Iz naše škole: Jesenska šetnja Dubašnicom

Jesenska šetnja DubašnicomKako bi obilježili Svjetski dan pješačenja, uputili smo se u jutarnju šetnju Dubašnicom, njezinim stazama prepunim boja i šuštavog lišća koje je listopad prosuo pod prekrasnim zrakama jesenskog sunca. Uživali smo u prirodi, druženju i lijepim susretima s ljudima koji su nam otkrili neke nove, zanimljive priče iz naše Dubašnice.

Osmaši su razgledali ranokršćanski crkveni kompleks Cickini koji se nalazi u šumi između napuštenih sela Sršići i Maršići i datira iz razdoblja između 5. i 7. stoljeća.

Učenici trećih razreda krenuli su prema Strilčiću i Sabljiću i prošetali poučnom stazom dubašljanskih lovaca. Posjetili su i pčelinjak i maslinik Ivice Bogovića u Sv. Antonu i naučili ponešto o uzgoju pčela. Razgledali su i lokvu, a svoju su šetnju završili igrom i druženjem na livadi.

Petaši su prošetali Malinskom. Prošavši kroz selo Milčetići, spustili su se do hotela Malin, prošetali obalom i stigli do Jaza gdje su se prisjetili zanimljivih detalja o Dubašnici i Malinskoj, njezinoj povijesti i njezinoj sadašnjosti. Na kreativnom dijelu jutarnjeg druženja, učenici su dobili zadatak nacrtati jedan od prepoznatljivih simbola ovoga kraja. Zanimljivo jutro zaokružili su igrom u parku i nogometnom utakmicom.

FOTOGALERIJA:

foto: Zoran Sekovanić, Petrica Mrakovčić, Ivona Dundović – Ljutić, Ana Marija Šviderski – Jurinjak


Izvor: Osnovna škola Dubašnica

Povezane teme