testiranje je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu ili putovnicu. Ne postoji mogućnost naknadnoga pisanog testiranja, bez obzira na razloge koje pojedinog kandidata eventualno priječe da testiranju pristupi u naznačeno vrijeme. Smatra se da je kandidat koji se navedenog dana ne odazove do 11,30 sati, bez obzira na razloge, povukao prijavu na natječaj. Smatrat će se da je prijavu povukao i kandidat koji na pisanom testiranju remeti mir i/ili pravila ponašanja na testiranju s kojima će biti upoznat, kao i kandidat koji ne predoči osobnu iskaznicu ili putovnicu. Pisano testiranje traje 60 minuta. Ostale informacije vezane uz pisano testiranje navedene su u obavijestima koje su prethodno objavljene na web stranici Općine Malinska - Dubašnica www.malinska.hr
4. Rezultati pisanog testiranja će biti objavljeni na oglasnoj ploči Općine Malinska - Dubašnica istog dana, 28. veljače 2013. u 13,30 sati. S kandidatima koji ostvare najmanje 50% bodova na pisanom testiranju, po abecednom redu, provesti će se intervju 28. veljače 2013. godine početkom u 13,45 sati.
5. Ovaj poziv objavljuje se na web – stranici www.malinska.hr i na oglasnoj ploči. Kandidati koji ostvare najmanje 50% bodova na pisanom testiranju, bit će pozvani na intervju, po abecednom redu.
Povjerenstvo za provedbu natječaja

natrag na ostale vijesti

Poziv na testiranje - viši stručni suradnik za proračun i financije

Subota, 23 Veljača 2013 09:00 / administrator

Na temelju čl. 19. – 22. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN 86/08 i 61/11), Povjerenstvo za provedbu natječaja za prijam u službu na radno mjesto viši stručni suradnik za proračun i financije objavljuje SE
POZIV
NA PRETHODNU PROVJERU ZNANJA I SPOSOBNOSTI
1. Povjerenstvo je utvrdilo da pisanom testiranju mogu pristupiti slijedeći kandidati:
- Karolina Kaštelan, Šibenska 6, Rijeka
- Franciska Rubinić Gržetić, Gromačine 38, Njivice
- Dina Šepčić, Vantačići Žubra 3, Malinska
- Ana Vranić, Brgučena 19, Omišalj
2. Kandidatima koji ne ispunjavaju formalne uvjete natječaja upućena je pisana obavijest o nemogućnosti pristupanja testiranju.
3. Kandidati pozvani na pisano testiranje (navedeni pod točkom 1.) trebaju se okupiti u zgradi općinske uprave u Malinskoj, na adresi Lina Bolmarčića 22, dana 28. veljače 2013. godine u 8,00 sati. Na testiranje je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu ili putovnicu. Ne postoji mogućnost naknadnoga pisanog testiranja, bez obzira na razloge koje pojedinog kandidata eventualno priječe da testiranju pristupi u naznačeno vrijeme. Smatra se da je kandidat koji se navedenog dana ne odazove do 8,00 sati, bez obzira na razloge, povukao prijavu na natječaj. Smatrat će se da je prijavu povukao i kandidat koji na pisanom testiranju remeti mir i/ili pravila ponašanja na testiranju s kojima će biti upoznat, kao i kandidat koji ne predoči osobnu iskaznicu ili putovnicu. Pisano testiranje traje 60 minuta. Ostale informacije vezane uz pisano testiranje navedene su u obavijestima koje su prethodno objavljene na web stranici Općine Malinska - Dubašnica www.malinska.hr
4. Rezultati pisanog testiranja će biti objavljeni na oglasnoj ploči Općine Malinska - Dubašnica istog dana, 28. veljače 2013. u 10,00 sati. S kandidatima koji ostvare najmanje 50% bodova na pisanom testiranju, po abecednom redu, provesti će se intervju 28. veljače 2013. godine početkom u 10,15 sati.
5. Ovaj poziv objavljuje se na web – stranici www.malinska.hr i na oglasnoj ploči. Kandidati koji ostvare najmanje 50% bodova na pisanom testiranju, bit će pozvani na intervju, po abecednom redu.
Povjerenstvo za provedbu natječaja

natrag na ostale vijesti

Najava XVIII. sjednice Općinskog vijeća

Petak, 15 Veljača 2013 10:02 / administrator

MALINSKA, PONEDJELJAK 15. veljače 2013. godine
U utorak, 19. veljače 2013. godine, s početkom u 18,00 sati u prostorijama Općine Malinska – Dubašnica održat će se 28. sjednica Općinskog vijeća Općine Malinska – Dubašnica
Predložen je dnevni red:
1) Usvajanje zapisnika sa 26. sjednice Općinskog vijeća
2) Odluka o donošenju ciljanih izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Malinska – Dubašnica
3) Odluka o komunalnim djelatnostima u Općini Malinska–Dubašnica
4) Odluka o izboru osobe za obavljanje komunalne djelatnosti održavanja čistoće na području Općine Malinska – Dubašnica
5) Plan davanja koncesija na području Općine Malinska – Dubašnica
6) Plan lokacija za postavu privremenih objekata
7) Odluka o porezu na javne površine
8) RAZNO

natrag na ostale vijesti

Natječaj za prijem u službu

Srijeda, 06 Veljača 2013 11:02 / administrator

Na temelju članka 29. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine, broj 86/08 i 61/11), objavljen je oglas za prijam u službu referenta za komunalne poslove – 2 izvršitelj/ica, na određeno vrijeme, uz probni rad od 2 mjeseca. Oglas je objavljen putem Hrvatskom zavodu za zapošljavanje dana 4. veljače 2013. Posljednji dan za podnošenje prijava na oglas, predajom pošti ili neposredno u pisarnicu Općine je 12. veljače 2013.
Sukladno odredbama natječaja i Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, u nastavku se daju
UPUTE I OBAVIJESTI KANDIDATIMA - (tekst Uputa nalazi se u privitku).

natrag na ostale vijesti

Natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora

Ponedjeljak, 04 Veljača 2013 08:02 / administrator

Na temelju članka 2. Odluke o davanju u zakup poslovnog prostora u vlasništvu Općine Malinska - Dubašnica ('Službene novine' PGŽ 41/06 i 49/09) Općina Malinska - Dubašnica raspisuje
J A V N I N A T J E Č A J
za davanje u zakup poslovnog prostora
u Trgovačkom centru Markat u Malinskoj
Cjeloviti tekst natječaja, u kojem su definirani uvjeti provedbe natječaja, dostupan je na Internet stranicama Općine Malinska – Dubašnica http://www.malinska.hr, ili se može preuzeti u Općini Malinska - Dubašnica svakim radnim danom od 7,00 do 15,00 sati.
Krajnji rok za dostavu ponuda je 11. veljače 2013. godine do 12,00 sati, bez obzira na način dostave.

natrag na ostale vijesti

Natječaj za prijem u službu

Petak, 01 Veljača 2013 11:02 / administrator

Na temelju članka 19. stavaka 1. i 6. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine, broj 86/08 i 61/11), pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Malinska-Dubašnica je raspisao natječaj za prijam u službu višeg stručnog suradnika za proračun i financije – 1 izvršitelj/ica, na neodređeno vrijeme.
Natječaj je objavljen u Narodnim novinama broj 13/12 od 30. siječnja 2013.
Od dana objave u narodnim novinama počinje teći osmodnevni rok za podnošenje prijava na natječaj. Posljednji dan za podnošenje prijava na natječaj, predajom pošti ili neposredno u pisarnicu Općine je 7. veljače 2013.
Sukladno odredbama natječaja i Zakona o službenicima i namještanicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, u prilogu se daju slijedeće
UPUTE I OBAVIJESTI KANDIDATIMA - u privitku.

natrag na ostale vijesti

Ustrojavanje grobnih evidencija za Staro groblje Dubašnica

Ponedjeljak, 28 Siječanj 2013 10:01 / administrator

U cilju ustrojavanja grobnih evidencija za Staro groblje u Dubašnici Općina Malinska-Dubašnica je izvršila popis korisnika grobnih mjesta te je izrađen popis korisnika grobnih mjesta.
U prilogu se nalazi popis korisnika grobnih mjesta na navedenom groblju koji će biti dostupan na oglasnoj ploči i na Internet stranicama općine www.malinska.hr do 2. svibnja 2013. godine. Korisnici grobnih mjesta i zainteresirane osobe mogu dobiti dodatne informacije, izvršiti osobni uvid, dostaviti prigovore, ispravke i druge podatke do naznačenog roka na adresi:
Jedinstveni upravni odjel Općine Malinska – Dubašnica
Lina Bolmarčića 22, Malinska
svakog radnog dana u uredovnom radnom vremenu
od 8:00 do 11:00 i 12:00 do 14:00 sati
Nakon proteka navedenog roka korisnicima će biti dostavljena rješenja o dodjeli grobnih mjesta kao dokaz prava korištenja grobnog mjesta.
Pozivaju se svi stvarni korisnici grobnih mjesta na Starom groblju da u ostavljenom roku naprave uvid u objavljene podatke te da Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Malinska-Dubašnica dostave zahtjeve za promjenu podataka u slučaju eventualnih netočnosti i grešaka u evidenciji.
OPĆINA MALINSKA - DUBAŠNICA

natrag na ostale vijesti

Naši zvoni - 60. broj

Srijeda, 23 Siječanj 2013 15:01 / administrator

Na kraju smo još jedne kalendarske godine, kada se zbrajaju rezultati, bili oni dobri ili loši. Svakako, svatko će radije posegnuti za onim vrjednijim, pa ćemo i mi ovom prigodom poći najprije od sebe. A valja istaknuti da Naši zvoni ulaze u 16. godinu izlaženja i da nam je ovo 60. broj u uzastopnom izlaženju od, možemo reći, već davne 1998. godine, kada je u svibnju na vidjelo dana izašao prvi broj. Od tada do danas Naši su zvoni izlazili stalno četiri puta godišnje upoznajući stanovnike Općine Malinska-Dubašnica, ali i ostale znatiželjnike, sa svim zbivanjima u Općini. Tijekom ove 2012. godine, na području naše Općine realizirano je više investicija o kojima imate prigodu pročitati u dijelu tekstova objavljenih u ovom broju, pa stoga nema potrebe ponavljati ih. O tim i ostalim brojnim značajnim događanjima koji su se zbili u Općini od prošloga broja do danas donosimo u ovome broju brojne vijesti i teme. Među ostalim, u stalnoj rubrici Naš gost domaći čovik, ovaj je put Anton Žgombić razgovarao s najstarijim stanovnikom Dubašnice barbom Pavom Milčetićem koji ima 98 godina. Donosimo i vijesti kojima se svi veselimo jer su ih postigli naši sumještani koji su nagrađeni ili pohvaljeni u sklopu ekološko-edukativne akcije Volim Hrvatsku 2012., akcije najljepše okućnice na otoku Krku „Otočna rožica 2012” te hotel Malin od Udruge hrvatskih putničkih agencija i turističkog magazina Way to Croatia. Međutim, za ovaj uvodnik treba u ovom slučaju izdvojiti vlč. Bogumila Daba, našeg župnika u župi sv. Apolinara, koji nas je svojim tekstom „Božićna radost stiže – Isus nam je bliže” uveo u ovo predblagdansko vrijeme koje svi rado očekujemo i kojemu se rado veselimo. Kako je napisao vlč. Dabo, to je vrijeme božićnog mira svima nama itekako potrebnoga u ovome vremenu punom neizvjesnosti. Pridružujući se takvom ozračju ovih predblagdanskih dana, kada ćemo se radovati Božiću i Novoj godini, želim svim stanovnicima Općine Malinska - Dubašnica i svim gostima koji će nas posjetiti u tom vremenu, ali i koji nas posjećuju tijekom godine, sve najbolje, mnogo sreće i zdravlja.
Glavni urednik

natrag na ostale vijesti

Natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Ponedjeljak, 14 Siječanj 2013 12:01 / administrator

U prilogu se nalazi Obavijest o Natječaju za javno prikupljanje ponuda za sudjelovanje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sufinanciranju projekata ugradnje sustava za korištenje ukapljenog naftnog plina ili ukapljenog naftnog plina i sunčevih toplinskih kolektora u kućanstvima na otocima.
Više informacija o navedenom natječaju mogu se dobiti
na stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost - www.fzoeu.hr.

natrag na ostale vijesti

Mesopust 2013

Ponedjeljak, 14 Siječanj 2013 11:01 / administrator

U privitku je najava Mesopusnih zbivanja 2013. godine na području Općine Malinska - Dubašnica.

natrag na ostale vijesti

Web portal,Portal,Općina,Malinska - Dubašnica,Malinska,Dubašnica,Robert Anton Kraljić,Miroslav Topić,Općinsko vijeće,PGŽ,Primorsko-goranska županija,otok Krk,uprava,dokumenti,vijesti,građani,ekonomija,galerija,kontakt,download,preuzimanje