Škola Malinska – Dubašnica: Osmaši u Dubrovniku

Osmaši u DubrovnikuSvijet je knjiga,
a oni koji ne putuju čitaju samo jednu stranicu.

S mudrim riječima sv. Augustina složili su se i naši osmaši, koji su otkrili dragocjenu ljepotu putovanja i druženja u šetnji povijesnim pričama dalmatinskih gradova i prekrasnom prirodom sunčanog juga naše domovine.

Krenuli smo 6. rujna prema Dalmaciji, u susret četverodnevnoj avanturi o kojoj se dugo pričalo i koju su svi nestrpljivo iščekivali. Sunce nam se smješkalo sva četiri dana, bilo je to pravo ljetno putovanje. U autobusu je cijelo vrijeme vladala vesela atmosfera, uživali smo u druženju, dalmatinskom krajoliku i zanimljivim pričama našeg vodiča Alena od kojeg smo puno naučili.

Šibenska katedralaStigli smo u Šibenik i razgledali šibensku katedralu, znamenitu po svojoj jedinstvenoj ljepoti kojom je zaslužila posebno mjesto u bogatoj baštini sakralnog graditeljstva Europe. Nakon razgleda Šibenika, slobodnog vremena i šetnje ulicama starog grada, ukrcali smo se u bus i nastavili put prema Trogiru. Kad smo stigli, razgledali smo Trogir, još jedan u nizu prekrasnih gradova Dalmacije. Tu smo susreli jednog dobrog i dragog prodavača. Posjetili smo i Kaštel Kambelovac gdje smo učitelja slučajno prolili s vodom. ? U 11 sati na večer trebali smo otići na spavanje, što smo mi naravno i poslušali ?

Šetnja dubrovačkim zidinamaDrugog jutra smo krenuli u Dubrovnik, preko Neuma. Kad smo stigli u Dubrovnik, smjestili smo se u hotel i nakon toga otišli prošetati dubrovačkim zidinama i posjetili tvrđavu Lovrinac. Zidine su većinu najviše oduševile. Kad smo se vratili u hotel, večerali smo i nakon večere otišli pogledati film u Cinestar. Druge smo večeri skoro svi brzo zaspali.

Trećeg dana smo razgledali crkvu sv. Vlaha, Knežev dvor, Franjevački samostan, Orlandov stup i ostale znamenitosti starog grada, a onda smo žičarom otišli na Srđ. Poslije toga imali smo slobodno vrijeme.

Četvrti, posljednji dan našeg putovanja, bio je također zanimljiv. Nastavili smo prema Splitu koji nas je dočekao u jako veselom izdanju, prepun sunca i turista. Uz pratnju vodiča, razgledali smo gradsku jezgru, Dioklecijanovu palaču i stadion Poljud. Slobodno vrijeme iskoristili smo za šetnju prekrasnim splitskim ulicama. Kasno navečer stigli smo u Malinsku. Bio je ovo jako lijepi izlet. Puno smo toga vidjeli, naučili, upoznali nova mjesta. Isto tako, upoznali smo bolje jedni druge, postali prijatelji, stvorili trenutke kojih ćemo se uvijek rado sjećati.

Ivan Rošić

FOTOGALERIJA:

foto: Zoran Sekovanić, Ana Turčić, Sara Bajčić


Izvor: Osnovna škola Malinska – DubašnicaOsmaši u Dubrovniku https://t.co/bqotz1Jagl Šetnja povijesnim pričama i prekrasnim krajolicima Dalmacije #izlet #dubrovnik pic.twitter.com/usGr8tKd2e

— Škola Dubašnica (@skoladubasnica) 26. rujna 20161.

Povezane teme