All That Jazz Art Festival – 06.09. – 08.09. 2018. g.

All That Jazz Art Festival je debitantski projekt udruge Termen iz Malinske pod pokroviteljstvom općine Malinska Dubašnica te TZO Malinska Dubašnica.

S obzirom na to da udruga Termen treću godinu zaredom organizira Jazz večeri na Jazu u centru Malinske, što se pokazalo kao odlično prihvaćen događaj tijekom ljetnih mjeseci, ideja je bila napraviti festival umjetnosti kojim bi se spojila glazba, likovno stvaralaštvo i ples te stvorila posebna atmosfera unutar Malinske na izmaku ljetne sezone.

U četvrtak, 6.9., organiziran je Info Party na kojem će Serious Business Trio prezentirati ovaj projekt u beach baru Paradajz u popodnevnim satima.

U petak, 7.9., organizirani su nastupi na četiri lokacije unutar ugostiteljskih objekata Caffe bar Marin, Kavana Beleca Malinska, Coffee & Wine bar Bracera te pub King’s Caffe Malinska, a posjetitelji će imati prilike posjetiti sve lokacije i uživati u različitim varijantama jazz glazbe (smooth, swing, modern, funk).

U subotu, 8.9., bit će organizirana interaktivna prezentacija razvoja jazz glazbe kroz vrijeme, a svi će bendovi, od 19 sati nadalje, imati zajednički nastup na novom trgu u centru Malinske!

U četvrtak, 6.9. u 20 sati u Galeriji sv. Nikole bit će otvorenje izložbe skulptura pod nazivom ˝Koncertualna umjetnost˝, Porinom nagrađenog jazz glazbenika i slikara Vedrana Ružića u sklopu koje će se prikazati i film ˝Spiritual Market˝.

Od uvijek sam se pitao kako dobiti unikatni spoj glazbe i slike vodeći se idejom ‘glazba u slici – slika u glazbi’.  U svoje likovno stvaranje od uvijek pokušavam integrirati glazbu različitih oblika i manifestacija i na taj način na platno prenijeti svoj doživljaj glazbenih djela prepuštajući se spontanom izražavanju osjećaja koje u meni budi glazba.”

Vedran Ružić
Posebnost ovog art festivala je činjenica da se radi o neafirmiranim, ali najtalentiranijim studentima, diplomantima jazz konzervatorija u Trstu i Grazu, pomno biranim glazbenicima u sastavljena četiri kvarteta, koji će kroz dva dana pokazati svoje glazbeno umijeće na više lokacija. Također, već spomenuti ugostitelji prepoznali su potencijal ovog festivala, te su pristali biti dio ovog projekta.

Trodnevni festival pratit će i live art; slikari Nevena Živić i Niko Bravarić s Akademije primijenjenih umjetnosti iz Rijeke, u subotu će za vrijeme nastupa glazbenom inspiracijom stvoriti radove koji će biti izloženi u galeriji sv. Nikole u Malinskoj do 23. rujna!

PROGRAM:

6.9. – Warmup Art

15:00 – 20:00 –  Beach bar Paradajz – Festival info / Serious Business Trio & DJ Dino live music
20:00 – Galerija sv. Nikole u Malinskoj – ˝Koncertualna umjetnost˝ –  izložba
 

7.9. – Malinska 4×4 
19:00 – 21:30 – Caffe bar Marin
20:00 – 22:30 – Cafeteria Beleca
21:00 – 23:30 – Coffe & Wine bar Bracera
22:00 – 00:30 + after party jam session – Pub King’s Caffe Malinska

8.9. – All That Jazz

11:00 Mala općinska vjećnica, Malinska – interaktivna prezentacija razvoja jazz glazbe kroz vrijeme
19:00 – 00:00 Trg, Malinska – All That Jazz – glazbeni program
00:00 … after party jam session – Pub King’s Caffe Malinska

Povezane teme

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA

Obavijest Općine Malinska-Dubašnica o radu sa strankama

 

Zbog pojačanih mjera zaštite uslijed epidemije koronavirusa, ograničava se izravan rad sa strankama u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Malinska-Dubašnica.
Službenici su dostupni na službenim telefonskim brojevima za radnog vremena općinske uprave, dok se komunikacija može ostvariti putem pošte ili e-maila.
Kontakt podaci službenika dostupni su na web stranici Općine Malinska-Dubašnica www.malinska.hr.
Osobni dolazak u prostorije Jedinstvenog upravnog odjela moguć je samo u iznimnim situacijama kada je posao nije moguće obaviti na prethodno navedene načine, isključivo po prethodnoj najavi i dogovorenom terminu, te uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera (osobna distanca, zaštitna maska, dezinficiranje ruku).
Najave dolazaka zaprimaju se putem telefona ili elektroničke pošte.