Svečanost u školi Dubašnica – ispraćaj učenika osmih razreda

Svečanost u školi Dubašnica – ispraćaj učenika osmih razreda

Još jedna generacija osmaša napušta svoju voljenu školu Dubašnica. Čestitamo svima na uspjehu, učenicima, roditeljima i nastavnicima. Ponosni i sretni što Vas imamo, želimo Vam puno uspjeha u budućem životu. U nastavku donosimo tekst sa službene stranice Škole Dubašnica.


Svečani ispraćaj učenika osmih razreda

Svečani ispraćaj učenika osmih razredaU ponedjeljak 4. srpnja osmaši su se svečano oprostili od osnovne škole, od svojih razrednica, učitelja i zgrade u kojoj su osam godina učili, družili se i zajedno rasli. Bilo je to jutro prepuno emocija, ispunjeno veselim osmjesima, pjesmom, mladenačkim optimizmom i radošću koju su uspjeli prenijeti na sve nas, učitelje, roditelje i sve naše drage goste.

Oproštaj je bio lijep i svečan, uživali smo u prekrasnom programu koji su pripremili. Kroz program su nas vodile Maria Kraljić iz 8.a i Ivana Milčetić iz 8.b.

Učenici 8.a recitirali su poznate stihove Ratka Zvrka Tvoja staza. Puno je mudrosti utkano u ovoj pjesmi za svakoga od nas, a posebno za mlade ljude poput naših osmaša kojima su Zvrkovi stihovi pričali o odabiru puta, odrastanju i neprocjeninjivoj vrijednosti prihvaćanja sebe i svojeg puta.

Učenici 8.a govore stihove Ratka Zvrka, Tvoja stazaI jednog ćeš dana stići
na kraj samo tvoga puta.

Tog ćeš časa možda biti
bez cipela i kaputa,

al’ ćeš znati što si, tko si
i koliko zbilja vrijediš.

Da si Netko samo zato
što jedino svoj put slijediš.

Učenica Ivana Milčetić iz 8.b pročitala nam je svoju zadaćnicu Pogled preko ramena i ispričala nam priču o jednoj generaciji učenika koji su skupa putovali, rasli, učili i više od svega, njegovali zajedništvo i znali uvijek biti jedno drugome blizu.

Daiana Manucharova na klaviruMaria Kraljić i Katarina Gall Lukačić oduševile su sve prisutne odličnom i emotivnom izvedbom pjesama All of Me (John Legend) i Imagine (John Lennon), a Daiana Manucharova još nas je jednom razveselila nježnim notama klasične glazbe koju je prelijepo izvela na klaviru.

Uživali smo i u simpatičnim prezentacijama koje su pripremili. Sa dozom humora, predstavili su svakog učenika posebno, a kroz slajdove smo se prisjetili i njihovih prvih školskih dana, druženja, školskih anegdota i nezaboravnih školskih izleta.

Uslijedila je svečana podjela svjedodžbi i pohvalnica i na kraju, svi su se okupili na pozornici i zajedno izveli nekoliko njihovih omiljenih pjesama. Posebno dirljiv trenutak za sve prisutne bila je zadnja pjesma Lijepa li si koju su otpjevali zagrljeni sa svojim učiteljicama.

Vilma Depikolozvane, razrednica 8.a Milena Žic, razrednica 8.b

Načelnik Robert Anton Kraljić, ovoga puta prisutan i u ulozi roditelja, pozdravio je sve prisutne i čestitao Školi na svim uspjesima, te zaželio našim osmašima sreću u budućem školovanju i životu.

Zahvaljući dragim mamama, ovaj lijepi događaj završili smo ugodnim druženjem na domjenku u školskoj blagovaonici.

Dragi osmaši, svi učitelji vaše osnovne škole od srca vam žele puno sreće u svemu što vas očekuje. Hodajte kroz život radosno. Na tom putu ponekad ćemo se opet sresti, popričati i nasmijati se zajedno i tome se od srca radujemo.

Autorica: Alenka Žužić

Share

Written by:

PRISTUPAČNOST SADRŽAJA AKTIVNA
Homo na Jidra – memorijal Nikola Jurić