Novi poslovni prostor Trgovine Krk u industrijskoj zoni Sveti Vid

U četvrtak, 21. srpnja 2016. godine u industrijskoj zoni u Svetom Vidu – Miholjice, tvrtka Trgovina Krk sa sjedištem u Malinskoj, otvorila je novi suvremeno opremljeni prodajni prostor građevnog materijala.U nastavku prenosimo tekst portala otok-krk.org


U  posljednje dvije godine i pol mnogo se toga promijenilo u Trgovini Krk,  najvećoj trgovačkoj tvrtki na otoku Krku. Mnogo je novih prodavaonica otvoreno, mnogo je ljudi dobilo prigodu da u njima „zarađuje kruh svagdašnji“. Ipak najveći uspjeh je otvorenje novog prodajnog Centra građevinskog materijala u Industrijskoj zoni Sveti Vid koje se održalo 21. srpnja 2016. Značajno je napomenuti da je ovaj najnoviji uspjeh došao upravo u godini kada tvrtka slavi 70 godina postojanja.

Mladi, nagradama ovjenčani sopci braća Nikola i Anton Milčetić odsvirali su mantinjadu, a program svečanosti otvorenja je vodio Neno Gržetić, legendarni voditelj ne samo radija Otok Krk, nego i mnogih javnih priredbi i događanja na otoku Krku.

Direktor Trgovine Krk Dubravko Fanuko, nakon što je pozdravio sve prisutne, zahvalio se svima koji su pomogli u ostvarenju ovog cilja, vlasnicima Čakovečkim mlinovima, zaposlenicima Trgovine Krk, općini Malinska Dubašnica i načelniku Robertu Antunu Kraljiću na podršci i razumijevanju, projektantu ovoga objekta Ivanu Mihaliću i njegovom timu te izvođaču radova tvrtki GPP Mikić na kvalitetno obavljenom radu.

U nekoliko je rečenica opisao tvrtku na čijem je čelu. U tvrtki je trenutno zaposleno preko 400 djelatnika na području otoka Krka, Gorskog kotara te Riječkog prigrada. Ukupni prihodi su oko 300 milijuna kuna te su prema tim podacima svrstani u velike poduzetnike u Republici Hrvatskoj. Osnovne djelatnosti su maloprodaja i veleprodaja prehrambenih artikala, građevinskih materijala, željezarije, tekstila, parfumerije, agrarije-petshopa te benzinska stanica. U novom centru na preko 700 kvadratnih metara prodajnog, 800 kvadrata zatvorenog i 3900 metara kvadratnih otvorenog skladišnog prostora nalazi se velik izbor građevinskog materijala, keramike, sanitarija, opreme za kupaonice, elektromaterijala, rasvjete, boja i lakova, željezarije, radne odjeće, drvnog i brodskog programa te svega ostalog potrebnog za izgradnju, adaptaciju i osvježenje doma.

Načelnik općine Malinska-Dubašnica Robert Anton Kraljić u svom je pozdravnom govoru istaknuo da je i s ovim prodajnim centrom, uz već postojeće bila potpuno opravdana ideja i realizacija ove Industrijske zone. Izrazio je dvostruko zadovoljstvo, prvo da je Trgovina Krk sa sjedištem u Malinskoj otvorila ovaj velebni objekt na ovom mjestu, ali i da se izmjestio raniji dugogodišnji prostor trgovine građevinskog materijala iz centra Malinske, tako da više neće mnogobrojni kamioni i šleperi stvarati gužvu u ionako uskim ulicama u Malinskoj.

Objekt je blagoslovio vlč. Ivan Turčić, župnik župe Sveti Vid Miholjice.

U prigodnom programu sudjelovali su mlade članice i članovi KUU Dubašnica iz Malinske te tamburaški kvartet Kanela. Prisutni su bili počašćeni tradicionalnom delicijom otoka Krka šurlicama i nadaleko poznatim, markicom EU kvalitete ovjenčanim Krčkim pršutom kojeg je osobno rezao vlasnik Vjekoslav Žužić, te naravno raznim napitcima.

Zajedničkim rezanjem trake Dubravko Fanuko i Robert Anton Kraljić otvorili su Centar.


Izvor: prilagodba otok-krk.org, Autor:MK

Povezane teme