eTwinning projekt – Europski dan jezika 2020.

Prošlogodišnji eTwinning projekt razmjene razglednica i pisama povodom Europskoga dana jezika bio je vrlo uspješan te su voditelji odlučili istovrstan projekt provesti i ove godine.

 

U našoj je školi koordinator projekta kao i prošle godine bila školska knjižničarka koja je u dogovoru s učiteljicama razredne nastave u razmjenu uključila učenike trećega razreda. U 3. a i 3. b razredu održane su radionice kojima su uz igru učenici naučili zanimljivosti o svjetskim jezicima i njihovim govornicima te su potom krenuli u izradu pisama kojima su predstavili sebe i svoj zavičaj na hrvatskome i engleskome jeziku. Po završetku pisma su poslana na adrese partnera u Poljsku, Švedsku, Grčku, Francusku, Tursku, Portugal i Italiju.  Sva su pisma poslana u prvom tjednu listopada te polako pristižu na adrese. Učenici 3. a i 3. b razreda pisma svojih vršnjaka s uzbuđenjem iščekuju te ih po primitku postavljaju na panoe u usvojim učionicama.

Evo kako izgleda pano u učionici 3. a razreda s pismima koja su stigla iz Turske, Portugala, Poljske, Francuske i Švedske.


FOTOGALERIJA:


Izvor: Osnovna škola Malinska – Dubašnica

Povezane teme

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA

Obavijest Općine Malinska-Dubašnica o radu sa strankama

 

Zbog pojačanih mjera zaštite uslijed epidemije koronavirusa, ograničava se izravan rad sa strankama u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Malinska-Dubašnica.
Službenici su dostupni na službenim telefonskim brojevima za radnog vremena općinske uprave, dok se komunikacija može ostvariti putem pošte ili e-maila.
Kontakt podaci službenika dostupni su na web stranici Općine Malinska-Dubašnica www.malinska.hr.
Osobni dolazak u prostorije Jedinstvenog upravnog odjela moguć je samo u iznimnim situacijama kada je posao nije moguće obaviti na prethodno navedene načine, isključivo po prethodnoj najavi i dogovorenom terminu, te uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera (osobna distanca, zaštitna maska, dezinficiranje ruku).
Najave dolazaka zaprimaju se putem telefona ili elektroničke pošte.