Dubašljani na natjecanju Ča je ča

U utorak 17. listopada održano je još jedno, četrnaesto po redu, tradicionalno godišnje Županijsko natjecanje u poznavanju zavičajne povijesti.

Naša ekipa osvojila je izvrsno 2. mjesto!

Organizator ovog natjecanja je Udruga nastavnika povijesti Rijeka u suradnji sa Županijskim stručnim vijećem učitelja povijesti Primorsko – goranske županije. Svake godine natjecanje se odvija u drugom gradu, a ekipe učenika sedmih razreda osnovnih škola Primorsko – goranske županije natječu se u poznavanju povijesti toga grada i snalaženju u prostoru. Svaka ekipa broji četiri učenika, a ove godine se okupilo ukupno 25 ekipa sedmaša koji su pokazali znanje o povijesti Opatije i Voloskog pronalazeći zadane lokacije u Opatiji i Voloskom i odgovarajući na zadana pitanja konzultirajući informacije u prostoru ili s danom im literaturom te fotografirajući određene teme.

Našu školu na natjecanju su predstavljali učenici iz 7.a – Laura Božić, Karolina Kraljić, Matija Badurina i Daniel Lončar, sa mentorom Denisom Buljatom.

Laura i Karolina podijelile su s nama svoje dojmove iz Opatije.

U Volosko smo stigli u 9 sati i otišli u dvoranu gdje su nam objasnili tijek natjecanja. Prije početka natjecanja dobili smo radnu bilježnicu koju smo morali ispunjavati tijekom natjecanja i koja nas je vodila kroz Volosko. Natjecanje je započelo u 9.50 i svakih 5 minuta su kretale dvije ekipe. Mi smo krenuli u 10.30. Imali smo sat i četrdeset minuta i uspjeli smo se vratiti pola sata prije isteka vremena.

Bili smo puni dojmova i jedva smo čekali proglašenje pobjednika koje je bilo u 14 sati. Kada je počelo proglašenje, pozvali su nas zajedno s još dvije ekipe na pripetavanje. Na pripetavanju smo pobijedili i tako izborili 2. mjesto.

Dobili smo posrebrne lovorove vijence i pohvalnice te kući u Malinsku otišli ponosni i zadovoljni postignutim uspjehom.

Laura Božić i Karolina Kraljić


FOTOGALERIJA:


Povezane teme