Osnovana udruga privatnih iznajmljivača Mali Dub

U općinskoj vijećnici u Malinskoj u srijedu, 12. srpnja 2017. održana je sjednica na kojoj je osnovana Udruga iznajmljivača i turizma Malinska – Dubašnica, skraćenim imenom “Udruga Mali Dub”. Sjednici je nazočilo sedam osnivača: Ljubica Barbiš, Ivana Tavčar, Blanka Petric, Katica Vodinelić – Imamović, Katarina Žic-Bužonja, Gordana Stanković i Stanislava Kauzlarić. Kao uzvanici skupštini su nazočili načelnik općine Malinska – Dubašnica Robert Anton Kraljić i direktor Turističke zajednice Općine Malinska – Dubašnica Nediljko Vučetić.

Sjednicu je otvorila i njome predsjedavala Katarina Žic – Bužonja, zapisnik je vodila Stanislava Kauzlarić a Ivana Tavčar i Katica Vodinelić – Imamović izabrane su kao ovjeroviteljice.

Nakon predloženog i jednoglasno prihvaćenog dnevnog reda predstavljen je statut udruge, izabrani članovi tijela upravljanja istom te odlučeno o donošenju postupka za upis u Registar udruga. Predstavljeni su ciljevi i namjere udruge a oni su: okupljanje iznajmljivača na jednom mjestu, promicanje turizma otoka Krka i općine Malinska – Dubašnica, podizanje kvalitete turizma Malinske kao turističke destinacije, poticanje turizma u mjestima u kojima je manje zastupljen, njegovanje tradicije i običaja, korištenje glagoljice u svim budućim dopisima udruge…

Za svoje članove udruga ima u planu i programu organizirati razne seminare, izlete, tečajeve stranih jezika i slično. Za predsjednicu udruge jednoglasno je izabrana Gordana Stanković, za tajnicu Stanislava Kauzlarić a blagajnicu Ivana Tavčar. Predsjedništvo udruge čine Ljubica Barbiš, Ivana Tavčar, Blanka Petric, Katica Vodinelić – Imamović i Katarina Žic – Bužonja.

Nakon iznošenja dnevnog reda i odluka udruge predsjednica udruge Gordana Stanković zahvalila se članovima i ostalim nazočnima te obećala savjesno vođenje udruge. Potom se udruzi obratio načelnik općine Malinska – Dubašnica Robert Anton Kraljić te pohvalio osnivače “Udruge Mali Dub” i izjavio kako se već na prvi pogled vidi da će udruga savjesno obavljati svoj posao te obećao partnerstvo i poticaje. Napomenuo je i kako je udruga uvijek jača od individualca te poželio sreću. Udruzi je čestitao i direktor turističke zajednice Općine Malinska – Dubašnica Nediljko Vučetić i tom prigodom izjavio kako je vrlo zadovoljan njenim osnivanjem te se veseli budućoj suradnji. Kazao je kako smatra da su udruge odlična ideja i kako smo zajedno jači. Na kraju je predsjedavateljica zahvalila svima nazočnima i zaključila zasjedanje.

(Stanislava Kauzlarić)

FOTOGALERIJA


Povezane teme