Prije nešto više od godinu dana u dječji vrtić u Malinskoj iz njemačkog gradića Lisberga stigao je pun kombi slatkiša. Rekli bi ništa posebno, samo još jedna donacija. Ipak je ovo bila više nego posebna, jer ju je prikupio i osobno donio, nažalost, do tada nezasluženo malo poznati dobrotvor velikog srca, gospodin Günter Geier. Ovo mu je od 1991. godine do tada bila čak sto dvanaesta donacija i većina njih je bila je za Hrvatsku.

Tada je sa suzama u očima rekao da ima 78 godina, da je svoju tvrtku prenio na suprugu i da više nije u mogućnosti nastaviti svoju svrhu života – humanitarno doniranje, tako da mu je ovo bila zadnja. Emocije su prevladale i nije mogao sakriti suze, ne samo on nego i svi nazočni.

Ali ipak je danas, 5. veljače 2019. ponovo stigao u Područni vrtić Malinska sa suprugom Ute i punim automobilom slatkiša. Pri tome je kazao da je ovo samo prethodnica jer za dan-dva stiže pun kamion slatkih delicija za vrtićare, ali i za mališane u dječjim jaslicama „Bubamara“, a ni ovom prilikom nisu zaboravili ni nama već dobro poznate mališane Tea Jelenovića i Gabriela Mancea kojima su također donijeli paket slatkiša.

Na slatkim darovima se zahvalila voditeljica malinskarskog vrtića Bojana Morožin, ravnateljica krčkog Dječjeg vrtića „Katarina Frankopan“ Irena Žic-Orlić u sklopu kojega djeluje i ovaj malinskarski vrtić, te načelnik Općine Malinska-Dubašnica Robert Anton Kraljić kojega su vrtićari ugodno iznenadili čestitavši mu pjesmom današnji rođendan.

Još jednom Vam gospođo i gospodine Geieru na svemu što ste do sada dobroga napravili i uvijek ćete biti rado viđeni gosti u Malinskoj.

(MK)

Izvor:otok-krk.org