Dobrodošli na All That Jazz art festival od 6. – 8. rujna 2018. godine

All That Jazz art festival je debitantski projekt udruge Termen iz Malinske pod pokroviteljstvom Općine Malinska-Dubašnica i TZO Malinska-Dubašnica.


S obzirom na to da udruga Termen treću godinu zaredom organizira jazz večeri pod nazivom Jazz na Jazu u centru Malinske, što se pokazalo i više nego dobro prihvaćenim ljetnim glazbenim događajem, ideja je bila napraviti festival umjetnosti kojim bi koji bi se spojila glazba, likovno stvaralaštvo i ples, te stvorila posebna atmosfera u Malinskoj na izmaku ljetne sezone.

Prvu večer, u četvrtak, 6 rujna organizatori su pripremili „info party“ na kojem će od 15,00 do 20,00 sati Serious Business Trio prezentirati ovaj projekt u Beach baru Paradajz. U 20,30 sati u galerija sv. Nikole u Malinskoj bit će upriličeno otvorenje izložbe skulptura pod nazivom Koncertualna umjetnost , Porinom nagrađenog jazz glazbenika i slikara Vedrana Ružića u sklopu koje će se prikazati i film Spiritual Market.


U petak, 7. rujna organizirani su nastupi na četiri lokacije unutar ugostiteljskih objekata u centru Malinske tako da će posjetitelji imati prilike posjetiti sve lokacije, te uživati u različitim varijantama jazz glazbe (smooth, swing, modern, funk). Tako će od 19,00 do 21,00 u caffe baru Marin nastupiti kvartet iz Graza, od 20,00 do 22,30 u kavani Beleca kvartet iz Ljubljane, od 21,00 od 22,30 u coffee & wine baru Bracera kvartet iz Trsta te od 22,00 do 00,30 i after party u Pub King’s Caffe Malinska kvartet iz Trsta


U subotu, 8. rujna maloj općinska vijećnica u 11,00 sati održat će se interaktivna prezentacija razvoja jazz glazbe kroz vrijeme, a svi će ovi bendovi od 19,00 sati do ponoći imati zajednički nastup na novom trgu u centru Malinske nakon čega će se u Pub King’s Caffe Malinska nastaviti after party.

Posebnost ovog art festivala je činjenica da se radi o neafirmiranim, ali najtalentiranijim studentima, diplomantima jazz konzervatorija u Trstu i Grazu, pomno biranim glazbenicima u sastavljena četiri kvarteta, koji će kroz dva dana pokazati svoje glazbeno umijeće na više lokacija. Također, određeni ugostitelji prepoznali su potencijal ovog festivala, te su pristali biti dio ovog projekta – prenio nam je direktor Ureda Turističke zajednice Općine Malinska-Dubašnica Daniel Manzoni.


Trodnevni festival pratit će i live art; slikari Nevena Živić i Niko Bravarić, studenti Akademije primijenjenih umjetnosti iz Rijeke će u subotu za vrijeme nastupa glazbenom inspiracijom stvoriti radove koji će biti izloženi u galeriji sv. Nikole u Malinskoj do kraja rujna.


Otok KrkOtok KrkOtok Krk
Izvor:otok-krk.org.

Povezane teme