Maškarano ludilo

Kako tradicija nalaže, na području Dubašnice maškarano mesopusno doba započinje 25. siječnja s blagdanom Obraćenja sv. Pavla ili po domaću s Pavlovom, odnosno prvom sljedećom subotom. Tako je bilo i ove godine. U subotu, 26. siječnja 2019. mladi iz Bogovića su u Malinsku na specijalnom vozilu marke F-ŠEŠNAJST dovezli Mesopusta, ove godine nazvanog Dado Eskadrilić i podigli ga na stup na Jazu da ga svi mogu vidjeti i procijeniti kakva je zla napravio u proteklih godinu dana. Bogovićari su nam otkrili tajnu da je vozilom upravljao sam Dado koristeći upravljačku palicu od zrakoplova sličnog naziva koju su upjeli prokrijumčariti iz Izraela Merikanima pred nosom. Na sam dan Mesopusta, 5. ožujka, za sva će ta zla biti osuđen i spaljen na lomači.

U maškaranom šatoru načelnik Općine Malinska-Dubašnica Robert Anton Kraljić predao je ključeve Općine meštru dubašljanskih maškara Antoniju Oreškoviću. Pri tome je maškarama prepustio kompletno vođenje Općine uz napomenu da će sada staviti ružičaste naočale i sav će svijet konačno gledati ružičasto. Program je vodio nadaleko poznati Davor Jurkotić.

Šator se polako punio, a D’beni Band se svojski trudio podignuti atmosferu koja je kulminirala kada su na pozornicu izašli Koktelsi. Tisuće ljudi, većina od njih maskirani, do jutarnjih se sati odlično zabavljalo. Među njima su bile i karnevalske skupine Mesopustari iz Kraljevice i Babani iz Omišlja, a najavljeni su bili i dobrinjska karnevalska skupina Kataroška te maškare iz Punta,. ali zbog velike gužve ne možemo potvrditi jesu li ili nisu sinoć stigli u Malinsku.

Evo što će se sljedećih pet tjedana događati u maškaranom šatoru na Markatu u Malinskoj:

Nedjelja, 3. veljače u 15,00 sati dječja reduta u uz nastup Dua DaNi.

Subota, 9. veljače od 22,00 do 4,00 sata zabava uz nastup grupa Night Express & D’Beni band.

Subota, 23. veljače od 22,00 do 4,00 sata zabava uz nastup grupa Mambo Kings & D’Beni band.

Subota, 2. ožujka od 19,00 sati maškarani tanac & retro night party uz nastup Goodstuff tria & DJ iznenađenja.

Utorak, 5. ožujka, Mesopust, u 9,00 sati iz Sv. Vida-Miholjice krenut će mesopusna povorka zajedno s Dadom Eskadrilićem i nakon što obiđe sva mjesta na području općine Malinska-Dubašnica oko 17,00 sati stići će na Markat gdje će biti čitanje presude Mesopustu i zabava uz D’beni band.

FOTOGALERIJA

Otok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok Krk
Otok KrkOtok KrkOtok Krk
Otok KrkOtok KrkOtok Krk
Otok KrkOtok KrkOtok Krk
Otok KrkOtok KrkOtok Krk
Otok KrkOtok KrkOtok Krk
Otok KrkOtok KrkOtok Krk
Otok KrkOtok KrkOtok Krk
Otok KrkOtok KrkOtok Krk
Izvor:http://otok-krk.org/

Povezane teme