MIK oduševio Dubašnicu

MIK oduševio Dubašnicu

Raspjevana karavana festivala Melodije Istre i Kvarnera svake godine gostuje na našem Zlatnom otoku zahvaljujući dogovoru tri jedinice lokalne samouprave, jer su Grad Krk te Općine Malinska – Dubašnica i Punat potpisali sporazum da zajedničkim snagama organiziraju dolazak mikovaca na otok na način da se u domaćinstvu izmjenjuju. Po tom modelu je MIK 2015. gostovao u Krku, prošle godine u Puntu, a ove u Malinskoj i još jednom potvrdili istinitost izreke „zajedno smo jači“. Iduće godine u lipnju festival će stići u Punat.

U srijedu, 28. lipnja 2017. Općina Malinska – Dubašnica bila je domaćin druge večeri festivala Melodije Istre i Kvarnera 2017. koji je dan ranije iz Opatije krenuo na putovanje tijekom kojeg će posjetiti Kastav i Rašu da bi finalno zapjevao u matičnoj luci, Rijeci.

Nepovoljna vremenska prognoza primorala je organizatore da festivalsku večer „presele“ s nedavno obnovljenog trga u Mallinskoj u školsku sportsku dvoranu u Bogovićima. No, ni jako jugo, ni kiša nisu MIK-u i domaćinima pomrsili račune tako da su svi u punoj školskoj dvorani uživali u novim mikovskim pjesmama. Pljeskalo se od prve do zadnje minute festivala. Nakon festivalske špice i pozdravne skladbe „Dobra van večer“ koju su otpjevali svi izvođači, na binu su se popeli i načelnik Općine Malinska – Dubašnica Robert Anton Kraljić i prvi čovjek MIK-a Andrej Baša koji su razmijenili prigodne darove.

Ni trenutka nije bilo dosadno uz prekaljeni voditeljski par Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca.

Drago nam je što ste opet s nama, u Malinskoj, gdje domaća beseda ima posebno mjesto – rekao je Kraljić i zahvalio se mikovcima što su već teći put u Malinskoj (prvi put još davnih 70-tih godina, a drugi 2014.).

Čine se da straha za budućnost jedinog putujućeg Festivala nema, jer i u Malinskoj rastu mlade nade MIK-a. U revijalnom programu su, uz prekaljene Marija Lipovšeka Battificu i Josu Butorca, nastupile i učenice 8. razreda Osnovne škole Malinska-Dubašnica Nika Orešković i Monika Ivanović koje je mentor prof. Davor Burlović pripremio da na vlastiti način izvedu poznate mikovske hitove.

Najviše glasova, njih 105, gledatelji su dali skladbi „Istrijanko ruku ti prosin“, a nagradu izvođaču Mladenu Grdoviću i autoru glazbe i teksta Ivici Šeferiću uručio je čelnik Općine Malinska – Dubašnica Robert Anton Kraljić. Prilikom dodjele nagrada Kraljić je rekao da je zadovoljan da je Splićanin pobijedio u Malinskoj, jer da Dubašnica više-manje navija za Hajduka, na što mu je Ferlin replicirao da će od večeras govoriti da će prije Mladen Grdović pobijediti u Malinskoj nego će Hajduk dobiti Rijeku, što je izazvalo smijeh i veliki pljesak publike.

Na drugo se mjesto plasirala pjesma „Živet će vavik naša beseda“ u izvođenju Edija Šegote, Voljena Grbca i Jose Butorca (Grubišić – Pilepić/Grbac) s 89 glasova, a nagrade im je uručio krčki gradonačelnik Darijo Vasilić. Treću je nagradu uručio načelnik Općine Punat najmlađoj sudionici ovogodišnjeg MIK-a Nini Fakin koja je sa skladbom „Ča je život“ (Baša – Pilepić) koja je dobila 86 glasova.

Primijetili smo da je dosta glasačkih listića bilo nevažećih. Naime, na listiću je trebalo zaokružiti dvije skladbe, a mnogi su zaokružili samo jednu, svog favorita i time ga (ili nju) ustvari „zeznuli“.

Ako glasove prve i druge večeri MIK-a pretočimo u bodove, na prvom se mjestu u ukupnom poretku nalaze Edi Šegota, Voljen Grbac i Joso Butorac s 46 bodova, drugo mjesto dijele Nina Fakin i Mladen Grdović s 39 bodova, a treća je Martina Majerle s 33 osvojena boda.

Više fotografija možete vidjeti OVDJE.

(MK)


FOTOGALERIJA


Otok KrkOtok KrkOtok Krk Robert Ferlin i Mario Lipovšek BattifiacaOtok Krk Robert Anton Kraljić i Andrej BašaOtok Krk Robert Anton KraljićOtok KrkOtok Krk Edi Šegota, Joso Butorac i Voljen GrbacOtok KrkOtok Krk Western ExpressOtok Krk Cristina Lubiana
Otok KrkOtok Krk Mateo ResmanOtok Krk Erik BalijaOtok Krk Lado BartoničekOtok Krk Nina FakinOtok Krk Betty i CukeriniOtok Krk Gianluca DraguzetOtok Krk Atomik HarmonikOtok Krk Francesco SquarciaOtok Krk Nevia Rigutto
Otok KrkOtok Krk Daniel NačinovićOtok Krk Melanija Purić i Krešimir PerovićOtok Krk Duško JeličićOtok Krk Antonio Krištofić i Mateo KirinčićOtok Krk Alen VitasovićOtok Krk Antonio KrištofićOtok Krk Mladen GrdovićOtok Krk Nika OreškovićOtok Krk Monika Ivanović


Izvor: otok-krk.org, naslovna slika: Brujo

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA
Homo na Jidra – memorijal Nikola Jurić