Komunalno društvo Ponikve eko otok Krk provodi sve mjere koje u ovoj izvanrednoj situaciji propisuje Nacionalni stožer civilne zaštite RH. Djelatnicima su osigurani svi uvjeti za poštivanje propisanih mjera. Dio djelatnika nalazi se u pripravnosti te je stoga i broj vozila smanjen.

Otpad se odvozi redovno u skladu s kalendarom odvoza, ali su usluge odvoza glomaznog otpada i zelenila s privatnih adresa smanjene na minimum.

Reciklažna dvorišta otvorena su za sve korisnike uz obvezu poštivanja propisanih mjera.

Iz Ponikvi apeliraju da korisnici poštuju propisane mjere, smanje na minimum aktivnosti kojima bi se poticalo nastajanje otpada, da kod odlaganja sav otpad bacaju u kontejnere, a glomazni otpad ne odlažu na javnoj površini. Za veće količine otpada na raspolaganju je najbliže reciklažno dvorište.

Podsjećamo da su od 23. ožujka 2020., u skladu s novim mjerama Nacionalnog stožera, uvedene i dodatne mjere zaštite i prevencije pa se u poslovnoj zgradi na adresi Vršanska 14, Krk ne radi izravno sa strankama i blagajna ne radi – prenosi nam pomoćnik direktora Ivan Jurešić i dodaje da se na reciklažnim dvorištima stranke primaju svakog radnog dana u vremenu od 8,00 do 13,00 sati uz pojačane higijensko-sanitarne mjere i ograničavanje broja osoba (stranka po stranka).

-Obvezno je strogo poštivanje socijalnog distanciranja – minimalno dva metra u zatvorenom prostoru odnosno jedan metar na otvorenom – zaključuje Jurešić.

Preporučijemo korisnicima komunikaciju putem telefona 51 654 666 ili elektroničke pošte na e-mail: ponikve@ponikve.hr. Dežurna služba-dispečerski centar: tel. 051 654-600, fax:051 654 602

Sve informacije, kontakti službi te eventualne promjene bit će redovite ažurirane na LINKU.