Pobjednička ekipa Daj Mare Krk

City Games u Malinskoj – Krčka ekipa DAJ MARE najbolja u Hrvatskoj

Krčka natjecateljska ekipa Daj Mare slavila je pred mnoštvom posjetitelja i navijača na rivi u Malinskoj gdje se u organizaciji Općine Malinska – Dubašnica i Turističke zajednice Malinska – Dubašnica i agencije Adria events, održalo veliko hrvatsko finale City Gamesa.

Finalni sraz šest najboljih hrvatskih ekipa bio je neizvjestan i napet do samoga kraja. Furioznom igrom u letećem vaterpolu, morskoj alci, spašavanju turistkinje, pršutu, mošarci te veslu, u kojima su svi igrači davali do posljednjeg atoma snage, članovi svih ekipa dokazali su da su opravdano stigli do finala. Unatoč jakoj i motiviranoj konkurenciji, zlatom su se neposlijetku okitili »domaćini«, sjajni dečki i djevojke iz Krka koji će braniti boje Hrvatske na međunarodnom finalu koje je zakazano za 3. rujna u Biogradu na Moru.

– Napravili smo jako puno grešaka za jedno finale. Možemo bolje i za Biograd se namjeravamo itekako dobro pripremiti – podijelio je s nama kapetan pobjedničke ekipe »Daj Mare«, Vladimir Babić. Ovom pobjedom krčka ekipa skinula je s trona dojučerašnje hrvatske prvake, izvrsne »Paške podlanice« koji su u malinskarskoj završnici osvojili drugo mjesto. A nakon šest godina sudjelovanja, u finalu se našla i ekipa »Cesarica« iz Karlobaga koja je kući zasluženo odnijela brončanu medalju. Dobru borbu, ali s nešto manje uspjeha, pokazale su ekipe »Velika Riva Doli« iz Dubrovačkog primorja, »Šubićevac« iz Šibenika te ekipa Vir.

U City Games euforiji nakratko je uživala i nogometna legenda Robert Prosinečki kojeg smo zatekli u Malinskoj.

– Sjećam se Jadranskih igara i veseli me što se ljudi dobro zabavljaju, naročito kada se pritom promovira sport – izjavio je Prosinečki. Spomenimo na kraju i da je ovo sedma uzastopna godina kako Malinska ugošćuje ove popularne ljetne igre, a vrijedi istaknuti i da je prvi susret City Gamesa, tada poznatih pod imenom Jadranske igre, održan upravo u Malinskoj.


Tekst: Mladen Trinajstić, Novi list, Slike: Citygamesworld Facebook stranica, Prilagodba: malinska.hr

Povezane teme