Duhovna obnova za mlade

Kako je bilo najavljeno u službenom vjesniku br. 1/2019 povjerenstvo za pastoral mladih od 21. do 24.03. 2019 organizira korizmenu duhovnu obnovu koja će se održati u Samoboru u kući susreta ”Tabor”. Duhovnu obnovu predvoditi će fra Ivan Matić. Obnova započinje 21.03 u 17.00 a završava 24.03. u 13.00. Cijena je 450 kn.

S obzirom da mladi koji pohađaju srednje škole 21.03. i 22. 03 imaju nastavu potičem župnike, kapelane i župne suradnike da u dogovoru sa mladima i njihovim roditeljima zatraže oslobođenje od nastave ta dva dana. Postoji mogućnost da mladi koji imaju nastavu u jutarnjoj smjeni nakon nastave krenu prema Valbiski gdje bi bilo potrebno stići najkasnije u četvrtak najkasnije do 15.30 nakon čega bi krenuli prema Samoboru. U tom slučaju učenici bi izostali samo jedan dan. Ali o toj mogućnosti ćemo se dogovoriti već prema potrebi.

Mladi sa otoka Lošinja i Cresa te Raba trebali bi doći 21.03. u prijepodnevnim satima do Valbiske gdje će ih čekati kombi i nekoliko osobnih vozila, već prema potrebi i broju mladih koji će biti zainteresirani za polazak.

Studentska mladež i oni koji žive van naše biskupije (Zagreb, Rijeka i dr.) neka organiziraju samostalan prijevoz do Samobora. S obzirom da bi broj mladih zbog rezervacije slobodnih mjesta u Taboru trebalo znati do 02.03., molim poštovane župnike i kapelane da čim prije moguće, a najkasnije do 02.03. saznaju broj zainteresiranih.
Za mlađe od 18 godina potrebno je i pismeno dopuštenje roditelja koje Vam je poslano i prilikom novogodišnjeg hodočašća u Mađugorje. Obavijest će 19.02. biti objavljena na ”Facebook” stranici naše biskupije koju prati popriličan broj mladih. Osobno ću Vas kontaktirati narednih dana, a mlade možete prijaviti na mob: 0914004840 ili e-mail: mhendrih@gmail.com.

Susret ovakvoga tipa biti će idealna prilika za stjecanje pouke i iskustva temeljne evangelizacije, rasta u vjeri i zajedništvu Crkve što je današnjim mladima itekako potrebno. Pozdravljam Vas od srca u Gospodinu!

Marin Hendrih, povjerenik

Povezane teme