Iznimni športski uspjesi učenika Osnovne škole Malinska – Dubašnica

U nastavnoj godini koja je nedavno završila iznimno smo ponosni na uspjehe naših sportašica i sportaša čija postignuća donosimo u ovom članku, počevši sa odličnom sezonom naših rukometašica o kojima još nismo pisali, a cure su to svakako zaslužile!

.

RUKOMET

Ekipa RK Omišalj sudjelovala je i ove godine na natjecanju školskih sportskih društava, a povijesni uspjeh u ovoj sezoni ostvarila je ekipa djevojčica rođenih 2006. godine. U toj ekipi igraju i četiri naše učenice: Anamarija KraljićSimona PrendivojLeona Karabaić i Iva Staničić. U županijskoj ligi odigrale su ukupno 11 utakmica i ostvarile nevjerojatnih 11 pobjeda!! Iva nam je otkrila kako im je najveća konkurencija bila ekipa RK Rab. No, sve naše cure odmah su se složile: puno su i vrijedno trenirale, na utakmicama uvijek davale svoj maksimum i na putu prema cilju iskreno uživale!

A cilj su svakako ostvarile. Odličnom igrom u županijskoj ligi zasluženo su osvojile naslov županijskih prvakinja, a ova prestižna titula odvela ih je na državno natjecanje u Umag gdje su snage odmjerile najbolje ekipe u Hrvatskoj, njih ukupno 20. Na državnom natjecanju bilo je naporno ali i zabavno, jedno jako lijepo iskustvo. Odličnom igrom, rukometašice su zauzele izvrsno 7. mjesto u državi, što je i najbolji rezultat Kluba u povijesti.

Čestitke Anamariji, Leoni, Ivi i Simoni na ovom velikom uspjehu! Naravno, čestitke idu i ostalim curama iz ekipe, Klubu i njihovom treneru.

USPJEŠNA ŠKOLSKA SPORTSKA SEZONA NAŠIH UČENIKA

Osim naših rukometašica, u školskoj godini koja je nedavno završila, veselili su nas brojni uspjesi naših učenika.

Ponosni smo na naše strijelce, Patrika Šplehara, Marija Brauta i Kristijana Kobrehela koji su na Otvorenom državnom prvenstvu školskih sportskih društava u streljaštvu osvojili izvrsno ekipno drugo mjesto. Strijelci nas svake godine razvesele svojim uspjesima, nastavljajući tako bogatu i uspješnu tradiciju streljaštva u Dubašnici. Bravo dečki!!
.

Zahvaljući profesoru Zdenku Jurkoviću, u našoj školi postoji duga tradicija učenja i igranja šaha. I nakon što smo postali samostalna škola, naši su učenici pokazali da imamo talentiranu šahovsku ekipu. Tako su ove godine Paula Kraljić, Petra Turčić, Mia Lukić, Ilina Lukić i Lorena Brnica ostvarile izvrstan uspjeh osvojivši titulu županijskih prvakinja u šahu, a dečki su osvojili 3. mjesto.

Tu su još i sedmašice Karla Žužić i Marijeta Burazer koje uspješno predstavljaju našu Dubašnicu na natjecanjima u streljaštvu, Andro Babić i Niko Gajzler koji su ove godine bili dio nogometne ekipe koja je Hrvatsku predstavljala na prestižnom nogometnon natjecanju Zayed International Football Youth Cup u Abu Dhabiju.

Na kraju, svakako treba spomenuti i naše mlade stolnotenisačice i stolnotenisače. Krajem svibnja proglašeni su najuspješniji natjecatelji Primorsko-goranske županije u protekloj sezoni, a među najuspješnijima našli su se i naši učenici: Adrian Šakić (1. mjesto), Ivan Bogović (2. mjesto), Matej Faležić i Dominik Lesica (3. mjesto) u kategoriji najmlađih kadeta. Valentina Dujmović osvojila je 3. mjesto u kategoriji najmlađih kadetkinja. Petra Turčić zauzela je 2. mjesto u kategoriji mlađih kadetkinja.

Svima njima od srca čestitamo!!

pripremila: Alenka

Izvor: Osnovna škola Malinska – Dubašnica

Povezane teme