Obavijesti iz župe Dubašnica

Korizmena-humanitarna akcija „Zajedno možemo više”


Biskupijski Caritas i ove godine organizira akciju prikupljanja prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština koja se provodi u suradnji s Trgovinom Krk d.d. U 32 njihove poslovnice na otoku Krku kupci imaju priliku kupljeni proizvod ostaviti u za to predviđene košare, a koji su namijenjeni za potrebne obitelji i samce s otoka Krka. Akcija traje od 06. ožujka do 20. travnja o. g. Prethodne godine u ovoj akciji prikupljeno je 2.405 kg hrane i higijene što je podijeljeno u 131 obitelj i samcima. U nadi pozitivnoga odgovora na akciju i ove godine dajemo ljudima priliku putem ovakvih odricanja činiti djela milosrđa na koje smo posebno pozvani u korizmenom vremenu.

Duhovna akcija „Ne kupovanju nedjeljom“


Ovom akcijom senzibilizira se i potiče vjernike na uzdržavanje od kupovine nedjeljom te se to sugerira kao prijedlog za djelo pokore u korizmi. Pozornost je na činjenici da ovo odricanje kupovanja nedjeljom ima trostruku pokorničku dimenziju:
1. prema sebi, jer gospodarimo svojim prohtjevima (odricanje);
2. prema bližnjemu, jer rasterećujemo prodavače (djelo milosrđa);

3. prema Bogu, jer otvaramo prostore Božjem djelovanju (molitva).


SV. Misa za branitelje


U utorak 19. ožujka u 19,00 sati na svetkovinu sv. Josipa u župnoj crkvi u sv. Vidu, bit će sv. misa za sve poginule i umrle branitelje iz općine Malinska –

Dubašnica.

Povezane teme