Privremeni raspored rada ordinacija obiteljske medicine na otoku Krku i ljekarne u Malinskoj

S obzirom na epidemiju koronavirusa, ordinacije obiteljske medicine na području otoka Krka, od 24. ožujka 2020. započinju s novom preraspodjelom rada, i to tako da će se liječnici izmjenjivati, što znači da će ih polovica, odsada, raditi od kuće. Cilj ovakve preraspodjele zaštita je zdravstvenih radnika od kontakata, kao i štednja deficitarne zaštitne opreme.

Liječnici će se tako međusobno izmjenjivati svakih sedam dana, a oni koji nisu u ordinaciji, u radno će vrijeme biti dostupni telefonski, s time da će pacijenti koji trebaju pregled koristiti usluge zamjenske ambulante.

Kako bi se minimalizirao broj odlazaka otočana u Rijeku, s ciljem zdravstvene zaštite, tijekom vikenda će u gradu Krku biti organizirano i dežurstvo, a podatci o radnom vremenu dežurne ambulante bit će poznati do kraja ovog tjedna. Također, promjene su najavljene i u radu ordinacija dentalne medicine, kao i pedijatrije, no o tome ćemo dati nove informacije čim ih dobijemo.

OPĆINA MALINSKA – DUBAŠNICA:

SKRAĆENO RADNO VRIJEME LJEKARNI – Ljekarna M. Žužić:

Sukladno odluci Nacionalnog kriznog stožera Republike Hrvatske i Kriznog stožera Ministarstva za vrijeme trajanja epidemije COVID-19 virusa ljekarne od ponedjeljka 23.03.2020. do daljnjega rade u skraćenom radnom vremenu:

Radnim danom: ponedjeljak – petak: 08.00 – 17.00
                               subota: 09.00 – 12.00

Ova odluka se odnosi na sve ljekarne na cijelom teritoriju Republike Hrvatske izuzev dežurnih ljekarni.

* U ljekarnu se može ući isključivo uz predhodnu provjeru zdravstvene ili osobne iskaznice, te ako vam nije propisana izolacija , ljekarnik će vas pozvati unutra

*Održavajte razmak od ljekarnika minimalno 2 metra

*Pri ulasku u ljekarnu obavezna je dezinfekcija ruku

*Ispred ljekarne čekajte u razmaku od 1 do 2 metra

——
ORDINACIJE OBITELJSKE MEDICINE:

MALINSKATELEFON:
23.3. – 27.4.8.00 – 16.00dr. V. Pereković859-194
30.3.- 03.4.8.00 – 16.00dr Ž. Žic859-917

Izvor:malinska.hr i otok-krk.org

Povezane teme

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA

Obavijest Općine Malinska-Dubašnica o radu sa strankama

 

Zbog pojačanih mjera zaštite uslijed epidemije koronavirusa, ograničava se izravan rad sa strankama u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Malinska-Dubašnica.
Službenici su dostupni na službenim telefonskim brojevima za radnog vremena općinske uprave, dok se komunikacija može ostvariti putem pošte ili e-maila.
Kontakt podaci službenika dostupni su na web stranici Općine Malinska-Dubašnica www.malinska.hr.
Osobni dolazak u prostorije Jedinstvenog upravnog odjela moguć je samo u iznimnim situacijama kada je posao nije moguće obaviti na prethodno navedene načine, isključivo po prethodnoj najavi i dogovorenom terminu, te uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera (osobna distanca, zaštitna maska, dezinficiranje ruku).
Najave dolazaka zaprimaju se putem telefona ili elektroničke pošte.