U Malinskoj održano županijsko prvenstvo u udičarenju

Ove je godine Sportsko ribolovna udruga „Lastavica“ iz Malinske bila domaćin županijskog prvenstva u udičarenju s obale za seniorke.

Nakon održanih klupskih i međuopćinskih natjecanja pravo nastupa na županijskom natjecanju izborile su 33 natjecateljice. Natjecanje je održano u subotu 2. lipnja s početkom u 8 sati ujutro. Ribolovno područje bila je obala Rajske ceste od Ribarskog sela prema Malinskoj. Lovilo se, kako pravila natjecanja u sportskom ribolovu nalažu, ukupno 5 sati. Brojni turisti i kupači bili su iznenađeni nesvakidašnjim događajem, te su radoznalo i sa zanimanjem promatrali spretnost ribarica i njihovu sposobnost baratanja ribarskim štapovima.

Što se tiče ulova, između manjih primjeraka glavoča, kneževa, pirki, lenica, ranjeva mogla se naći i pokoja lijepa orada i arbun. Takvi su primjerci povećali zadovoljstvo svih sudionica natjecanja i već spomenutih prolaznika.

Nakon završetka natjecanja ulov se vagao ispred ribarske kućice „Lastavice“ na obali. U pojedinačnom poretku treće mjesto zauzela je Ivana Gržičić iz „Lovrate“ Dramalj dok je drugo pripalo Damjani Darišić iz lovranskog „Zubaca“. Ulov od 17 riba i 1011 grama bio je dostojan prvog mjesta, a ostvarila ga je Nada Đorđević iz opatijskog „Jadrana“. „Lastavica“ je imala svoju predstavnicu na natjecanju, Mateu Šamanić, koja je osvojila solidno 12. mjesto.

U ekipnom poretku spomenut ćemo najbolju, a to je ekipa „Kostrene“ u sastavu Stella Elkasović i Željana Gojčeta.

Sve natjecateljice i delegat saveza pohvalili su organizaciju, a nakon proglašenja najboljih i dodjele medalja i pehara uslijedio je prigodni ručak i druženje ispred ribarske kućice na Obali.

(Tekst i fotografije: Ivan Šamanić)


FOTOGALERIJA

Povezane teme