Susret mladih Općine Malinska – Dubašnica s mladima iz bratimljenih općina Slovačke, Francuske i Njemačke

Temeljem Povelje prijateljstva potpisane 2010. godine između općina Großhabersdorf iz Njemačke, Święciechowa iz Poljske, Aixe-Sur-Vienne iz Francuske i Malinska- Dubašnica, svake se godine održavaju susreti mladih koje organizira jedna od prijateljskih općina. Ove je godine čast pripala Općini Malinska-Dubašnica koje je ugostila srednjoškolce i njihove mentore. S mladima iz prijateljskih općina družili su se njihovi vršnjaci: Dora Šabalja, Ivana Milčetić, Josip Šime Zrilić, Anto Augustinović, Paula Kraljić i Mia Šimić.

Kao domaćini susreta, koji je trajao od 24. do 31. kolovoza, pripremili smo bogat program prema kojemu su mladi imali priliku družiti se u primorskoj i gorskoj Hrvatskoj. Nakon dočeka u kasnim poslijepodnevnim satima u slovenskom odmaralištu Dub u Vantačićima, sljedeći dan smo program započeli s posjetom špilje Biserujke, te ronjenjem u organizaciji Maše Leštan, voditeljice doma u kojem su bili smješteni. Nakon toga su svi sudionici primili diplomu – Certificate for discovery diving. Tijekom sedmodnevnog druženja posjetili smo akvarij tropskih i sredozemnih riba te terarij u Krku, bili na izletu brodom na otok Plavnik, kupali se u „ljubavnoj špilji”. Brodom smo posjetili Rab i Pag, kojom prilikom smo s vodičem razgledali stari dio grada Raba, a na Pagu posjetili lunske maslinike. U gorskom dijelu Lijepe Naše mladi su uživali u nacionalnom parku Plitvička jezera te sljedeći dan na adrenalinskoj vožnji raftingom u Brodu na Kupi.

Nakon njihova odlaska iz Vantačića primili smo riječi zahvale na bogatom programu i organizaciji sedmodnevnog druženja, a mi smo sretni i zadovoljni što održavanjem ovoga tradicionalnog susreta omogućujemo mladima razmjenu jezika, kulture i tradicije, uz sport, zabavu i igru.

Domaćin susreta mladih sljedeće godine bit će Aixe-Sur- Vienne od 23. do 30. kolovoza.

Ivana Dubrović

Povezane teme

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA
Veličina slova