Predstavljen projekt uređenja plaže Vruja

Predstavljen projekt uređenja plaže Vruja

Općina Malinska-Dubašnica nastavlja s etapnom realizacijom projekta obalnog dijela Malinske. Nakon što je završen novi, zasad još bezimeni, trg, realiziran je prvi dio plaže Maestral čije je dovršenje predviđeno do početka sljedeće sezone za kada je predviđeno preuređenje obalnog dijela Malinske od toga trga pa do pizzerije Volta, jučer, 20. lipnja 2018. u općinskoj vijećnici Malinskarima je predstavljen projekt uređenja plaže Vruja.

Radi se o plaži duljine oko 140 metara od Portića pa do kupališta Draga.

Projekt su predstavili predstavnici tvrtke NFO Kata Marunica, Damjan Kolundžić i Nenad Ravnić.

Nazočnima su predstavljene tri varijante plaže kojima je zajedničko da će se sačuvati postojeći drvored (palme) i dopuniti s novim stablima na „praznim“ mjestima te da će se uz postojeća dva mula na početku i kraju izgraditi još tri između njih. Osim toga u moru će se napraviti podvodni nasip (kao što će biti napravljeno i na plaži Maestral) da se zaštiti šljunčani dio plaže od naleta valova.

Nakon što su nazočni upoznati s detaljima sve tri varijante arhitektonskog rješenja plaže Vruja, dobili su anketne listiće na kojima su mogli zaokružiti onu varijantu za koju smatraju da je najbolja, Najviše glasova dobila je prva varijanta (njih 13), druga je dobila devet, a treća samo jedan glas.

(Tekst i foto: MK)

FOTOGALERIJA:


Otok Krk Plaža Vruja varijanta 1.Otok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok KrkOtok Krk
Otok KrkOtok KrkOtok KrkOtok Krk Plaža Vruja varijanta 2.Otok Krk Plaža Vruja varijanta 3.Otok KrkOtok Krk

Izvor: otok-krk.org

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA