Kreće postupak izbora osobe godine otoka Krka za 2018. godinu

I ove godine, tradicionalno po osmi put, multimedijalna udruga Krčka beseda i nezavisni internetski portal otok-krk.org organiziraju izbor osobe godine otoka Krka, sada za 2018. godinu.

Da podsjetimo, ovaj je portal prije sedam godina prvi puta u povijesti otoka Krka pokrenuo izbor osobe godine našega Zlatnog otoka. Prva osoba godine bila je Miranda Šebelja iz Krka, sljedeće 2012. godine zasluženo je ta titula pripala nažalost sada već pokojnom Petru Bajčiću iz Brusića (poznatijem kao Pere ki načinja kosti), 2013. godine naj Bodul postao je Anton Juranić – Pivac iz Jurandvora, 2014. godine osoba godine otoka postala je Mirjana Skomeršić iz Krka, 2015. godine Ivan Šabalja iz Porta. 2016. Krčanin Goran Marević dok je prošle godine tu titulu odlukom čitatelja našega Portala dobila Svjetlana Vrkljan Radovčić iz Salatića.

Pravila za izbor su jednostavna:

1. Osoba koja zaslužuje biti proglašenom osobom godine otoka Krka za 2018. mora imati prebivalište na otoku Krku, te biti u svakom pogledu uzorna, a najbitnije je, što je i temelj ovoga izbora, da je u ovoj 2018. godini (ili u prosincu 2017. jer je tada već bio zaključen izbor kandidata za tu godinu) imao ili imala neko posebno i hvalevrijedno djelo, postignuće, rezultat, zaslugu… u bilo kojem segmentu života: prvenstveno humanitarnom, ali i znanstvenom, umjetničkom, gospodarskom i sl. Sportaše i sportske djelatnike nismo ovdje spomenuli, ne zato što ne zaslužuju, nego zato što se svake godine bira naj-sportaš godine otoka Krka gdje će oni imati prigodu biti izabrani. Osim toga, neće se prihvatiti prijedlozi za one osobe koje budu predložene za postignuće u poslu koje profesionalno obavljaju ili za njega primaju novčanu naknadu.

2. Osoba ne može biti kandidirana za isto djelo dvije godine zaredom.

3. Kandidate za osobu godine otoka Krka mogu predlagati svi čitatelji i suradnici portala Otok Krk. Prijedlozi s imenom, prezimenom, godinom rođenja i adresom, zatim detaljnijim obrazloženjem što je taj kandidat ili kandidatkinja značajno napravio/la u ovoj godini te imenom, prezimenom i brojem telefona predlagatelja slati na e-mail otokkrk.org@gmail.com. Anonimni prijedlozi neće se prihvatiti.

4. Članovi uredništva ovoga Portala kao i članovi njihovih užih obitelji, ne mogu biti predloženi za osobu godine.

5. Prijedlozi se primaju zaključno do petka 30. studenoga ove godine, najkasnije do ponoći.

6. Uredništvo će potom provjeriti jesu li svi prijedlozi istiniti i potom objaviti kompletnu listu, ali bez podataka o predlagateljima. Zatim će biti omogućen vremenski rok za primjedbe o predloženim kandidatima na isti e-mail otokkrk.org@gmail.com. Primjedbe moraju također biti potpisane jer se anonimne neće uzimati u obzir. Sve će to biti dovršeno do 15. prosinca.

7. Potom će na početnoj stranici Portala biti objavljena kompletna lista kandidata i anketa putem koje će čitatelji moći glasovati za samo jednog odabranog kandidata. Glasovanje će trajati do 24. prosinca do ponoći, tako da ćemo za Božić imati osobu godine otoka Krka za 2018. godinu.

Naknadno će biti objavljeno kada će i gdje biti svečana dodjela priznanja.

Budući da je ovaj Portal nezavisan i neprofitan, traže se sponzori i donatori koji će nam pomoći u što kvalitetnijoj provedbi ovoga izbora, te da se organizira svečana dodjela priznanja i prikladno nagradi novoizabrana osoba godine, ali i ostali nominirani kandidati kao i proteklih godina. Unaprijed se zahvaljujemo.

(MK)

Povezane teme